איטליה: מצמצמים את צעדיהם של הבלוגרים

../images/Emo96.gif איטליה: מצמצמים את צעדיהם של הבלוגרים

"הממשלה האיטלקית רוצה לנהל רישום של כל הבלוגים הפעילים, להצמיד לבלוגרים עיתונאי חונך ולשלם מס מיוחד. טיוטת הצעת החוק כבר זכתה לאישור ראשוני, והבלוגרים זועקים: זו צנזורה" (ynet) http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3464567,00.html במילה אחת: מזעזע. זה נראה כמו מצב בו מישהו שלא מבין את הרשת והבלוגים מנסה לחוקק חוקים בנוגע אליהם. יהיה חבל אם זה באמת יעבור.

Bezalel P

New member
אני מסכים

זה מסוג הצעות החוק שלא מבינות בכלל את טיבה של הרשת ואת הדינמיקה שלה. שלא לדבר על בעיות קלאסיות בכל מה שקשור לחקיקת אינטרנט, למשל מה יקרה אם הבלוג יישב על שרת בארץ אחרת או להפך אם תושב מדינה אחרת יפתח בלוג על שרת איטלקי.

פגעסוס

Well-known member
אני מאמין ש...

המחשבה שעמדה מאחורי הרעיון היא לתת לבלוגרים יחס של עיתונאים בסופו של דבר. אבל הביצוע ממש לא משהו. רוב הבלוגרים ממש לא מתיימרים להיות עיתונאים ולא מתכננים להיות כאלה. אם כבר לעשות דבר כזה, אז להציע שכל בלוגר שמעוניין לקבל תעודה של "בלוגר-עיתונאי" או משהו דומה, ייאלץ לעבור את התהליך הזה. לעשות את זה לכל הבלוגים זה לא יעיל ואני מאמין שגם לא ממש אפשרי.

דם דם

New member
במיליה אחת: מיסים

זה מה שבאמת עומד מאחורי הצורך של הממשל האיטלקי. שאותם מאות אלפי בלוגרים ישלמו מס על הבלוג. הרי כתוב שם שהם יצטרכו לשלם מס מסויים שימציאו להם. אישית אני חושב שזה רעיון מזעזע. אף בלוגר לא מתיימר להיות עיתונאי וגם אלה שכן מתיימרים אז מוטב שלהם ימצאו פלטפורה בלוגרית עיתונאית. כמו שיש מוזיקה אלטרנטיבית אז שיקימו פלטפורמה לעיתונאות אלטרנטיבית בה בלוגרים יוכלו לכתוב. ושם יוכלו לתת להם תעודת עיתונאי או מה שזה לא יהיה. אני גם מצטרף למה שבצלאל אמר. צריך לחשוב על החוק עד הסוף. מה אם באמת מישהו מחו"ל יקים בלוג באיטליה. או השרת יושב בארץ אחרת, או הבלוגר הוא איטלקי אבל מקים את הבלוג על אתר לא באיטליה. יש המון חורים בדרך.

Your sweet87

New member
זה לא מתקבל על הדעת

זה נשמע כמו שהבלוגים הפעילים כיום באיטליה יהפכו להיות בשליטת הממשל ובכך ימנעו מהציבור את חופש הביטוי. אני לא חושבת שאנשים יסכימו לחוק זה ואם הוא יעבור, אני לא בטוחה שמישהו ירשם למשרד התקשורת כי בשבילם זה פגיעה בזכויות האדם והאזרח.

למעלה