עכוב התפתחותי - ../images/Emo10.gif וגם ../images/Emo46.gif - ארוך
אני לא יודעת במה להתחיל, אז זו תהיה הודעה קצת מבולבלת. קודם כל - מזמן חשדתי, ועכשיו זה כבר ברור - לעתליה יש עכוב התפתחותי ניכר. היא תמיד היתה קצת אחרי כולם (לא חייכה למשל עד גיל חודשיים ועד שנשמתי כמעט פרחה). אבל עכשיו זה כבר לא קצת. בעוד כל בני גילה יושבים, זוחלים, עומדים ומה לא, היא עדיין שוכבת על הבטן ומנדנדנת את רגליה באוויר, בלי שום סימן לתזוזה. היא כמובן גם לא יושבת. היא בת תשעה חודשים ומשהו. כדי להוסיף ששון לשמחה, היא גם לא אומרת הברות (דהדה וכד'). בביקורינו האחרון אצל הרופאה, הרופאה אמרה לי "אני מסכימה איתך שיש בעיה ונתנה לנו הפניות לבדיקת שמיעה, להתפתחות הילד ולפיזיותרפיה (עד שיחליטו בהתפתחות הילד לאן להפנות אותנו). כששאלתי מה יכולה להיות מקור הבעיה, תשובתה המרגיעה של הרופאה היתה: "כל מיני דברים" (היא רופאה טובה ואני מחבבת אותה, אבל התשובה הזו לדעתי לא זוכה לציון גבוה בתחום הרגשי...). בכל מקרה, החשש מהלא ידוע ממש קשה לי. אני מסתכלת על עתליה והיא נראית לי מתוקה ומקסימה, ויש בי קול חזק שאומר שהכל בסדר איתה, אבל יש גם קול שבא לפעמים ואומר בשקט שאולי בכל זאת לא... בסך הכל אני חושבת שאני מתמודדת עם המצב בסדר, ואני לא משדרת לעתליה תחושה שמשהו איתה לא בסדר (הכי אני מפחדת שהיא תסתכל עלי ותקרא במבט שלי חוסר אישור או בחינה), אבל כל פעם שאני רואה ילדים אחרים הלב שלי קצת נשבר. גם בגלל שאני מרמחת על עתליה, ועל כמה שהיא לא מסוגלת ועדיין כל כך נזקקת לי. אפילו לשחק בכל מיני משחקים היא לא יכולה, מפני שהיא לא יושבת, שלא לדבר על לאכול באצבעות (אני עדיין מאכילה אותה בכפית בטרמפולינה). אז זה בתחום הדמעות. ובתחום הפרקטי - היום הגשתי לקופת חולים (מאוחדת) את כל הטופסולוגיה שדרושה כדי להתקבל במכון להתפתחות הילד, ושאלתי כמה זמן לוקחת הפרוצדורה. אמרו לי שזה תלוי לאן יפנו אותי. שאלתי אם לא מגיעים לרופא התפתחותי, ואמרו לי שלאו דוקא. שאלתי - ואם כן - כמה זמן זה לוקח? לא תאמינו מה היתה התשובה - שמונה חודשים!!! עכשיו, לא רק שזה אבסורד טוטאלי, חסר הגיון ובעצם דורש ממני לפנות מיד לרפואה פרטית, זה גם מריח לי לא חוקי. אשמח לשמוע אם מישהי מכירה את המצב החוקי בענין, ומה הייתן עושות במקומי. ותודה למי שהגיעה עד כאן...