שאלה לגבי תינוקות

• פותח הנושא fez1
  • פורסם בתאריך

fez1

New member
../images/Emo95.gifשאלה לגבי תינוקות

שאלתי מכוונת למרב"ע העוסקים בטיפול בגיל הינקות: מה מצופה מבחינת נשיאת משקל פלג גוף עליון/ראש וצואר אצל תינוקות כבני חודש? מתי עלולה להידלק נורה אדומה? חברתי העלתה בפני שאלה זו עקב ההנחייה לשכיבה על הגב וההרגל שנגרם לתינוקות עקב כך. תודה מראש לתשובות!

שירהד1

Member
מנהל
מזל טוב!

ולשאלתך- עונה כמרפאה בעיסוק וכאם- בגיל חודש לא צריכה להיות שליטה על הראש וגם ממש לא צריכה (ולא יכולה להיות) נשיאת משקל כלשהי של הגוף. בגיל 3-4 חודשים אנו מצפים לשליטת ראש טובה ולהישענות על המרפקים בעת שכיבה על הבטן . ההנחייה לשכיבה על הגב בגיל הינקות קשורה למחשבה שהדבר יכול לעזור במניעת מוות בעריסה. יחד עם זאת, בהחלט מומלץ להשכיב את התינוק על הבטן כבר מגיל צעיר ביותר (אני עשיתי זאת מגיל שבועיים עם ביתי)- הן במצבי עירות, לפרקי זמן קצרים, והן בעת שינה. בעת שינה- בהשגחה בלבד! חשוב להשכיב את התינוק על הבטן כבר מגיל צעיר על-מנת שיתרגל לתנוחה, שכן אם מתחילים לעשות זאת בגיל מאוחר (חודשיים-שלושה), הוא עלול מאוד לא לאהוב את העניין הזה. בכל מקרה- יש ביקורות של רופא התפתחותי ושל אחות טיפת חלב, וניתן להתייעץ שם ולשמוע על אבני דרך התפתחותיות ועל מה מצופה מתי כדי להרגע. בהצלחה, שירה דוד, מרפאה בעיסוק.

fez1

New member
שירה שלום,

לא ציינתי שאני מרב"ע, אך מלבד נסיון עם ילדי הפרטיים אני לא עוסקת ברב"ע עם הגיל המוקדם. בכל מקרה, הנתונים שנתת ידועים לי אך לא התכוונתי לנשיאת משקל שאמורים לראות בעין בגיל 3 חדשים, השאלה היתה יותר בכיוון של תחושת ה"כח" שיש לתינוק להחזיק ראש, למשל בעת הרמתו או נשיאתו על הכתף (כשראשו משוחרר). תסכימי איתי שניתן לחוש זאת ולומר מתי הראש "נופל" ומתי מוחזק ע"י הפעוט, ולו למס' שניות. דוקא לא שאלתי מנסיון אימהי כי לכל אחת תחושה סובייקטיבית, שאלתי מהכיוון המקצועי והנסיון בקליניקה. תודה על תשובתך!

שירהד1

Member
מנהל
הוא שאמרתי,

בגיל חודש עדיין אין לתינוק את היכולת להחזיק את ראשו. לכן בעת הרמתו או נשיאתו על הכתף הראש "נופל" ויש לתמוך בו. באופן הדרגתי התינוק מגיע ליכולת להחזיר את ראשו יציב בקו האמצע, ולזה הוא צריך להגיע בגיל 3 חודשים. כמובן שבגיל חודשיים צריך לתמוך בראש פחות מאשר בגיל שבועיים... אני מקווה שהבנתי נכון את שאלתך.

בגיל חודש

יש להרגיל תינוק כבר מחזרתו מבית החולים לשכב על הבטן כמה שאפשר בזמן העירנות. תינוק בגיל חודש עלול כבר למחות על שכיבה על הבטן. בשוכבו על הבטן מומלץ לארגן את ידיו בקו הכתפיים. מצופה שירים את הראש לשניות ספורות בשוכבו על הבטן ואז יאבד את כוחו. מהלך התפתחותי תקין הוא בכיוון ראש אל הרגליים. תינוק שלא ישכב מספיק על הבטן בזמן עירנות עלול להראות אחור התפתחותי. ההתהפכות היא קודם מבטן לגב ואח"כ מגב לבטן. זחילה כמובן שמקורה משהיה על הבטן וגם ישיבה נעשית מכיוון עמידת ארבע. מובן שעליו גם לשכב על הגב ועל הצד. מומלץ לחליף את כיוון הראש במיטה מידי יום\ יומיים בכדי שהגריה מהמתרחש בחדר תגיע משני צידיו. תינוק השוכב רב הזמן על גבו יש ראש שטוח אופייני ודילול שיער במקום הנחת הראש על המזרון.

למעלה