ילדים זה כאן

Rainbow hunt

New member
עזרה בנושא ההנקה

שלום חברות הפורום הנחמדות! אולי תוכלו להפנות אותי לפורום המתאים: אני אספר את הסיפור שלי בקצרה: אני אם עובדת לתנוקת בת 7 חודשים. אני יוצאת מהבית לעבודה בשעה 6:00 וחוזרת מהעבודה ב-19:00. אין שום אפשרות לקצר את יום העבודה. אני שואבת בעבודה רק פעם ביום (כי אין לי זמן) וזה יוצא 180 מיל'. זה מספיק לארוחה אחת למאיה, כי היא מקבלת כבר אוכל מוצק. הבעיה היא ברגע שאני נכנסת הביתה היא מבקשת לינוק (ויונקת למשך 10-15 דקות, כך שזה לא רק פינוק, אלה גם אוכל!!). ומאז היא יונקת כל שעה עד ל-6 בבוקר, ז"א במשך כל הלילה כל שעה למשך רבע שעה. בעלי ניסה לקום בלילה במקומי, אבל היא צורחת. הדייסה לא עוזרת, היא לא מוכנה לקבל לא מוצץ ולא מים. אז אחרי שעה ורבע של בכי היסתרי אני נשברת, ניגשת אליה ומניקה. כמה פעמים קרה לבכל זאת הצלחתי לא לגשת אליה כשהוא איתה, אבל אז הוא נשבר ונתן לה סימילאק. היא גמרה 120 מיל'. דיברתי עם הרופא ועם טיפת חלב, ומה שהם אומרים, זה שהיא לא צריכה לאכול בלילה, היא סתם רוצה פינוק וחברה שלנו, ושניתן לה לבכות עד שהיא תרדם מהבכי. אבל היא בוכה שעות!!!! אז מה עושים? אולי למישהי יש נסיון בעיניין דומה? אני מבקשת עזרה, כי אני לא יודעת עוד כמה זמן זה ימשך.... ושתבינו: היא גם לא יודעת להירדם לבד, אני מרדימה אותה על הידיים. אז בצהריים היא נרדמת די מהר, תוך 10 דקות, רבע שעה (כשאני בעבודה סבתות מרדימות אותה). אבל בערב זאת מלחמה של שעתיים. היא נרדמת רק בשעה 11 בלילה. כך שיש לי רק 7 שעות של עצמי (להתקלח ולישון), כאשר מתוך זה אני קמה כל שעה לרבע שעה להניק. רק אל תגידו שזה בעיה שלי שאני לא לימדתי אותה להירדם לבד ולישון לבד. אני באמת עשיתי טעות גדולה שלא לימדתי אותה להירדם לבד. אבל היום איך אני יוצאת מהמצב הזה? היא כבר בת 7 חודשים... איך ממשיכים? איך יוצאים מהמצב הזה? אולי לגמול אותה מהנקה? איך?

עזרה

שירה בת שלושה שבועות והיא מהבוקר ערה רוצה לידיים לא רוצה לישון מה לא עשינו עיסוי, אמבטיה,טיול קצר מה עוד ניתן לעשות איתה כשהיא ערה בגיל הזה הם עדיין לא עושים הרבה ואני משתגעת כבר ואין לי כוח. אני ממש צריכה הצעות מה אפשר לעשות בלופי כבר לקחתי אותה אבל כשהיא ערה ולא רוצה לישון היא לא אוהבת להיות בתוחו.

חושחושה

New member
רציתי לספר גם משהו כייפי, סוף סוף!

אז קודם כל בני המתוק, הולך לגן כל בוקר...... ב ש מ ח ה!!!! הוא כבר אומר את השמות של כולם, מאוד אוהב את "נוהית" נורית הגננת כמובן, וזה בלבד גורם לנו לאושר היסטרי! דבר שני בעלי ואני מתחילים היום שישי הקרוב, סדנת הורים, 8 מפגשים בדיאדה, עם בוגרת אדלר, ששמעתי מהרבה אנשים שהיא מעולה, דיאנה אידלמן, ואני ממש בעננים, אבל עננים בהירים הפעם לשם שינוי! זהו, שמחה לשתף גם בדברים טובים שקורים לנו! יום נפלא לכולםםםםםםםםם יש לי
ב-

nonaa

New member
כדאי לך לשאול בפורום "הורים לתינוקו

הורים לתינוקות שם יש סיכוי לתגובה מהירה וגם להרבה תגובות מצטערת שאין לי מה לייעץ ... תחזיקי מעמד !

daldan

New member
איזה יופי ../images/Emo24.gif

טוב לראות שדברים מתחילים להסתדר. אני אשמח אם תספרי אח"כ איך היו הסדנאות האלה, מענין לשמוע.

יעל י

New member
נפלא...

אני שמחה שאת מרגישה ככה שימשיך ככה אמן-אמן-אמן ספרי על הסדנא זה מעניין חוצמזה...מתי נפגשים?

משוש30

New member
בן כמה המתוק שלך?

באמת נשמע כיף. הלוואי ולבעלי היה זמן להצטרף אלי לסדנה כלשהי...עכשיו אחרי החופש ביחד אני עוד יותר מתגעגעת אליו... באמת נשמע מצויין תהנו.

nonaa

New member
נשמע מצויין

מקווה שהדברים הטובים רק ימשיכו ושתהנו בסדנה ! (ונשמח לשמוע רשמים ... אני גם שמעתי שדיאנה היא מומלצת)

odeia

New member
בגיל 3 שבועות יש קפיצת גדילה

בה התינוק רוצה לינוק יותר ורוצה יותר ידיים. אחרי 24-48 שעות זה בדר"כ עובר. מציעה לך לקחת את הזמן הזה באיזי ולהקדיש אותו רק לילדה ולך.

סליחה, לא ראיתי את ההודעה שלך

אבל היא בעצם די חדשה... מה שאת מתארת הוא דפוס די מוכר אצל תינוקות: הכל זורם בסדר עד שאמא חוזרת לעבודה. ואז משלימים שעות עם אמא בערב ובלילה, על ידי הדבקות אליה ככל שאפשר. אצל יונקים זה מתבטא ביניקות רבות, בעיקר בערב ובלילה (בשעות שיש לה איתך בעצם). אצל לא יונקים, זה יכול גם להתבטא באכילות רבות במשך הלילה וברצון להיות כל הזמן על הידיים ובקרבת האמא. תראי, אני לא מנסה לעשות לך רגשות אשמה. העובדה היא שהתינוקות שלנו זקוקים לשעות שלהם איתנו. אם זה לא קורה בבוקר, זה יקרה בלילה. אני בטוחה שההנקה לא אשמה בכך, ועובדה היא שגם דייסה או סימילאק לא פתרו את הבעיה. תינוקות מעטים יודעים להרדם לבד בגיל הזה ואני חושבת שאת דוקא עושה טוב בכך שאת זורמת איתה ומרדימה אותה כמו שהיא רוצה. זה יראה לה שאת איתה ב-100% בשעות שאת לא עובדת. מהנסיון שלי, כשתינוקות הם "דבק" ונצמדים אלייך, ככל שנצמדים אליהם בחזרה הם נרגעים ומרפים. אם משדרים להם שהם מפריעים, לא נותנים לחיות או לישון ומעצבנים, הם רק נצמדים יותר. אני ממליצה על כמה דברים: לישון עם מאיה ולהניק בשכיבה. זה יאפשר לך לנוח ואף לנמנם תוך כדי הנקה. אמהות רבות מספרות שהן כבר לא מרגישות או מתעוררות כשהן מניקות בלילה. זו פעולה אוטומטית שאינה דורשת מהן עירנות. לבלות זמן רב ככל האפשר איתה, גם בסופי שבוע ובערבים - להקדיש לה כמה שיותר תשומת לב וזמן איכות איתך. דרך אגב, אני ממש לא מסכימה עם טיפת חלב ועם הרופא שלכם. מאיה מקבלת במשך היום בקבוק אחד. זה ממש לא מספיק לתינוקת בת שבעה חודשים. אם מתחילים מוצקים בגיל שישה חודשים, אין שום אפשרות להגיע למצב תזונתי בו התינוקת ניזונה רק ממוצקים כל היום תוך חודש! לדעתי, זה ברור שהיא צריכה להשלים כמויות חלב ממך בערב ובלילה. בגיל הזה, בדרך כלל מוצקים מהווים כרבע מכלל התזונה וכל השאר מגיע מחלב, בממוצע. בהצלחה ומקווה שהמצב ישתפר!

Rainbow hunt

New member
תודה רבה על התשובה

זה בדיוק מה שאני עושה: אני לא מסוגלת לשמוע אותה צורחת, וגם כל הזמן אני חושבת על כך שאני חסרה לה. אז היא באמת דבק איתי. היא רק מעקמת שפתייםת ואני לוקחת אותה לידיים. אבל אני באמת מתחילה להישבר ואני שוקלת להכניס אותה למיטה שלנו: ויותר נכון, היא תתחלף עם בעלי, כי אין לנו במיטה מקום ל-3. כנראה שהוא יצתרך לעבור לחדט שלנו למזרן. אז זה המצב שאני לא רוצה להגיע אלי: בסוף אני אצטרך לגמול אותה מהנקה, ללמד אותה להירדם לבד, לא לקום בלילה, לישון לבד במיטה שלה ואולי גם שלא לישון איתי!! כבר היום קשה לי להגיד לה "לא"ת כי היא מיד צורחת ונמתחת. לדוגמא: במהלך הנסיעה באוטו אני מוציאה אותה מכסא בטיחות ומניקה... עוד דוגמה: כשאני יוצאת איתה לטייל אי נעמדת לי בעגלה עם הפנים אליי. אני מושיבה אותה וקושרת עם חגורות. אז איזה בכי ועצבים היא מפגינה! אבל כאן כבר מדובר במצב מסוכן...

את עושה נכון, לדעתי.

מנסיוני, אם מספקים לילד את כל צרכיו, בסופו של דבר הוא נגמל לבד בקצב שלו. בכל מקרה, כשהיא תהיה גדולה יותר, לכיוון השנה וחצי - שנתיים, תוכלי להסביר לה את ההגיון בכל גמילה והיא תוכל לשתף פעולה מתוך הבנה. עכשיו אין סיכוי שתסבירי לה תהליכים כל-כך מסובכים. את הבת שלי לימדתי להרדם לבד בגיל שנה וחצי וזה לא היה קשה במיוחד. היא הבינה מה מבקשים ממנה לעשות וכבר לא היתה לה חרדת נטישה, כך שהיא ידעה שגם אם היא הולכת לישון לבד אנחנו בחדר הסמוך אם היא תצטרך. זה עבר בקלות בלי בכי. עכשיו, בגיל שנה ותשעה חודשים, היא גומלת את עצמה מבקבוק, לגמרי לבד ומיוזמתה. פשוט דורשת אוכל במקום. חוץ מזה, סליחה שאני מתערבת אבל זה ממש פיקוח נפש - מאוד מאוד מסוכן להוציא מכיסא בטיחות תוך כדי נסיעה! אם היא דורשת לינוק, תעצרי בצד במקום בטוח ומואר עם שוליים רחבים ותניקי רק אז. זה ממש מסוכן! מספיק שמישהו יכנס בכן מאחור והיא תעוף לך מהידיים. זה מסוכן הרבה יותר מהמצב עם העגלה.

Rainbow hunt

New member
תודה על החיזוקים בעיניין

אם אני לא אמצא דרך אחרת זה מה שאמשיך לעשות. ובכל זאת לא הייתי רוצה להגיע למצב שמאיה מחליפה את בעלי במיטה. למרות שבימים הקרים של החורף אני לא בטוחה שאצליח לרוץ אליה לחדר... לצערי שמעתי על הרבה מקרים שילדים מגיעים לגיל 5 שנים כאשר הם ישנים במיטת נורים. ואז מאוד קשה ללמד אותם לישון לבד ולא לקום באמצע הלילה. ואז זה כבר מוגדר כהפרעות שינה ודרושה התערבות של פסיכולוג קליני...

למעלה