ילדים זה כאן

מעיןבר

New member
בעניין חיסון נגד אבעבועות רוח

אני אמנם לרוב לא נוהגת לפתוח בעצמי שרשור כזה, אבל היום יש לי מידע מעניין מרופאת הילדים שיעניין גם אתכן. הייתי אצלה הבקר (לאדוה יש תולעים
) ושאלתי על חיסון. היא אמרה שבשנה האחרונה הסירו את ההמלצות למתן גורף של החיסון כי הסתבר שהוא יעיל רק ב- 50% מהמקרים (בשנה החולפת היא ראתה במרפאה הרבה ילדים שחוסנו וחלו). ההתוויות היום הן:
ילד שנחשף למחלה ועלול להיות בשלב הדגירה - מתן בזמן הדגירה יכול להקל מאוד על תסמיני המחלה. - צריך לשים
שאם אחד הילדים בגן חלה יש לוודא שהגננות יידעו אתכן ולגשת לקבל חיסון.
ילד שצפפוי לעבור טיפולים קשים, לא עלינו.
ילד מעל גיל 12 שטרם חוסן.
נשים בגיל הפוריות שטרם חוסנו.

Arfilit

New member
מבחינתי -

אני רק אקפיד לזכור אם הפעוטה חלתה או לא - ואם לא - אני אזכיר לה כשהיא תגיע לגיל הפוריות. מעדיפה שהיא תחלה באופן טבעי - מה שמבטיח חיסון לכל החיים (הבנתי שהחיסון היזום אינו "מבטח" לכל החיים בהכרח).

cookie1

New member
תתפלאי שגם הטבעי לא מבטיח שומדבר

אחותי חלתה פעמיים

דפנה מי

New member
לאיזה רופאה אתם הולכים?

הרופא הקודם שהיה לנו בהחלט המליץ לעשות את החיסון (ועשינו). הרופאה החדשה המליצה בדיוק את מה שרשמת וזה היה ממש חדש לנו.... אולי לכל רופא דעה משלו בעניין?

דפנה מי

New member
אכן זו הרופאה החדשה שלנו

הקודם היה ד"ר צבי רוזנפלד (הוא מאוד עמוס והיינו צריכים רופא בראשון בבוקר והוא עובד רק אחה"צ). נראה לי שהיא הרבה יותר מחמירה וגם היום בטלפון אמרה לנו שהיא רוצה לראות את עדי לביקורת ביום רביעי (היא היתה חולה כל שבוע שעבר ובדיקת דם שעשתה לה ולא יצאה מי יודע מה הביאה אותה לשלוח אותנו למוקד בפ"ת ביום רביעי בערב - בילינו בו 3 וחצי שעות ולא גילו כלום) והיא אמרה שבפגישה איתנו תספר לנו גם למה היא חושבת שלא כדאי ללכת עם תינוקות לשיעורי שחייה. עידכונים בהמשך השבוע(-:

מעיןבר

New member
אני מאוד מרוצה ממנה

כמה דרגות מעל כל הרופאים שראינו עד עכשיו מבחינת הרצינות והיחס שאנחנו מקבלים

tookish

New member
../images/Emo41.gifמגניבה שאלה.....

בקשר לרוזנפלד.. גם אנחנו אצלו ובתכלס מאוד מרוצים חוץ משעות הקבלה המאוד לא נוחות שלו. איך הרופאה שלכן? איפה היא מקבלת? אני אשמח לשמוע חוות דעת. תודה

דפנה מי

New member
ממש נעלמת לי לאחרונה

כמעט הצקתי לך עם SMS היום.... הרופאה שלנו היא חדשה יחסית ומקבלת במרכז החדש של מכבי שפתחו בקניון. עד שכולם ישמעו עליה-ממש ריק אצלה ואפשר לקבוע תור בטלפון הכללי ערב קודם וממש נוח (אפילו במוצ"ש). היא רק לא עובדת בימי שישי. מחרתיים בערב אנחנו אצלה

בהחלט תלוי ברופא ואין תמימות דעים

הרופאה שלנו (מנהלת מחלקת ילדים בבית חולים) ממליצה בחום על החיסון נגד אבעבועות. האפרוחית כבר חוסנה לפני 4 שנים, ובזמן שמרבית ילדי הגן שלה חלו אליה לא הגיע בכלל. אני מחכה עוד כמה שבועות, שהאפרוחון יהיה בן שנה כדי לחסן גם אותו. אני באופן אישי מעדיפה למנוע מהם תופעות של מחלות לא נעימות ולקחת על עצמי לתזכר אותם כשיתבגרו להתחסן שוב. רק בריאות לכולנו.

הגדולה שלי חוסנה נגד א. רוח בגיל

שנה וחצי. בגיל שלוש, כשנכנסה לגן, נדבקה באבעבועות. בזכות החיסון התופעות של המחלה היו קלות מאוד (היו לה רק 4 או 5 אבעבועות על כל הגוף). אני מתכוונת לחסן גם את הקטנה לקראת גיל שנה וחצי (בחודש הבא). מי שחוסן ונדבק - פטור מהמנה השניה של החיסון (אם וכאשר תתקבל החלטה לחסן שוב את מי שחוסן).

דפנה מי

New member
אדווה לא היתה אמורה

לקבל את החיסון בגיל שנה-אנחנו דיברנו על אותו חיסון?

בארה"ב נותנים רק חיסון אחד

וטוענים שזה חיסון לכל החיים....הסתומים (לא יכולתי להתאפק) בהחלט לא חיסון חיוני לטעמי אבל נתנו ואני מאוד מקווה שינתנו לה חיסוני המשך.

עינבלית

New member
כלב לבן גדול הולך על אבנים../images/Emo9.gif

"כלב לבן גדול הולך על אבנים" משפט מורכב? הערב בטיול מפי ליה, שנה ותשעה חודשים כמעט... והכלב הלבן הגדול אכן הלך על האבנים שבצדי הדרך... סתם אמא מתלהבת ומשתפת!

מה את משוויצה? מה?

יערה היתה מצביעה ואומרת במקרה הטוב "ללב".... את בטוחה שהיא לא נולדה בת שנה?

stanga I

New member
נצל"ש אילה...../images/Emo32.gif

מחו"לניקית אחת לרעותה - איך אתם מסתדרים עם השם יערה? איך אתם מאייתים? יש בעיות? אמנם פה יש הרבה יותר מהגרים ושמות מוזרים הרבה יותר אבל בכ"ז אני רוצה לדעת. זו אופציה מבחינתינו (למרות שהמין עוד לא ידוע... יכול להיות שבסוף לא נהיה בכיוון בכלל), ואני תמהה.

למעלה