(
) צבא ארה"ב אוסר על חייליו לכתוב בלוגים

(../images/Emo96.gif) צבא ארה"ב אוסר על חייליו לכתוב בלוגים

"צבא ארצות-הברית אוסר על חייליו לכתוב בלוגים ללא פיקוח קצין ממונה: ההוראה יצאה ב-19 באפריל ונחשפה אתמול * עד כה אסר הצבא על חיילים הנמצאים בשטחי לחימה לכתוב פוסטים בבלוגים האישיים שלהם, אבל כעת מדובר בהוראה גורפת הנוגעת לכלל חיילי הצבא" (גלובס) http://www.globes.co.il/serve/globes/docview.asp?did=1000207882&fid=598

siv30

New member
מעניין למה הם כל כך היסטריים

אולי הם מפחדים שיצא להם איזה שד מהבקבוק.

L a b a m b a

New member
ברור. רמת סודיות ובטחון שדה.

דברים שיותר חשובים מגלישה באינטרנט.. אני לא אופתע אם הם גם בודקים מכתבים ומיילים שנשלחים הבייתה.

mary lou

New member
אהמ...

אם זה יקרה אני עוד אמצע את עצמי בשירות לאומי
. בלי הצעות מיותרות בבקשה. ואגב, בהחלט יש להם הגבלות על פי מה שאני מבינה הבלוג של ידיד שלי הפך להיות בלוג של ניתוחי כוכב נולד לפני שנה כי אסור היה לו לכתוב על הצבא...

השאלה היא...

במידה וחייל ישראלי כותב בבלוג שלו על הצבא, איך מישהו יכול לבדוק את זה בכלל.

mary lou

New member
תראי, כמו בכל דבר

מספיק שיש סיכוי קטן שמישהו יעלה על זה כדי להרתיע. ולידע כללי, בחלק מהמיונים מבקשים לדעת אם יש לך בלוג ומה כתובתו.

וואלה, לא ידעתי

טוב אני השתחררתי לפני מלא זמן מצה"ל אין לי מושג מה הולך שם עכשיו. אני עברתי תחקיר בטחון שדה בלי ששאלו אותי שאלה אחת על האינטרנט.

siv30

New member
אני חושבת שקריאה בבלוג

מלמדת על סוג האישיות של האדם ולכן במיונים מבקשים את הכתובת של הבלוג.

ע ל ו מ ה

New member
כנ"ל אפשר לשאול איך אפשר לדעת כשחייל ישראלי

מספר לכל חבריו מה הוא עושה ביחידה הסודית שלו (מספר בפאב, לא בבלוג), או כשחייל ישראלי עולה לטרמפ ומשוויץ בפני הנהג על כל מה שהיחידה שלו מתכננת לבצע. הדברים הללו אסורים עפ"י בטחון שדה ואנחנו מקווים שהחיילים הנוגעים במידע רגיש קיבלו את הסיווגים ההולמים את בגרותם ואת ההדרכה המתאימה. שמן הסתם גם מבהירה מה מותר לפרסם בבלוג. דווקא לגבי חיילים, אין כאן חידוש מיוחד. יש קצת היסטריה סביב בלוגים, אז שמים איסור גורף. לא מן הנמנע (פשוט אין לי מושג) שלחיילים אסור גם לדבר עם עיתונאים בלי תיאום עם דובר צה"ל.

chen snape

New member
מה?

איך הגעת לזה? שואלים שם אם יש לך בלוג? וזה לבדו יכול לפסול אותך? זה נשמע קצת הזוי.

פגעסוס

Well-known member
מעניין אם הם גם אוסרים עליהם

לכתוב בפורומים, לדבר בצ'אטים או לנהל אתרים אישיים...

למעלה