ילדים זה כאן

משוש30

New member
../images/Emo32.gifמטפלת או משפחתון בגילה ירושלים

מצטערת על ה-אוף אבל אני ממש זקוקה לעזרה! אני מחפשת לחודש הבא מטפלת או משפחתון בגילה (או אם יש מישהי ממש ממש ממש מדהימה לא בגילה בירושלים). מתני יהיה בן חמישה חודשים ואני מחפשת בשבילו מישהי שתתן לו את כל הרוך והאהבה שהוא זקוק להם. אני אובדת עצות, מה שראיתי בינתיים לא מתקרב למה שאני מחפשת. אם יש המלצות בבקשה בבקשה בבקשה תשלחו לי במסר או פה בהודעה!!! תודה רבה מראש

תמי29

New member
פטנטים בטיפול בילדים

לכל אמא באשר היא יש את הקיצורי דרך שהיא המציאה (או אימצה). שמקל על החיים.ומפנה זמן איכות לטובתם. כמו לדוגמא:לקנות 6 בקבוקים להאכלה לשטוף לעקר רק פעם אחת ביממה. גם פטנטים בניהול הבית יתקבלו בברכה!!! היכון הכן...

boringvered

New member
לאמהות היותר "בוגרות"

אתמול הלכנו לחגוג אצל חברים, שלהם ילדים "גדולים" (בני שנתיים, 5, 7)... וגל שלי כולה בת 5.5 חודש. בא אחד האבות ושאל אותי: "לא מתסכל אותך המוגבלות הזו שיש לך עכשיו?" ואני באושר רב אומרת לו: "אני לא מרגישה מוגבלת. אני מסתובבת עם גל בכל מקום...". הביטו בי שתי האמהות המנוסות במבט מרחם... ואחת אמרה: "טוב, נו... אחר כך היא כבר תבין..." ואני שואלת... האם ברגע שהילד גדול יותר, מתסובב... עצמאי לחלוטין מצד אחד, אבל בעצם לא ניתן להשאיר אותו לבדו... מה קורה אז? האמא נשארת בבית, מבלה רק עם הילדים בחוגים, גינה וזהו? או שיש פתרונות קסם אחרים? וזה לא שאני לא רוצה לבלות זמן עם הילדה, אבל אני מבינה גם שצריך קצת שפיות ומחשבה בוגרת מידי פעם בשעות אחה"צ... האם יש חלוקה עם האבא? ורד

lulyK

New member
עוד ../images/Emo32.gif

(מצטערת משוש, אבל אני מת"א). לא מזמן היה בטור שלי ליהיא לפיד הפניה לאתר שעושה ייעוץ מקצועי ורציני בתשלום סמלי. יש למישהיא את הכתובת?

אחר כך מתחשק לך עוד אחד...

זה די נכון לשלב מסויים של הילדות. ככה מגיל שהם מתחילים ללכת לבד - שצריך לשמור מכל דבר מסוכן - במיוחד בבתים של אחרים שלא מותאמים לילדים בגיל הזה. אצלינו אין שם שיתוף עם אבא כי אני פשוט לא סומכת עליו (עם כל הצער שבדבר ולמרות שיגידו שאני פריקית שליטה). אצלינו זה נגמר איפהשהו בגיל בית הספר - כשהם ממש עצמאים ומתחילים אפילו לישון בבתי חברים. אני יודעת שיש משפחות שבהן זה נגמר גם מוקדם יותר - אבל לי מאד קשה לשחרר - וזה שונה מאד ממשפחה למשפחה. בכל מקרה - אז כמו שאמרתי - מתחשק לך עוד אחד - ושוב את שניים...

זה תלוי בך ובילדה

אבל באופן עקרוני החיים יותר סובבים סביב הצרכים של הילדים. אפשר לצאת לבלות אבל לדוגמא, אם תרצי לקנות בגדים לא בטוח שתוכלי להכנס לתא ההלבשה. אם תרצי לשבת בבית קפה לא בטוח שהילדה תרצה לשבת הרבה זמן. אם הילדה שלך פעילה וזקוקה להוצאת אנרגיות את דווקא תרצי לקחת אותה למקומות שבהם היא תהנה ותבלה ואת תשגיחי עליה (גינה, ג'ימבורי,וכו'). כשיהיה לך יותר מילדה אחת אז זה מסובך עוד יותר. לדוגמא אצלי בילוי בגינה זו הפקה שלמה. צריך לקחת את הילדים מהגן, לוודא שיש לי בתיק כל מה שהם צריכים (כלומר להכין להם תיק עוד בבוקר בדרך לעבודה), לקחת את רועי וכפיר בעגלה ואת ענבל צמודה אלי קרוב שלא תקפוץ לכביש (במקרה הטוב שהיא מסכימה ללכת ולא מבקשת ידיים), להגיע לגינה, לעקוב אחרי ענבל שעוברת ממתקן למתקן כשהעגלה צמודה אליי. וזה במקרה הטוב שרועי וכפיר לא דורשים אותי באותו רגע (ידיים, בקבוק וכו'). זה לא לבאס אותך, פשוט זו תקופה שאת בתחילתה, אני בעיצומה עם ענבל ובתחילתה עם רועי וכפיר, ובאיזשהו שלב הילדים נהים עצמאים יותר ואז את נותרת מתגעגעת לתינוקות שלך, למה הם לא רוצים את אמא יותר
רחל

הי תמי!

אני מציעה לך לרשום את השאלה הזו בפורום הורים לתינוקות. זו שאלה מאוד מעניינת ואשמח לראות מה יהיו התשובות.

מתנדבת להחשב בוגרת../images/Emo8.gif

אני ממש מחבבת את הנטייה הזו של אנשים ללחוץ עלך להפוך אמא שלוש שניות אחרי שיצאת מן החופה כי חייך לא יהיו מושלמים ללא ילדים וכי אין דבר נפלא מזה (מה שנכון) ואחרי הלידה נזכרים לספר לך איזה עול זה וכמה את מוגבלת...נשמות טובות. אצלינו זה ככה: בהתחלה באמת לא הרגשתי מוגבלת, מעבר כמובן, לשינוי הדרמטי של הפיכה לאמא. אבל בערך עד גיל 6-8 חודשים התינוקות מאוד נישאים ומנויידים והייתי די כמוך, מגיעה לכל מקום בו רציתי להיות. בהמשך זה מעט מורכב יותר, כי הזוחלים כבר רוצים להגיע לכל מקום, פחות נעים להם בעגלה, במינשא די כבד ובאמת צריך יותר לחשוב לאן הולכים (יזכר לדראון עולם קמפינג מיותר בכנרת עם זוחלת בת 10 חודשים. קמפינג זה נפלא, אבל בטינופת הישראלית קצת קשה עם נושא הזחילה בחיק הזבל...) התקופה הזו נמשכת עד שהם ממש הולכים בחופשיות ואז מתחיל החלק הקשה של "פיקוד ושליטה" בו צריך להיות עם 7 עיניים ולבקר את הנועזות שלהם. ועדיין, זו אמירה מאוד כוללנית ולמעשה זה תלוי בילד. התחושה שלי היא שככל שהם גדלים (כפעוטות) צריך להתחשב קצת יותר בצרכים שלהם כי הכל אצלם יותר מגובש מבחינת הרגלים ויכולות. יחד עם זה, אם קצת חושבים ומתכננים הכל בסדר. אני, למשל, מדירה את רגלי מקניונים עם ילדים בכל גיל. זה מקום מלחיץ מכל הבט שהוא (צפוף, קל להעלם לאיבוד) ומלא גירויים מיותרים. לעומת זאת, שמחה ללכת לחברות עם דשא ואיזור בו יש "שטח סטרילי" לא במובן הנקיון אלא במובן הסיכונים. אם יש שטח בלי מדרגות וכו', פשוט ניתן להיות מאוד נינוחים. בערך מגיל 5 הם באמת די עצמאיים ובהדרגה האמא תופסת את המקום הראוי לה בתור נהג וכספומט...
למעשה, יש ירידה הדרגתית במטלות הפיזיות (האכלה, קילוח וכו') ועליה של מעורבות בענייני חברה, וויסות הקשר שלהם עם העולם וכמובן הצד הלימודי. ממרומי גיל רבע לשמונה אני יכולה לדווח שאני יותר בת חורין (זו הסיבה שעשיתי עוד אחים קטנים, כדי לא להרגיש מיותרת...). יחד עם זה, הצרכים הרגשיים תופסים מקום לא קטן ובעיקר התיווך בינה לבין העולם (זו נראית לי משימה מאוד חשובה בעולם כה מפחיד). בסופו של דבר אני חושבת שהמשפט הפולני נכון: "ילדים קטנים צרות קטנות, ילדים גדולים צרות גדולות" נכון שעכשיו (או בקרוב) יש תקופה שארגונית היא מעט יותר קשה, אבל המעורבות והשליטה שלך בחייה כמעט מוחלטים וטבעיים. בהמשך זה נהיה הרבה יותר מפחיד. לגבי איך נראה אחר הצהרים: כרגע כמו בחדר מבצעים של חטיבה: ים הסעות ותיאומים כדי שכל אחד יהיה בזמן אחר באותו מקום או באותו זמן בשתי קצוות העיר ומופלטה אחד שנגרר עם אמא (ועוד מעט זה יהיהקשה יותר). ואל דאגה, עדיין אני לא מוצאת עצמי משועממת. אני משתדלת שיבואו אלי חברות שלי או שאני אלך אליהן ואז אנחנו מדברות במבוגרית (נחשי על מה? על ילדים...) ואם במקרה יש לי פנאי תמיד ימצא הספר שימלא את חיי. לפי מה שאני רואה מסביב כשהילדים קצת גדלים זה זמן האמא ללמוד שוב וכו'. ולגבי אבא, אצלינו הוא בעבודה בשעות האלה. (אבל היום נסע לטיול שנתי!)

boringvered

New member
אההה! אין כמוך בארגון המחשבות שלי!

כל פעם שאני אחוש קצת לחוצה בנושא אני אבוא אלייך בתור כדור הרגעה
אני בהחלט מרגישה שברגע שהחלטתי להיות הורה, הפנמתי את נושא הויתורים, אבל מודה שבשלב זה אני עדיין לא ממש ויתרתי על עצמי... ומקווה שגם אחר כך אני לא לגמרי אעלם בתוך עולמם של הילדים. חשבתי שצריך לארגן שיהיה מצב שגם האבא יעזור ויטפל, אבל כל עוד אני מניקה נראה לי ששמורה לי הבלעדיות של שעות אחה"צ. לא שרועי לא נוטל על עצמו תפקידים שונים, אבל בכל זאת, החלוקה די ברורה. תודה תודה תודה !! ורד

אני../images/Emo35.gif כדור הרגעה../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

בכל פעם שאחותי הקטנה (גם כן קטנה, גבוה ממני בראש ובת 28) נמצאת אצלי כמה שעות היא מודיעה שזה דוחה את הדודות שלי בעוד כמה חודשים. וזה כבר שיפור, בהתחלה היא הייתה יוצאת מאצלנו עם סחרחורת פלוס מגרינה. אני מניחה שבית על גלגלים עם שלושה ילדים, כמה חברים וקצת חיות הוא לא החויה הכי קלה לרווקים או לנשואים טריים. בכל אופן, את תמיד מוזמנת
ונהדר לשמוע שלא ויתרת על עצמך, כי למעשה, למרות ההתאמות הרבות שצריך לעשות עם בואם של ילדים לעולם, לדעתי לא הוגן (גם כלפיהם, לא רק כלפינו) לנהל את החיים כאילו רק הם מרכז העולם. אני בטוחה ש"אמא" הוא התפקיד הראשון מכל מרכיבי הזהות שלך עתה, וזה נפלא, אבל זה לא מבטל את מה ומי שהיית קודם.

lulyK

New member
ייעוץ קריירה ולימודים....

(ראית כמה אני בהדחקה?)

אפרת12

New member
אה../images/Emo70.gif אני זוכרת../images/Emo70.gif

גם אני רציתי להשתמש בזה... עכשיו אני חייבת למצוא

lulyK

New member
מקווה שתצליחי.

אני אפילו לא זוכרת אם הטור שלה הוא במעריב או ידיעות.....

למעלה