אני מציעה לך..
לשים לה ציורים מעניינים בעריסה, מובייל עם מוסיקה מרגיעה. תגרמי לה להרגיש שהעריסה היא מקום נעים מעניין ואז אולי היא תסכים להיות בעריסה. אצל ביתי בת 4 חודשים, שמנו בעריסה שלה תמונות שחור לבן וצבעוניות ומעל תלינו לה מוביל המשמיע מוסיקה קלסית ותלויות עליו צורות נעימות לעין. ביתי מאוד אוהבת להסתכל על המובייל והיא נרגעת ונרדמת עם המוסיקה. והרבה פעמים אני יושבת לידה ומדברת אליה (כי היא מקטרת ובוכה) שמה יד על הבטן שלה וקצת מנענעת אותה ולפעמים זה עוזר. ולפעמים היא באמת לא מוכנה לישון בעריסה ואז אני מנסה להרדים אותה בידיים. התייעצתי עם פסיכולוגית בנושא השינה, והיא אמרה לי שמאוד חשוב שהתינוק יצליח להרדים את עצמו לבד ולא יעזר רק בהורים, משום שהוא צריך להרגיש בעל ערך ובעל יכולת. ומה שקורה אם נרדים את התינוק כל לילה הוא יתרגל לכך ואז ככל שיגדל יהיה לנו קשה יותר להרדים אותו. לפי מה שכתבת אני מרגישה ותתקן אותי אם אני טועה שנושא השינה הפך להיות משהו מאוד לא נעים, מתסכל ומרגיז לשני הצדדים. אני חושבת ששלב ראשון תנסה להפוך את השינה לדבר נעים, רגוע, חבל שתכנס למלחמה עם בתך. היא מרגישה את הלחץ שלך ואת חוסר האונים. ואל תהיה מתוסכל מכך שאישתך מצליחה יותר ממך. אני בטוחה שתמצא את הדרך המתאימה - תהיה סבלני ורגוע - זו מילת הקסם.