רוצה לשתף ולשמוע דעתכם

slightly

New member
../images/Emo95.gif רוצה לשתף ולשמוע דעתכם

במחלקתי תינוקת שנולדה טרם זמנה. מיד אובחנה כסובלת ממחלה ניוונית קשה, גנטית. לא מסוגלת להזיז איבריה, למצוץ או לנשום בכוחות עצמה. לאימה אותו פגם גנטי, אך מצבה טוב בהרבה. הסימפטומים נוטים להחמיר מדור לדור. ההורים דתיים. לפני ההריון הנוכחי, בוצעו 2 הפלות כיוון שהעוברים נשאו את הפגם הגנטי. בהריון הנוכחי, בעצת הרב, לא בוצעו בדיקות, כי העובר בסדר גמור. בשיחה עם הרופאים, הוסברה להורים חומרת מצבה של התינוקת, ושאין הרבה מה לעשות למענה. חזרו להיוועץ ברב. הרב בשלו - התינוקת בסדר גמור, היא בריאה. מאז, האב מאשים שאנחנו ממציאים לה מחלות ושרק בגללנו היא במצב כזה. אנחנו תמיד מיידעים הורים לגבי מצב תינוקם, מוסרים את כל האינפורמציה, כולל סטטיסטיקות, אך מכבדים את רצון ההורים בכל החלטה שיגיעו אליה. גם הפעם, התינוקת תקבל את מקסימום הטיפול שביכולתנו להעניק. התינוקות תעבור בימים הקרובים ניתוח לסגירת דוקטוס. עד כאן הסיפור. הייתי רוצה לשמוע את דעתכם על רבנים ש "משחקים את תפקיד האלוהים". אני בטוחה שגם אתם נתקלים בזה לא פעם. איך אתם מתמודדים עם זה ?

../images/Emo7.gif סוגיה קשה מאוד...

קשה לנו לחשוב או להכנס לעובי מחשבתם של אנשים שחייהם - אמונתם ולהפך. ההתנגדות שלי מתעוררת ברגע שמנסים לשכנע אותי כי יש רק שתי דרכים: הדרך שלך והדרך הלא נכונה, כאן אני מתמרדת. מקובלת עלי דרכם של החרדים - זו אמונתם, אולם מכאן ועד להטחת האשמות בצוות הרפואי והסיעודי - הדרך ארוכה. לעתים אני מקנאה באותם אשר מנתבים את כל העולה איתם לרצון הבורא, כאילו הם בטלים ואינם ברי החלטה. מאידך, אם וכאשר תבוא אותה תינוקת לביתה - היא ומשפחתה יתמכו על ידי הקהילה בצורה מעוררת קינאה. לפני מספר שנים התקבלה למחלקה בה עבדתי, יולדת שכתוצאה מסיבוך בלידה לקתה ב - DIC והייתה זקוקה למנות דם. בהיותה בכת "עדי יהווה" נאסר עלינו לתת לה את הטיפול הראוי - מנות הדם. בשל סכנה מיידית לחייה הביאו אל מנהל המחלקה את ראש הכת, אנשי הדת וכולם התנגדו למתן מנות הדם. הייתה התנהלות משפטית, אולם הסירוב לקבלת הדם וטיעוניהם כי זו אמונתם עמדו אז במבחן החוק. מי שלא עמד במבחן הייתה האישה/היולדת, שאיבדה את חייה. איני שופט. איני חולקת על אמונתם של אנשים. ואין לי תשובה. לא. אין לי תשובות.

slightly

New member
../images/Emo95.gif הבעיה שלי אינה עם האמונה...

איש באמונתו יחיה....מבחינתי זה לא רק סלוגן, אני מאמינה בזה בכל לב. אני לא שופטת את ההורים, טבעי בעיני שהם רוצים להלחם על הילדה. אני רק תמהה (בלשון המעטה) על אותו רב - המיעץ - שמרשה לעצמו לתת עצות כאלה...מרחוק...ללא ביסוס...ולקבוע גורלות של משפחות שלמות.... קשה...מאד מאד קשה לי עם זה...

conni

New member
לשבחם של רבנים

איני דתיה. בכ"ז רבנים רבים עוזרים בהסברה, ובזכותם נמנעות בעיות מראש. נכון, זוגות נשואים לא יבצעו בדיקות גנטיות. אבל, יותר בני זוג צעירים לפני נישואין נשלחים על ידי רבנים לבדיקות (טי זקס, למשל). או בני זוג מגיעים יחד לבקש חיסון נגד אדמת...ואומרים שזה דחוף, כי לאחר הנישואים ירצו לממש מיד הריון. ואגב, לאחרונה חוקק חוק חובת ידוע, לגבי אלימות במשפחה. והחוק מפרט מי הם אנשי המקצוע המחוייבים בחובת ידוע... רופא...אחות...עו"ס...וברשימה זאת נמצאים גם רבנים.

למעלה