עוד לא התפתחת...?

ט ל ו ש

New member
../images/Emo95.gifעוד לא התפתחת...?

כאילו הלוו זה ברור שגראס יותר מזיק מסיגריות... ידעתי את זה מבכיתה ב´... ילדה לא מפותחת!

זהר פלד

New member
עם כל הכבוד לגאונותך, לפי מה ידעת

את זה בכיתה ב´? לאף אחד מילדי כיתה ב´ שהכרתי בחיי אין את הכלים המתאימים לניתוח מחקרים רפואיים... למעשה, בכיתה ב´ רוב הילדים לוקחים כאמת מוחלטת ובלתי מעורערת את מה שהוריהם אומרים להם שהוא האמת. חוץ מזה, הקשר בין סיגריות לסרטן הוא סטטיסטי בלבד. הקשר בין גראס לסרטן סטטיסטי גם הוא. בנוסף, הסטטיסטיקה טוענת שטבק הורג אלפי אנשים בשנה, ואילו קנביס (גראס) לא הורג איש. הכותרת "גראס מזיק יותר מסיגריות" היא כותרת מגמתית ביותר, ולו היה לך הידע הרפואי, היית יודעת שכל מה שאמרתי כאן הוא אמת לאמיתה.

pazro

New member
הקשר בין סיגריות לסרטן הוא סטטיסטי

אתה באמת מאמין בזה?! או שזה רק לצורך הויכוח.

זהר פלד

New member
למיטב ידיעתי, הקשר המוכח היחיד

הוא אכן סטטיסטי. זה לא אומר שזה קשר שאפשר לזלזל בו, וזה בטח לא אומר שהדעה שלי היא הכי נכונה שיש. (בהתחשב בעובדה שלא טרחתי יותר מדי לעדכן אותה בשנה האחרונה, אפשר להניח שיש לא מעט דברים שאני לא יודע...)

pazro

New member
בסיגריה יש חומרים המפרקים DNA

אין טעם להיתווכח עם זה, זו עובדה בדוקה!

זהר פלד

New member
אני התווכחתי? להפך!

אני אמרתי מראש - "למיטב ידיעתי..." ועוד הוספתי ואמרתי - "מיטב ידיעתי לא ממש מעודכנת, ככה שסביר להניח שיש לא מעט דברים שאני לא יודע." וחוץ מזה, מה בין פירוק DNA לבין סרטן הריאה? כמה נזק עושה הפירוק הזה של ה DNA? איך בכלל זה משפיע על רמת הבריאות הכללית?

pazro

New member
מה זה סרטן?

סרטן (על רגל אחת) קורה כשמנגנון השיחפול של התא "מתקלקל" והתא מתחיל להיתחלק בלי הגבלה ובסוף מחליף את כל התאים הבראים בסביבה שלו בתאים פגומים. איך ומתי זה קורה? זה קורה כשרצף ה DNA שאחראי על פעולות השיכפול בתא נהרס או "מתקלקל". זה יכול לקרות ע"י חומרים מסרטנים: זוהיא קבוצה של חומרים שיש להם את היכולת להשפיע על הDNA שבתוך התאים. כמה חומרים כאלו יש, ולמה אנחנו לא חולים בסרטן כל הזמן? 1. שאלה טובה מאוד, אלפי חומרים קיימים, ובדרגות חומרה שונות. 2. כי יש לנו מערכת חיסון שנלחמת בתאים סרטניים. אז מה אכפת לי עם עוד קצת יגיע לראות שלי? זה הכל עניין של סטיסטיקה, כמה שתחשוף את אצמך ליותר חומרים מסרטנים כך יש יותר סיכוי שמערכת החיסון שלך לא תצליח לחסל את כל התאים הסרטניים. ועוד דבר קטן: זה לא "...עוד קצת יגיע לראות..." זה ההבדל בין אוויר נקי שאנחנו נושמים בדרך כלל, לבין מה שיוצא מהסיגריה, עליה של אלפי אחוזים בכמות החומרים המסרטנים!

jhon ashkroft

New member
הכל תלוי...

זה נכון שהכאנאביס יותר מזיק לריאות מאשר סיגריה רגילה, אבל הכל תלוי במינון ובכמות שצורכים. אין בסיס להשוואה בין ג´וינט או שניים ביום לחפיסת סיגריות שלמה, בגלל שכמות החומרים הרעילים אשר מגיעה מהטבק היא גבוהה פי כמה וכמה מהכמות שמגיעה מהג´וינטים. אני עוד לא ניתקלתי בבן אדם שמעשן את אותה הכמות של סיגריות ושל כאנאביס (ואני לא מתכוון למישהוא שמשנורר סיגריה או שתיים במשך היום). מעבר לכך, הכאנאביס יכול להצרך בדרכים אחרות כגון אכילה, שלה אין את ההשפעה הפוגעת שיש לעישון.

למעלה