(
) הבלוג כמדיום

(../images/Emo96.gif) הבלוג כמדיום

"מהרגע שהחלטתי לעשות את המחקר על בלוגים, המנחה שלי אמרה לי שהפרק הראשון יצטרך להתמודד עם שאלת הבלוג כז'אנר, מה זה בכלל בלוג, לתת לזה הגדרה. לחוקרים די ברור היום שכל הזמן צצים עוד סוגי בלוגים והגדרת הז'אנר הופכת יותר ויותר נזילה...". מה זה בלוג, ואיך מגדירים בלוג? http://israblog.nana.co.il/blogread.asp?blog=56362&blogcode=6546295

דם דם

New member
פעם אמרו כי בלוג

הוא בעצם יומן רשת היום הוא מזמן עבר את ההגדרה הזאת ונהפך להיות טור אישי/אתר פרטי אז לשאלה מהו בלוג, זה בסופו ל דבר טור אישי באינטרנט

מבחינתי

בלוג הוא במה בה אתה מספר על עצמך/נותן מתכונים/כותב סיפורים וכו' זה מתועד ואתה יכול לגשת לכל אחת מהרשומות/וידאו מתי שתרצה (ולכן תמיד טענתי שלבלוג טי-וי צריך למצוא שם אחר כי זה לא בלוג)

mary lou

New member
אז מה מבדיל בין בלוג לאתר?

תגובות, חובה? טראקבקים, חובה? תיארוך הפוך, חובה? לא הכל כל כך פשוט :)

אתר לאוו דווקא שומר את כל התכנים שנכתבו בו

אתה משנה תוכן. לא דיברתי על תגובות וטראקבקים אלא על הפלטפורמה הראשונית של פרסום רשומה.

mary lou

New member
זה בדיוק מה שאני אומרת

אתה מתעלם מקיומם של דברים שצריכים/לא חייבים להיות בבלוג. על ההגדרה שנתת יכול לענות גם החפץ "יומן". אם תוסיף את המשפט "כל אחד יכול לגשת מהרשת" אז אפשר לפתוח קומונה ולספר בה על קורות חייך. אבל זה עדיין לא יחשב בלוג, ולכן ההגדרה שלך בעייתית :) [אגב, גם לי אין הגדרה נכונה. בכלל, אני לא חושבת שיש הגדרה נכונה כרגע אם חוקרי בלוגים כמו כרמל עוד שואלים את עצמם שאלות בנושא. ההודעה הזו נועדה רק כדי להסביר את הנקודה P:]

ו-הבלוג?

הוא מורכב ממספר כותבים (האם ניתן לקרוא להם בלוגרים?), ולא מסופר שם על חיים של מישהו, אין מתכונים ואני לא בטוח שהוא מלא בסיפורים - מה הופך אותו לבלוג?

mary lou

New member
יש בזה משהו

(באמירה שהבלוג הוא מדיום) במבט ראשון זה נראה גדול מדי, מכליל מדי, קל מדי. מצד שני, זה די מדויק. מצד שלישי, היא לא ממש עוזרת להבחין בין בלוג-ללא-בלוג היא לא *מגדירה* בלוג היא טוענת שהוא סוג של מדיה. בקיצור, נשארנו פחות או יותר באותו מקום... [כלומר- להגיד "עיתון זה סוג של מדיה" לא מסביר לקורא מהו עיתון.]

הבלוג הוא טור אישי שיכול להיות כל דבר

מענייני אקטואלי בין פילוסופיה ועניינים ברומו של עולם עד לצהוב שבתחתונים.

מבחנתי

במה לפרסום. אם בעבר כדי לפרסם: מאמר/ תרגום/ סיפור/ שיר/ ציור/ פסל וכדו' שיצרת, היית זקוק להוצאת ספרים/ מוזיאון וכו' שיסכימו לפרסם אותך, וגם אז אחרי ויה דלרוזה של פוליטיקה פנימית, הסיכוי להתפרסם (בקנה מידה מוגבל) היה נמוך. באמצעות בלוג באינטרנט אפשר לפרסם כל דבר, כמעט ללא הגבלה (לטוב ולרע), בלי לבקש טובות, בלי להיות תלוי באישור של גורמים אלו ואחרים, הפרסום נמצא בשליטה של בעל הבלוג, הרשומות יכולות להשאר לנצח, אפשר למצוא את הרשומות בגוגל או מנוע חיפוש אחר, כל אדם בכל גיל ובכל זמן, ובכל מקום בעולם יכול לקרוא/להתבונן ברשומות, כמו כן אפשר להוריד רשומות לפי בחירת בעל הבלוג. כמובן שלחופש הזה יש גם חסרונות, אבל לא כאן המקום לנתח זאת.

למעלה