ילדים - לכאן

עכוב התפתחותי - ../images/Emo10.gif וגם ../images/Emo46.gif - ארוך

אני לא יודעת במה להתחיל, אז זו תהיה הודעה קצת מבולבלת. קודם כל - מזמן חשדתי, ועכשיו זה כבר ברור - לעתליה יש עכוב התפתחותי ניכר. היא תמיד היתה קצת אחרי כולם (לא חייכה למשל עד גיל חודשיים ועד שנשמתי כמעט פרחה). אבל עכשיו זה כבר לא קצת. בעוד כל בני גילה יושבים, זוחלים, עומדים ומה לא, היא עדיין שוכבת על הבטן ומנדנדנת את רגליה באוויר, בלי שום סימן לתזוזה. היא כמובן גם לא יושבת. היא בת תשעה חודשים ומשהו. כדי להוסיף ששון לשמחה, היא גם לא אומרת הברות (דהדה וכד'). בביקורינו האחרון אצל הרופאה, הרופאה אמרה לי "אני מסכימה איתך שיש בעיה ונתנה לנו הפניות לבדיקת שמיעה, להתפתחות הילד ולפיזיותרפיה (עד שיחליטו בהתפתחות הילד לאן להפנות אותנו). כששאלתי מה יכולה להיות מקור הבעיה, תשובתה המרגיעה של הרופאה היתה: "כל מיני דברים" (היא רופאה טובה ואני מחבבת אותה, אבל התשובה הזו לדעתי לא זוכה לציון גבוה בתחום הרגשי...). בכל מקרה, החשש מהלא ידוע ממש קשה לי. אני מסתכלת על עתליה והיא נראית לי מתוקה ומקסימה, ויש בי קול חזק שאומר שהכל בסדר איתה, אבל יש גם קול שבא לפעמים ואומר בשקט שאולי בכל זאת לא... בסך הכל אני חושבת שאני מתמודדת עם המצב בסדר, ואני לא משדרת לעתליה תחושה שמשהו איתה לא בסדר (הכי אני מפחדת שהיא תסתכל עלי ותקרא במבט שלי חוסר אישור או בחינה), אבל כל פעם שאני רואה ילדים אחרים הלב שלי קצת נשבר. גם בגלל שאני מרמחת על עתליה, ועל כמה שהיא לא מסוגלת ועדיין כל כך נזקקת לי. אפילו לשחק בכל מיני משחקים היא לא יכולה, מפני שהיא לא יושבת, שלא לדבר על לאכול באצבעות (אני עדיין מאכילה אותה בכפית בטרמפולינה). אז זה בתחום הדמעות. ובתחום הפרקטי - היום הגשתי לקופת חולים (מאוחדת) את כל הטופסולוגיה שדרושה כדי להתקבל במכון להתפתחות הילד, ושאלתי כמה זמן לוקחת הפרוצדורה. אמרו לי שזה תלוי לאן יפנו אותי. שאלתי אם לא מגיעים לרופא התפתחותי, ואמרו לי שלאו דוקא. שאלתי - ואם כן - כמה זמן זה לוקח? לא תאמינו מה היתה התשובה - שמונה חודשים!!! עכשיו, לא רק שזה אבסורד טוטאלי, חסר הגיון ובעצם דורש ממני לפנות מיד לרפואה פרטית, זה גם מריח לי לא חוקי. אשמח לשמוע אם מישהי מכירה את המצב החוקי בענין, ומה הייתן עושות במקומי. ותודה למי שהגיעה עד כאן...

rona25

New member
תשעה חודשים זה ממש מוקדם

תומר שלי לא זחל על 4 ולא ישב עד גיל 10.5 חודשים!! העיקר שאת רואה שיש התפחתות גם אם היא איטית ולגבי העיכוב בהפניה לרופא מומחה, אצלנו בכללית זה ממש לא היה ככה דווקא לתינוקות הם משתדלים בגלל החשיבות של הזמנים לפנות כמה שיותר מוקדם תור!!!! אני בעד שתרימי קצת ווליום ותפני לערכאות גבוהות יותר בהצלחה!

תתיעצי בפורום פגים!!!

למרות שעופרי נולד פג - לא היה לי כל כך ניסיון עם התפחות הילד, אך בפורום הנ"ל יש הורים עם המון ניסיון בתחום שבהחלט יכולים להסביר לך איך אפשר לנסות לקדם דברים. אני יכולה להגיד לך שעופרי עד גיל 8 חודשים לא התהפך אפילו... והתחיל לחייך מאוד מאוחר (הרבה יותר מעתליה) היום (יותר נכון ביום שישי) הוא בן 3, והוא בסדר גמור, אומנם הוא רק עכשיו נגמל, ויש לו בעיות במוטוריקה אבל זה דברים שאפשר לעבוד איתם. אני יודעת כמה קשה בתור אמא להרגע אבל אם בלב את מרגישה שהיא בסדר אז תקשיבי לעצמך את האמא.

אלינה12

New member
שמונה חודשים?

גם אצלינו יש עיכוב בהתפתחות. בועז התחיל להרים את הראש רק בגיל 4-4.5 חודשים וגם לא יציב. אני ביקשתי מרופא לתת לי הפניה להתפתחות הילד ואחרי ששלחתי כל הטופסיאדה, תוך 3 שבועות שלחו אותנו לפיזיוטרפיה.(העיקוב של 3 שבועות היה בגלל החגים, אחרת זה היה הרבה יותר מהר). עכשיו אנחנו כבר יותר מחודש במעקב, נתנו לנו לעשות תרגילים. הוא מתקדם לאט לאט, אני גם לא מצפה שהוא יסגור את הפער מהר. אז הכל יהיה יותר לאט. בהתפתחות הילד אמרו לי בטלפון שכאשר מדובר בתינוקות הם מנסים להתחיל טיפול כמה שיותר מהר. יכול להיות שכך זה במכבי ובמאוחדת זה אחרת. משהו פה לא נראה לי. הייתי מתקשרת שוב ועושה להם מהומה גדולה. לא איתכן שאת צריכה לחכות לטיפול כל כך הרבה זמן.

odeia

New member
על מה את מדברת איחור התפתחותי?

שמונה חודשים זה עוד קטן. על מה את שמה אותה כשהיא על הבטן? אם היא על בדים, תעבירי אותה למשטח קשיח. אודיה התחילה לזחול בגיל שנה וללכת בגיל שנה ו-3. רק בגיל שנתיים דיברה ואז ישר התחילה עם משפטים. לכל ילד יש את הקצב שלו, די להסתכל על ילדים אחרים. תלכי להתפתחות הילד לאיבחון אבל בנתיים תהני מהילדה, תשחקי איתה, תהני ממנה ואל תצפי ממנה לכלום ואז תראי איזה כייף זה.

g a n i

New member
../images/Emo24.gifגמנחנו סיפור מרגיע

הגברת שלי הייתה ממש בטטה (מתוקה) בינקותה: התיישבה, ככה ממש משכיבה לישיבה, רק בגיל 10 (10!) חודשים, מעולם לא זחלה (היום אני יודעת שיש חשיבות לכל שלב, אבל "אין שכל - אין דאגות") ובאופן כללי לא הייתה אתלטית במיוחד. והנה, פחות משבוע מאז שהתיישבה ופתאום היא נעמדה ודי מהר התחילה ללכת. אז אפעם היא לא הקדימה את זמנה, אבל ה"פער" (לא התייחסתי לזה כך, רק אבא היה היסטרי כי בטיפ"ח כתוב 6 חודשים) צומצם והיא "יישרה קו". בעניין קופ"ח אמרו חכמות ממני - קודם הגיון ואח"כ קצת ווליום. תכל'ס, בעניין עתליה (המתוקונת. היא זכורה לי כנסיכה עדינה
ודווקא חייכנית) את נשמעת מאוד מוטרדת
לא מן הנמנע שיש מקום להעזר בשירותי המכון להתפתחות, אבל - אז מה? ועובדה שאת לא טומנת את הראש בחול (חסידה ולא יען
) אני מאמינה גדולה באינסטינקטים של אם. אם הלב שלך אומר שאין בעיה אמיתית-כנראה שאין. תקבלו "פוש" בעזרת פיזיו' (לקטנה זה יהיה כמו חוג ג'ימבורי
) ותרגילים למלא את ימיכן בפעילות ממוקדת ולא יארך היום והיא
וגם
ותקשקש כמו
(אפרופו חיות
, אולי שחיה?
)

תנסי דרך טיפת חלב

אני מאוד בעד אבחון ואם אפשר אז מהיר. לא בגלל שעתליה נמצאת במצב חרום, אלא כדי להרגיע אותך ולתת לך את הכלים המתאימים להתמודד. גם לוטן התפתחה לאט מאוד ובסופו של דבר הסתבר שיש לה גמישות יתר, דבר שגורם להתפתחות מוטורית איטית. טיפת החלב אצלנו מביאה כל כמה חודשים רופאה התפתחותית שבודקת את כל התינוקות מעד גיל חצי שנה, והיא זו שאיבחנה אותה. לא נדרש טיפול מיוחד כי היא בגבול הנורמה, למרות שהתחילה לזחול על גחון רק בגיל תשעה חודשים, לשבת בגיל עשרה חודשים וללכת בגיל שנה וחצי. אני מקווה שזה קצת מרגיע אותך. תבררי בטיפת החלב אם יש ביקור של רופא התפתחותי בזמן הקרוב ותבקשי להרשם לבדיקה. נדמה לי שהם חייבים בביקורים כאלו. מעבר לזה, אני בסופו של דבר נעזרתי בטיפים קטנים שנתנה לי חברה-שכנה שהיא פזיותרפיסטית מתמחה בתינוקות. אמנם היה לי מזל שאני מכירה אותה, אבל שווה לגשש אם יש מישהו כזה באזורך או בין מכרייך. זאת במידה ואכן יש בעיה ומקורה בקשיים גופניים.

אנידס

New member
קודם כל צפירת הרגעה מסויימת, יש

הרבה ילדים שהתפתחו באופן איטי יחסית או שנראה כאילו הם נתקעו בשלב מסויים למרות שהם המשיכו את ההתפתחות בהדרגתיות איטית שלא לחלוטין היתה מורגשת. טבלת ההתפתחות נקבעה על פי ממוצעים סטטיסטיים ולכן לא כל מי שאינו עומד בממוצעים אלו הוא לבטח בעייתי. לרוב לאחר התגברות על שלב מסויים הילד ממשיך בקפיצות התפתחות יותר ניכרות. לדוגמא, אצלנו הפשושה התחילה ללכת רק בגיל שנה וחמישה חודשים. יחד עם זאת, את צודקת, אין להקל ראש ויש לשלול בעיות התפתחותיות אפשריות. ניסיתם להשתמש בתרגילים מהשיטה של זילברבוש? נוסף על היוועצות עם מומחה התפתחותי כמובן. לגבי מאוחדת, את יכולה לכתוב מכתב בקשה מיוחד למנהל המחוז להקדמת ההפניה (אם אני לא טועה, בכל מקרה אפשר לברר במזכירות הרפואית לאן כדאי לשלוח את המכתב). בד"כ הנטיה לאשר. כמו כן, את יכולה לפנות על דעת עצמך לרופא מומחה לגביו תבררי קודם אם מכירים בו בקופת החולים כמומחה ואח"כ להגיש בקשה להשתתפות. דרך זו הכי מהירה, אך כרוך בה גם סיכון שהתשלום לא יכוסה כולו על ידי הקופה וכן שהקופה לא תכיר בכך בכלל. עם זאת אני יכולה לספר מניסיוננו, שלקחתי את אור לרופא עיניים מומחה ללא הפניה מהקופה והקופה הסכימה להכיר באופן "חריג" ולכסות חלק נכבד מהסכום. כמובן שנדרשנו לכתוב מכתב ולהסביר את הסיבות בגינן הלכנו בטרם התקבלה הפניה. בכל מקרה מקווה שיסתדר על הצד הטוב ביותר ובהצלחה.

מעיןבר

New member
../images/Emo24.gif

לכל ילד הקצב שלו. כמו ששמעת כאן - עתליה היא לא היחידה שטרם זוחלת בגילה
. אני יכולה לספר לך שאני בקושי זחלתי וללכת התחלתי רק בגיל שנה ו-8. אמנם נשארתי פדלאה אבל אני יודעת ללכת
לגבי סיבות לעיכוב בהתפתחות המוטורית - ייתכן טונוס שרירים נמוך, כזה שמקשה עליה להפעיל את השרירים (ציינת שקשה לה לאחוז מזון, נכון
) יש לנו במשפחה ילד כזה, אני חושבת שהפתרון הוא פיזיוטרפיה ובגיל מאוחר יותר להקפיד על פעילות גופנית שתחזק את השרירים. לפעמים שמתי לב שגם ילדים שהם גדולים במיוחד מתפתחים מוטורית בשלב יותר מאוחר, אבל אז הם מדביקים את הקצב בשלב מאוחר יותר ועושים הכל בבת אחת. אולי כדאי גם לשאול בפינה של גלי אביטל בפורוםהורים לתינוקות. לגבי ההברות - אדוה התחילה לומר הברות רק ממש קרוב לגיל שנה והיא עדיין ממש לא קרובה לדיבור (שנה וחמש). אני ממש לא לחוצה, אני בטוחה שבבית פטפטני כמו שלנו זה יבוא (למרות שאבא שלה טוען שאין סיכוי, אנחנו מדברים כ"כ הרבה - היא לא תוכל להשחיל מילה
).

nubi

New member
תראי, אני לא רופאה

התפתחותית ואני מאוד נזהרת במה שאני אומרת, אבל על סמך ההרצאות שקבלתי בהתפתחות הילד-הבת שלך עדיין נופלת בתחום הנורמלי. על כל ילד שהולך בגיל 8 חודשים יש ילד ש"רק" יושב בגיל הזה. לא לוותר-לעשות לה תרגילים, להשקיע בה (למרות שאני בטוחה שאת משקיעה בה המון-רואים את זה בכל אות שכתבת), וכן-לגשת למישהו פרטי עם הילדה. לצערינו הרב, הרפואה הציבורית במדינה שלנו לא יכולה לתת מענה הולם לצרכי האוכלוסיה. חבל שזה כך, אבל זה המצב.

תודה לכולכן!!

אני באמת אציץ בפורום פגים. לגבי פיזיותרפיה - עד שהמכון להתפתחות הילד יחליט מה לעשות איתנו, כבר קיבלתי מהרופאה הפניה לשני טיפולים. היינו באחד, ולכן אני יודעת שעתליה באמת היפוטונית, וגם בעלת גמישות יתר. מה שאני לא יודעת, זה האם יש רקע כלשהו למצב הזה, וזה לא סתם "ככה" (הפיזיותרפיסטית אמרה שלפעמים מדובר בחוסר באנזים כלשהו וכאלה...). חוץ מזה אנחנו לא יודעים מה מקורו של העכוב השפתי. בענין הזה ציפיתי שהמכון להתפתחות הילד ירגיע אותי, אבל נראה לי שזה לא עומד לקרות, לאור תחומי הזמן שציינו בפני. בכל מקרה, אני אברר טוב יותר מה קורה שם, ואם לא תהיה ברירה ננקוט בשיטת הרמת הווליום... מה שהייתי ממש רוצה זה שיראה אותנו רופא התפתחותי ויגיד שאין מה לדאוג... שוב המון תודה לכן ששיתפתן בניסיונכן!

שיפסלה

New member
בקשר לסיפורי ההתפתחות שלכן

אחת מבנותי זחלה הצורה משונה: רק יד ורגל אחת הופעלו בזמן הזחילה. בטיפת חלב אמרו לי שזה שום דבר. שאר ההתפתחות היתה תקינה. בגיל 3.5-4 הגננת בגן הילדים אמרה שלילדה יש בעיה עם מוטוריקה עדינה. חיכינו לזימון אצל הרופאה ההתפתחותית את מספר החודשים הדרוש שבסופו של דבר אמרה שאכן יש עיכוב וצריך לטפל בו ע"י מרפא בעיסוק. אבל בגלל שהעיכוב לא מאוד גדול, אין חובה לפנות למרפא בעיסוק שעובד בקופה (מכבי) שאצלו התור גדול אבל הוא מקבל בחינם אלא ניתן לפנות למישהו חיצוני שלקופה יש הסדר תשלומים איתו. וכך נוכל לשלם למרפא ולקבל החזר מהקופה. אנחנו בחרנו במרפא חיצוני, זה גם יצא הרבה יותר קרוב לבית שלנו מאשר המרפאה של הקופה. המרפאה בעיסוק שטיפלה בה, אמרה שיש קשר ישיר בין הזחילה הלא סימטרית בינקות ובין בעיית המוטוריקה שהתגלתה בגן. הילדה אובחנה כהיפוטונית. לימים, כשנולדו ילדים נוספים במשפחה המורחבת התברר שגם לחלקם ישנה בעיית היפוטוניות. כנראה שזו בעיה תורשתית. פעם (כשאנחנו היינו ילדים) לא היו מודעים לזה. היום יש יותר מודעות. ויש דרכים לטפל. אז אל תדאגי. כמה עיצות: 1. תדברי עם רופא הילדים אצלך בקופה. אולי הוא מכיר שיטות לזרז את הפגישה עם הרופא ההתפתחותי. 2. תבדקי עם הקופה אם תוכלי לקבל החזר אם את פונה באופן פרטי לרופא התפתחותי ו/או למרפא בעיסוק שיש לקופה הסדר תשלומים איתו. אולי זה ישתלם לך לשלם את ההפרש מכיסך. בקופה יוכלו לתת לך רשימת רופאים ומטפלים שיש להם הסדר עם הקופה. ואם את פונה למישהו חיצוני, יתכן ואת יכולה לפנות אליו במקביל לתור של הרופא ההתפתחותי. אחרון חביב: הבת שלי היום כבר בגיל בית ספר יסודי. יש שיפור גדול מאוד בנושא המוטוריקה העדינה אצלה. אבל כנראה שהבעיה אף פעם לא תיעלם לגמרי. מה שכן, הילדה מודעת לבעיה שלה, ויודעת להתמודד מולה. תמשיכי לעקוב אחרי ההתנהגות של עתליה, ואל תוותרי עד שתקבלי תשובות שמשביעות את רצונך מאנשי המקצוע.

אנידס

New member
אם יש לך ביטוח עדיף כדאי לך לעיין

בסעיף 26 לתקנון הביטוח. יתכן שזה עונה על הבעיה: מעתיקה לכאן 26 . יטרפ םידלי אפור לצא רוקיב הנתמה תפוקת : תפוקת תשרדנ אל הנתמה . ודלי לש הקידב תרטמל ותמזויב חטובמ ךרעש רוקיב ןיגב תואצוה הסכת הפוקה , ליג דע 4 םינש תינכתב חטובמה , קה םע םכסהב רושק וניא רשא החמומ םידלי אפור לצא הפו . הפוקה תופתתשה דע תלבגומ 250 ש " דעו רוקיבל ח 2 דלי לכל הנשב םירוקיב . וכן מצרפת קישור לתקנון

אנידס

New member
../images/Emo36.gif למה התפוז נגדי?

סעיף 26. ביקור אצל רופא ילדים פרטי תקופת המתנה: תקופת המתנה לא נדרשת הקופה תכסה הוצאות בגין ביקור שערך מבוטח ביוזמתו למטרת בדיקה של ילדו עד גיל 4 שנים, המבוטח בתכנית אצל רופא ילדים מומחה אשר אינו קשור בהסכם עם הקופה. השתתפות הקופה מוגבלת עד 250 ש"ח לביקור ועד 2 ביקורים בשנה לכל ילד. ניתן להגיע לתקנון דרך האתר של מאוחדת.

משוש30

New member
לא מבינה בזה הרבה אבל שולחת לך

חיבוק גדול ומרגיע. אחרי שקראתי את הסיפורים של הבנות כאן אני בטוחה שהדברים יסתדרו על הצד הטוב ביותר

galya13

New member
האם אפשר עוד עצה קטנה: תנסי לעשות

איתה כל מיני תרגילים להתפתחות שיגרמו לה לעשות את הדברים האלה כמו להתהפך, לזחול וכו'. יש כל מיני ספרים שרשום מה אפשר לעשות כדי לעזור בהתפתחות ונראה לי שזה עוזר. למשל לשים כל כמה זמן צעצוע מקדימה כשתינוקת על הבטן יותר רחוק קצת מהישג ידיים שלה(אבל לא יותר מדי), ככה שהיא תנסה להגיע אליה, וזה מעודד אצלה זחילה. ועוד יש כל מיני תרגילים, ממש מלא. למשל יש לי את הספר "תינוק חכם יותר" של ד"ר ריצ'רד ס' וולפסון - שהספר הזה הוא איך להבין ולאתגר את התפתחות התינוק. אני ממש אוהבת את הספר והוא מחולק לחודשים. ובכלל יש בטח עוד כל מיני ספרים כאלה. לא להיתיעש. תנסי לעזור לתינוק שלך.

למעלה