(
) בלוגינג מקצועי? אנחנו עוד לא שם

(../images/Emo96.gif) בלוגינג מקצועי? אנחנו עוד לא שם

חנית כותבת על בלוגינג מקצועי בישראל ומה דעתה על המצב כיום. למי שמתעניין בכל הקשור לנושא (הצד העסקי / מקצועי של הבלוגים), שווה לקרוא: http://tinyurl.com/2cc9vc

לא מסכים איתה

פרסום כל יום לא זה מה שיעיד על מקצועיות או החוסר בה. זה סתם מעיק שמפרסמים כל יום..

ע ל ו מ ה

New member
גם עיתון יוצא כל יום, לא? למה זה מעיק?

מעיק על הקורא או מעיק על הכותב? דווקא המגזין שלך גם הוא דוגמא לכתיבה מתוכננת, מדודת זמן - האם כוונתך שפרסום פעם בשבוע פחות מעיק מפרסום פעם ביום? (נראה לי שזה כבר עניין למינון אישי).

לזה התכוונתי..

בתור קורא בלוגים אני יודע שאם כל הקבועים שלי יתחילו לפרסם פוסט כל יום אין מצב שאני אוכל לעקוב נורמלי. פשוט כמות גדולה מידי של עידכונים. כמובן שאין מה להשוות לעיתון.. אני מדבר פה על בלוגים בלבד.

חהמן

New member
הי!

אנחנו מפרסמים כל יום! מה רע בזה? זה כמו כל דבר בחיים, יש כאלה שעושים את זה טוב, יש כאלה שעושים את זה רע. (אנחנו אגב שואפים לבינוניות. אנחנו עדיין רחוקים מאוד משם.) אבל אין כללים בדברים האלה. יכול להיות בלוגר שמפרסם שלוש פעמים ביום ויהיה לו בלוג מעולה, וכל רשומה היא MUST READ ויכול להיות בלוגר שמפרסם פעם בשבועיים וכל מה שהוא עושה זה לכתוב את המילים לשיר שהוא שמע ברדיו. ויכול להיות הפוך. אבל אנחנו מסכימים שהתדירות לא מעידה על המקצועיות, בדיוק כמו שאף עיתנואי לא יגיד שעיתון יומי יותר מקצועי משבועון או להפך. אנשי חה!

א' לא דיברתי עליכם

איכשהו קומיקס זה פחות מפריע לי, פוסט שלם כתוב כל יום.. לפעמים זה יכול להעיק. יש בלוג שאני מתעדכן בו שמעדכן כל יום וזה בסדר, זה לא מפריע. אבל אם כל הקבועים שלי יתחילו לעדכן כל יום זה יהיה קשה מאוד להתעדכן בכולם.

אומנם לא תמיד מעיד על מקצועיות

אבל בעיני זה בטח לא מעיק. בעבר לא "הרשתי" לעצמי לפרסם פוסט יום אחר יום, אלא המתנתי עוד יום או יומיים ורק אז פרסמתי. היום אני אפרסם 2 פוסטים ביום ולא תהיה לי שום בעיה. למה? כי אני כבר לא חושב שזה מעיק, ממש לא. לדעתי אין שום בעיה שבלוג לא יתעדכן מספר פעמים ביום או פעם אחת ביום יום לפחות.

שיעדכנו כמה שרוצים חחחחחח

כל אחד והבלוג שלו. אבל לא יודע כמה אני בתור קורא אוכל לעקוב אחריו ככה. מספיק לי ששניים אצלי מעדכנים כל יום, אין ממש מצב שאשאר קורא קבוע של עוד אחד כזה.

לא חייב לקרוא הכל ברגע שמתפרסם

אם לדוגמא יש בלוגר שכותב כל יום על דברים שמאוד מעניינים אותך, היית מפסיק לקרוא באופן קבוע רק משום שהוא מפרסם פוסטים בכל יום?

suki da yo

New member
זה לא מה שמעיד על מקצועיות

כי אפשר לפרסם בכל יום פוסט מטופש וחסר מעוף... אבל אני בהחלט חושבת שלפרסם בכל יום פוסט שהושקעה בו עבודה ומחשבה זה משהו שמראה על השקעה. רוב הבלוגים שאני קוראת בהם מעודכנים באופן תדיר, פעם ביום או לכל הפחות פעמים-שלוש בשבוע, וגם אני מעדכנת (כמעט) בכל יום. דוקא בלוג שמתעדכן בתדירות של אחת שלבועיים או שלושה (בעיקר כשמדובר בבלוג אישי, אבל בעצם ברוב הנושאים) נראה לי פחות רלוונטי. כנראה שזה עניין של העדפות, וגם של זמן פנוי

ע ל ו מ ה

New member
חשבתי שב"מקצועי" הכוונה היתה לכזה שמקבלים

עליו תשלום - כלומר, כזה שיש בו אילוץ לכתוב כל יום, כמו טור יומי. אז אין באמת חותמת איכות "מקצועי" כל רשומה, פרט לחותמת האיכות שקיבל הבלוגר עצמו בתחילת דרכו ממי שבחר לשלם לו. ואז הדיון אינו על איכות הרשומות בעיני הקורא או על כמה זה מעיק עליו, אלא על כמה קשה "לסחוט" מעצמך רשומות, וכמה אתה נאלץ להיות מתוכנן (לשמור רשומות לעתיד, לדוג רעיונות, וכו').

למעלה