רעיונות

DirtySpirit

New member
../images/Emo96.gifרעיונות../images/Emo96.gif

כבר פעמיים בערך פתחתי בלוג, כתבתי כמה פוסטים, וסגרתי. יש לי תמיד הרגשה שגם כשיש לי רעיונות על מה לכתוב, הם יוצאים לא טוב. אני חושב שזה בגלל שאני מצפה ליותר מדי[בעיקר תגובות וביקורים], וכמובן, זה לא מגיע. בקיצור, איך אני מוצא רעיונות נורמאליים לפוסטים? תודה מראש

זה תלוי

מה המטרה של הבלוג שלך? אם זה על החיים היום יומיים שלך מן הסתם הרעיונות יגיעו מדברים שקורים לך. אם אתה רוצה ללכת בכיוון מאמרים יותר, אז רעיונות יכולים להגיע מצפיה בחדשות, קריאה בעיתון, במאמרים בתפוז. למעשה את דעתך אתה יכול לפרסם על כל דבר.

גם לי זה קרה וקורה המון

הבעיה הזאת מתחלקת ל-2 נושאים: 1. אופן הכתיבה - "יש לי תמיד הרגשה שגם כשיש לי רעיונות על מה לכתוב, הם יוצאים לא טוב". 2. איך אני מוצא רעיונות נורמאליים לפוסטים? נתחיל מ-1, בעניין הכתיבה - אני חושב שאם יש לך רעיון טוב לכתיבה, תחשוב על מה אתה הולך לכתוב, מה אתה רוצה להעביר - איזה מסר, מה אתה מעוניין להדגיש וכדומה, ופשוט תזרום עם זה. אני תמיד הולך עם הרעיון והעניין שאף אחד לא בודק אותי, זה היומן שלי ומותר לי לעשות ולכתוב בכל צורה שאני רוצה - אף אחד לא צריך להעביר על הכתיבה שלי ביקורת, את זה הוא יכול לעשות באתרי חדשות ובאתרים רשמיים יותר. לגבי 2, רעיונות זה לא דבר פשוט. לא מדובר בדבר שאפשר לבצע אחריו חיפוש בגוגל, והוא ימצא לך אלפי רעיונות לפוסטים
בעניין של רעיונות לפוסטים זה לדעתי פחות יומן אישי-אישי על החיים שלך עצמם, ולכן עניין הרעיונות יותר בעייתי. קודם כל, לפי דעתי תנסה לחפש ולבדוק מה מעניין אותך - תחביבים, נושאים שאתה אוהב, נושאים שמכעיסים אותך, נושאים שאתה מעוניין לשתף את אחרים לגביהם וכדומה. נושאים כאלו הם בד''כ, לדעתי, הנושאים שהכי קל וכיף לכתוב עליהם. חשוב לזכור שאין סיבה לכתוב באילוץ או כי אתה חייב, זה צריך לזרום ולבוא לבד. אצלי לדוגמא בבלוג אני כותב על אירועים שונים באינטרנט. לאחרונה נתקלתי במצב דיי מבאס, אפשר להגיד. אין לי ממש מה לכתוב, כי אין לי על מה לכתוב את דעתי ושום דבר עדיין לא הכעיס אותי ששווה לכתוב עליו. בעבר היו תקופות בהן כתבתי בכל שבוע 3 פוסטים, ולפעמים תקופות בהן כתבתי פוסט בחודש.. זה הולך ובא, בא והולך. אסור לך לחשוב כל הזמן על רעיונות לפוסטים - זו לפחות לדעתי. לפעמים צריך לחשוב קצת על רעיונות, זה לא רע, אבל לא כל הזמן, אין צורך. בד''כ, לפחות אצלי ואני מניח שגם אצל רבים אחרים, הרעיונות פשוט באים לבד. כשבא אחד כזה, אתה פשוט מרגיש את זה ושם לב לזה - זה לא בורח לשום מקום. וכמובן, אם אתה מגדיר לעצמך על מה אתה רוצה לכתוב, זה בהרבה יותר קל. ובמשפט אחד - אתה לא צריך לחפש את הרעיונות, הם צריכים לחפש ולמצוא אותך. במידה ויש לך רעיון טוב, כתבת פוסט ואתה רואה בסופו של דבר ש-"זה לא זה", נסה לכתוב שוב, או אולי נסה למקד את עצמך מחדש - על מה אני רוצה לכתוב בדיוק, מה להדגיש ואיזה מסר אני מעוניין להעביר לקורא. "נקודות כתיבה" אלו לפעמים עוזרות, ואתה תראה שעם הזמן והכתיבה הן יבואו לראש לבד, מבלי שתצטרך להקדיש להן יותר מידי מחשבה. שים לב לעוד משהו - נסה שלא לצפות ליותר מידי, אף על פי שזה טוב לשאוף לגבוה, אך אסור להתאכזב מזה יותר מידי ובטח שלא להתייאש. תכתוב, תכתוב ותכתוב, זה כבר יגיע, אל תדאג לזה.. ודבר נוסף, אף פעם אל תתבייש במה שאתה כותב - אף אחד לא צריך לבקר את דרך וצורת הכתיבה שלך, זה היומן האישי שלך וזכותך לעשות מה שעולה בראשך.

0r0r

New member
יש אנשים שמתחילים לדבר ולא מסיימים.

ויובל הוא אחד מהם.

2 Mיכל

New member
בקשר ל-1, נראה לי שזה../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

עניין של תרגול. בבלוג אני מצליחה להעביר את מה שאני רוצה וברגע שניסיתי לכתוב פיק לא הצלחתי בגרוש. אני בטוחה שאם הייתי ממשיכה לכתוב דברים הרמה שלי, אם ככה אפשר לקרוא לזה, הייתה עולה. לא נראה לי שזה קשור לקוראים אלא ציפיות. מה שרואים בראש לפעמים אי אפשר להעביר לבלוג. בינתיים פשוט צריך להסתפק במה שיש ולהשתדל להתקדם עם הזמן.

0r0r

New member
תלוי מה אופי הבלוג

אם אתה כותב על היומיום והחיים שלך הכתיבה היא פשוט לפי הרגש ומהלך העניינים וכו'. אם אתה כותב בנושא ספציפי / נושא מקצועי אז זו טעות לדעתי להתחיל לחשוב על רעיונות. הם יבואו בדרך כלל מחדשות וידיעות שאתה קורא / שומע בנושא, כתגובה למה שקראת / שמעת. בחיפוש רעיונות אתה בעצם מאלץ את עצמך לכתוב על משהו וזה לא נראה טוב. זו גם לא מטרתו של בלוג לדעתי.

../images/Emo45.gif

מה שלא יהיה אל תאלץ את עצמך, כי הפוסט פשוט יראה ככה. כותבים כי רוצים

גם לי זה קורה.

אבל הבעיה אצלי זה שלא שאני לא כותבת פוסט בכלל, אלא כותבת והוא פשוט יוצא מעפן. לגבי כתיבת 'פוסט נורמאלי' - מה זה פוסט נורמאלי?? אין דבר כזה פוסט נורמאלי. פוסט - כל פוסט שהוא - הוא פוסט נורמאלי. כל עוד אתה כותב על מה שקורה לך, מה רע? לא משנה איך אתה כותב אותו, הוא מעניין. לפחות אנשים מסויימים.

צודק..

יש לי המון פוססטים כאלה והם פשוט נראים מאולצים.. חוץ מכמה שבאמת יצאו טוב.. אבל אז לא נשארו לי אנרגיות לכתיבה על רעיונות חדשים, ונולדו עוד חמישה פוסטים מסריחים שכאלה..

אפשר לחפש חדשות

אתה אומר לא לחפש רעיונות, הם יבואו מחדשות וידיעות שאתה קורא... נו, אז אם חסר רעיונות - אפשר ללכת לשוטט באינטרנט וככה לעזור לרעיונות לבוא אליך... להוציא את המוח לטיול, והוא יעשה את צרכיו ליד איזה עץ
זאת גם תשובה לנץ הכחול... למה לא ללכת לגוגל בשביל רעיונות? בעתיד גוגל יהיה המקור היחידי שלנו לזרימה של אינפורמציה, ואתה חייב זרימה.... זה כמו מים, ובלי מים אין חיים...

0r0r

New member
אבל לא צריך ללכת לחפש חדשות

התכוונתי שלא צריך גם לאלץ את עצמך ללכת לקרוא משהו כדי לקבל רעיונות. אני קורא בקביעות כמה מדורים ברשת. אם יש לי משהו לכתוב באחד הנושאים שעליהם נכתב באותם מדורים, סבבה. אבל אני לא אכנס אליהם במיוחד כדי לראות על מה נכתב ולראות אם אני יכול לפתח משהו בנושא הכתבה או כתגובה אליה. ואוי ואבוי למצב בו אוכלוסיה גדולה תיהיה תלויה וקשורה רק למקור מידע / חברה אחת.

אבל יש אנשים

שחייבים לכתוב משהו גרפומנים... חוץ מזה, כשמשעמם לך אתה הולך ומחפש גירויים. אותו דבר עם הבלוג... בסך הכל רוב האנשים רוצים לכתוב, ורוצים לקרוא אותם, ורוצים לדבר עם אלה שקוראים איתם - ופחות מעניין אותם הנושא... הרי לרוב האנשים השטויות שהם כותבים בבלוג - זה לא איזה משהו שבוער להם בעצמותיהם או משהו שהם חייבים להוציא החוצה... זה סתם קשקושים חינניים... ולפעמים פשוט יש מצב רוח לקשקושים... אז הולכים ומזמנים את הפירוט שלהם...

0r0r

New member
אני כנראה לא אבין את אותם אנשים

כל עוד הכתיבה לא מתוך מחשבה "כבר X זמן לא עדכנתי את הבלוג.. אני חייב לכתוב משהו" אין לי ממש בעיה עם זה. אם הכתיבה היא מתוך אותה מחשבה, אני כנראה לא אבין לעולם למה אותם אנשים כותבים בלוג ומה זה נותן להם חוץ מבזבוז זמן שאף אחד לא יקרא (כי רשומות מאולצות נתפסות בעיני כמשהו לא רציני שלא יעניין יותר מידי). ואם לאותם אנשים לא אכפת אם מישהו קורא או לא, אם זה יעניין מישהו או לא, אם זה יועיל להם או לא, בכיף שיהיה להם. אין לי כוונה לשנות את הדעה שלהם על מטרת הבלוג.

אבל תשמע...

חייבים קצת לאלץ את עצמך לעשות דברים לפעמים אולי אצלך זה שונה, כי באמת אצלך הבלוג הוא יותר תגובות מאשר כתיבה מפורטת על החיים שלך או על הדעות שלך אבל יש אנשים שבשבילם לבלוג יש משמעות עמוקה, כמו שכתבתי בפוסט הזה הבלוג זה מפלט, ומשהו שנותן ראייה ועומק... וכתיבה כזאת נהיית צורך נפשי... וכמובן יש אנשים שהכתיבה אצלם זה אומנות... הם אוהבים לכתוב מתוך השראה ואת ההשראה, כידוע, לפעמים צריך לזמן ולא לחכות שהיא תגיע לבד... אבל שוב אני אומר, בלוגים זה דבר מגוון ומורכב...

0r0r

New member
הגיוני

אני לא מכיר את כל סוגי הבלוגים או הבלוגרים. למעשה, כל הבלוגים שנמצאים ב"תפוז אישי" שלי ובלוגים אחרים שאני קורא, עוסקים בדברים שקשורים למחשבים. אני לא מכיר, ומשתדל להתרחק (מחוסר עניין) מבלוגים שעוסקים בחייו האישיים של מישהו או יצירות שהוא כתב וכו'. יכול להיות שמה שאתה טוען נכון. אני לא קורא מספיק סוגי בלוגים כדי להכליל ולהגיד לך שאתה טועה. אני בספק אם יש בתחום הזה גם "צודק" ו"טועה". הדעה שכתבתי עד עכשיו היא דעה ביחס לסוגי הבלוגים שאני מכיר (והם לא סוגים רחבים ממש, כמו שבטח כבר הובן).

תכתוב מה שעובר לך בראש...

תסתכל לתוך הראש שלך בטוח יש בו משהו. הראש אף פעם לא ריק... וגם אם הוא ריק - תסתכל על הדפנות שלו, אולי יש איזה ציור קיר מעניין... וככה תכתוב פוסט "הציורים המפגרים שיש לי בתוך הראש"...

2 Mיכל

New member
אתה לא צריך למצוא משהו../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

גם כשאני התחלתי לכתוב, לפני המון זמן, לא ידעתי מה אני בעצם עושה עם הבלוג. ככל שאתה כותב יותר ומתרגל לכתיבה אתה יכול לכתוב על כל דבר. אתה מבין שמה שמשנה זה לא הקוראים אלא אתה, שגם פוסט חסר פואנטה זה משהו ושבבלוג אפשר לכתוב כל דבר. אין דבר כזה פוסט נורמאלי. יש פוסט וזהו. לדעתי אתה פשוט צריך לפתוח בלוג, לא למחוק אותו ומתי שבא לך לכתוב מה שאתה רוצה. בבוא הזמן תתרגל והכתיבה תבוא מעצמה.

למעלה