ילדים זה כאן

gali melenboim

New member
סקר מנשאים

יש לי מנשא בהשאלה של משנרי (שילב). האמת, אני לא הכי מרוצה ממנו כי התנוחות מאוד מוגבלות (רק 3) וכנראה שהוא איבד מהאלסטיות שלו אחרי כביסות מרובות שהאמא שהלוותה לי את זה עשתה. איזה מנשא מומלץ? מיכל בת חודשיים ושבוע ואני נהנית להשתמש במנשא. וגם היא

peteltut

New member
מבנה הגוף שלך - חשוב מאוד !!!

בהריון הקודם רכשתי שני מנשאים ותפרתי לי מנשא לופי, שהכי התאים לי לבסוף. אני צרה במתניים ורחבה באגן, ולכן במנשאים כגון "תינוכיס" כל הבד התרכז לי במתניים וזה היה מאוד לא נוח. לעומת זאת, זה נראה מאוד נוח על נשים רזות ו"ישרות" יותר.... אני ממליצה לך מאוד ללכת לחנות ולנסות, ורק אז לקנות. בהצלחה.

לכי לחנות יחד עם התינוק למדוד

גם אני מאד רציתי מנשא בסגנו התינוכיס ונדב פשוט סרב בכל תוקף להכנס לתוכו אחרי חצי שעה של ניסיונות שיכנוע ויתרתי אז קחי את זה בחשבון קרין

gali melenboim

New member
אז זהו שיש לי את המנשרי ומיכל אחלה

איתו ואוהבת את תנוחת הערסול. אני פשוט רוצה לקנות משלי כי זה שיש לי הוא בהלוואה מחברה. וחשבתי שאם אני כבר קונה אולי אני אשדרג קצת כי אני אישית לא התלהבתי מהרעיון שכשמגיעים עם האוטו למרכז קניות נגיד צריך להתחיל לקשור את המנשא, הוא נגרר על הרצפה ומתלכלך ואז בעסה לי להכניס לשם את הקטנה. אני חושבת שהעצה הכי חכמה היתה לחשוב על הצרכים שלי מהמנשא. אני בעיקר צריכה ללכת איתה לקניות כשאני לבד ואז - עד שהיא תשב בכיסא של עגלת הסופר... בכל מקרה, המון תודה לגולן, כבר בשישי בבוקר אני הולכת לחרוש את החנויות ולחפש משהו מתאים...

אביטלתל

New member
הפיתרון הוא ללבוש בבית

כשהשתמשתי בתינוכיס, הגעתי למסקנה שזה הכי יעיל ללבוש אותו בבית ולא להוריד עד שסיימתי להשתמש בו, או שלפחות הגעתי למקום שנוח להרודי וללבוש אותו מחדש קושרים את הקשר מאחור או מהצד כך שזה לא מפריע לשבת

talikol

New member
רוצים לישון לילה שלם ברציפות?../images/Emo39.gif

אני סטודנטית לרפואה מאיזור המרכז, חובשת במד"א ובעלת נסיון רב מאד בטיפול בילודים/פגים (+המלצות בשפע). אני עובדת כאחות לילה כך שההורים הטריים יכולים לישון בשקט לילה שלם וללא דאגות. אם מישהו כאן מתעניין, ניתן לפנות אלי ל: [email protected]

גורבי

New member
מישהי בדיוק חיפשה אחות לילה, נכון?

אולי ב ה ר י ו ן?
מקפיצה לך, שתראי.

ליילה

New member
כלאמר, שכדי שההודעה אל תעלם

לה בנבכי הארכיון, מוסיפים לה עוד הודעה כדי שהיא תקפוץ שוב לראש העמוד, ואז הבחורה שחיפשה אחות אולי תראה אותה ותפנה אלייך....

../images/Emo53.gifלמה זה כ"כ קשה? ../images/Emo7.gif

כל ערב אותו הדבר, כל ערב אותו סיוט, כל ערב כמו מעגל קסמים חוזרת אותה הסצינה....
ביתנו לירון בת ה- 3 חודשים מסרבת לשכב בעריסה ולהרדם. היא צורחת, בוכה, נאבקת משך שעה - לעיתים שעה וחצי - ואנחנו כבר גמורים!!! הרוסים!!! הרופא טען שהאוכל עולה להם למעלה ושצריך להמתין. יופי - המתנו שעה מאז סוף האכלה האחרונה וזה עדיין אותו הדבר...מלחמה. כמובן שאחרי המלחמה היא סוף סוף נרדמת, מותשת מהבכי של עצמה. מה עושים עם העיקשות הזו? זה עד כדי כך מרגיז אותי ומתסכל אותי עד דמעות (גם העובדה שאני לא מצליח להרגיע אותה בצורה טובה כמו אמא שלה). מסתבר שאפילו אצל המטפלת שלה (רק התחילה לפני יום) היא מסרבת לשכב בעריסה/לול...רק בעגלה! זה לא בריא לישון כל הזמן בעגלה וגם אין מוניטור לעגלה... עיצות יתקבלו בברכה.

אדר שלי

New member
אוי קשה...../images/Emo7.gif

איך אתם מרדימים אותה? מאיזה גיל התחלתם להרדים אותה ככה? איך היא הייתה נרדמת בגיל חודש, נניח? איזה תהליך קודם להשכבה שלה במיטה? (אוכל? אמבטיה? משהו אחר?) אולי המזרן שלה קשה מדי? לי הציעו (אני לא יודעת אם זה בטיחותי, אבל עוזר), לשים מגבת מתחת הסדין של העריסה, כי המזרן נוקשה ולא נעים. אולי הטמפרטורה לא טובה? אולי העריסה גדולה לה מדי ואז כדאי לשים משהו (כמו מגן ראש עם "נפח", יש נחשים כאלה) במיטה, כדי ליצור לה סביבה מוגנת יותר. יש הרבה פרטים חסרים בהודעה שלך שאם תיתן אותם אולי יהיו לי עוד רעיונות. בינתיים

luki1

New member
אני מציעה לך..

לשים לה ציורים מעניינים בעריסה, מובייל עם מוסיקה מרגיעה. תגרמי לה להרגיש שהעריסה היא מקום נעים מעניין ואז אולי היא תסכים להיות בעריסה. אצל ביתי בת 4 חודשים, שמנו בעריסה שלה תמונות שחור לבן וצבעוניות ומעל תלינו לה מוביל המשמיע מוסיקה קלסית ותלויות עליו צורות נעימות לעין. ביתי מאוד אוהבת להסתכל על המובייל והיא נרגעת ונרדמת עם המוסיקה. והרבה פעמים אני יושבת לידה ומדברת אליה (כי היא מקטרת ובוכה) שמה יד על הבטן שלה וקצת מנענעת אותה ולפעמים זה עוזר. ולפעמים היא באמת לא מוכנה לישון בעריסה ואז אני מנסה להרדים אותה בידיים. התייעצתי עם פסיכולוגית בנושא השינה, והיא אמרה לי שמאוד חשוב שהתינוק יצליח להרדים את עצמו לבד ולא יעזר רק בהורים, משום שהוא צריך להרגיש בעל ערך ובעל יכולת. ומה שקורה אם נרדים את התינוק כל לילה הוא יתרגל לכך ואז ככל שיגדל יהיה לנו קשה יותר להרדים אותו. לפי מה שכתבת אני מרגישה ותתקן אותי אם אני טועה שנושא השינה הפך להיות משהו מאוד לא נעים, מתסכל ומרגיז לשני הצדדים. אני חושבת ששלב ראשון תנסה להפוך את השינה לדבר נעים, רגוע, חבל שתכנס למלחמה עם בתך. היא מרגישה את הלחץ שלך ואת חוסר האונים. ואל תהיה מתוסכל מכך שאישתך מצליחה יותר ממך. אני בטוחה שתמצא את הדרך המתאימה - תהיה סבלני ורגוע - זו מילת הקסם.

u z a

New member
לגבי עצת הפסיכולוגית אלייך:

מאיזה גיל היא ממליצה להשכיב אותם לישון לבדם? רוני בת חודש וחצי, ונרדמת רק עלי: או תוך כדי יניקה, או אחריה, על הכתף. מעולם לא הנחתי אותה בעריסה כדי שתרדם בעצמה. הפעמים היחידות שהיא נרדמת לבד זה כאשר היא קמה באמצע הלילה, יונקת, נרדמת עלי, ומתעוררת כשהיא חוזרת לעריסה. אז היא יכולה להרדם תוך כמה דקות (בסיטואציה זהה באמצע היום היא לא ממשיכה לישון לבדה). בכל אופן, מתי מומלץ (אם בכלל) להרגיל אותם ללכת לישון לבד?

lulyK

New member
אני יכולה למצוא לך עשרה פסיכולוגים

שימליצו לעזור לתינוק לישון ולא לעזוב אותו לבד, ע"מ שיפתח תחושת ביטחון בהורים שלו (שמאוחר יותר מועתקת לתחושת ביטחון כלפי עצמו). לדעתי האישית והלא פסיכולוגית, צריך להיות קשוב לתינוק. אם הוא נרדם לבד בלי בעיה, אין טעם להפריע לו בתהליך ולהתעקש להרדים בידיים, אבל אם הוא מתקשה - לנסות לזרום איתו. (הערה: אני לא מדברת על תינוק שמתעורר במשך הלילה בכל מחזור שינה וצריך עזרה מחודשת בהרדמה. אני מדברת על תינוק שנעזר בכם בהרדמה הראשונה, ובמשך הלילה מרדים את עצמו חזרה לבד. מחזור שינה של תינוק הוא בן שעה וחצי בערך)

luki1

New member
הפסיכולוגית...

הציעה לי שביתי היתה בת חודשיים וחצי. אני לא מניקה אותה ולכן הארוחות הן בבקבוק. היו לה תקופה של גזים בהתחלה שתקפו אותה לרוב בלילה, ולכן ניסיתי להרדים אותה במנשא, בעגלה, על הידיים עם תנועה וקול ובסוף משהו עזר. הפסיכולוגית הציעה לי לא להרגיל אותה שאני זו שמרדימה אותה. כמובן שאני זו שצריכה להקל עליה שכואב לה ולהרגיע אותה, אבל שהגזים חולפים עליה ללמוד לבד להרדים עצמה. הייתי שמה את ביתי במנשא ומסתובבת בבית בתנועה עד שנרדמה, ואז הפסיכולוגית ייעצה לי להפסיק עם זה משום שככל שתגדל היא תתרגל לצורת הרדמות זו ואז יהיה יותר קשה להרדים אותה. אני מאוד בעד שהתינוקת שלי תמצא לבד את הדרך להרדים עצמה ואז היא תרגיש שהיא מסוגלת לעשות דברים לבד ולא תמיד היא זקוקה לעזרה או תלויה באמא או אבא. בנוסף הפסיכולוגית אמרה לי שיכולת זו מפתחת את התינוק מבחינה רגשית וגורמת לו להיות פחות תלוי ויותר מאמין בעצמו וביכולותיו.

משוש30

New member
חשבתי שזה יתאים לאמהות מאזור

ירושלים. חברה שלי (יעלים בפורום הנקה) פתחה מקום אצלה בבית לאמהות עם תינוקות. פרטים בקישור ובהודעה המצורפת.

1במיה

New member
איזה רעיון מדליק../images/Emo127.gif

אם כבר בודקת את היומן לגבי יום שני ואולי אני מצטרפת.

מאיו

New member
תינוכיס, מומלץ מאד

אין לי תמונות כי המצלמה נגנבה (יחד עם הפלאפון, מזומן, כרטיסי אשראי וכו')

למעלה