איפה תותחי הפורום?

el presidente

New member
../images/Emo96.gif../images/Emo42.gif איפה תותחי הפורום?

לאחר שבאמת מיצינו את המקפצה שניקראת "שואה"..... הנשיא נותן אתגר...כיוון חדש..... האם יהיה להם נוח אם במקום קיצור דרך ל"מחשב שלי"..יהיה קיצור דרך ל"קטטר שלי".....או שמה נעשה להם קיצור דרך ל"התחברות לבית לבינשטיין" ?.... והפקודה "RUN"...לא קצת פוגעת בהם ביגלל שם נכים? ומה אומר להם המושג "שיקום קבצים" ?

M.Z

New member
אין שאלה שיש צורך לשנות את שפת

האינטרנט בכלל עבור אותה אוכלוסיה של מאותגרי יכולת מוטורית. למה אני מתכוון? הנה כמה דוגמאות: יש לבטל את המונח - "להוריד קבצים" - פעולה פיזית בעליל הפוגעת בחסרי היכולת לתנועה במרחב. כמו הן המונח - "להעלות חומר לפורום" - הפורום כרגע שוקל להתאכלס בבית חד קומתי עם כניסה בעלת רמפה לנכים, אבל עד אז, הפורום יושב בקומה רביעית בלי מעלית, לכן העלאת חומר לפורום היא לעג לרש. שלא נדבר על - "תריץ חיפוש" - פעולה אינטנסיבית המצריכה כושר ויכולת פיזית גבוהה מהממוצע היושב מול המחשב ולא נע כלל. ובכלל כל ה"סייב עז" ותכניס ל"דיר" - פעולות של חקלאי בעל כושר הנבנה עם השנים במשק בעבודה פיזית קשה. לכן בעלי מוגבלויות לא יעלו חומר לפורום ולא יורידו קבצים, לא יריצו חיפושים ולא יכניסו עיזים לדיר. איך כן הם יעשו את זה? וואלה עדיין אין לי תשובה חד משמעית, יש לך רעיון?

neuron

New member
../images/Emo36.gif|אייקון של כיסא גלגלים|../images/Emo26.gif

לפני כמה שבועות, בזמן ששהיתי במלתחות של מועדון הכושר, מצאתי עצמי מתקשה מלהתאפק ולחכות בתור לשירותים התפוסים. מאחר ופעם האחרונה שבה נכנסתי למלתחות הנשים איבדתי את החשק מסקס לשבוע (אבל לא יותר!) בגלל אותה בת 70 שסידרה את שדיה בקפידה בתוך מכנסיה, ומאחר ומעולם לא ידעתי כיצד לעשות צרכים בבריכה מבלי למשוך אלי תשומת לב, נותרה בפני ברירה אחת- שירותי הנכים. ושלא תבינו אותי לא נכון! אם רק הייתי חושד לרגע שבשטח מועדון הכושר יש אדם נכה אזי שהייתי נמנע מלתפוס את השירותים לאותו אדם. אבל אני הייתי בטוח שאין אדם נכה בשטח המועדון פשוט בגלל הסיבה שחניית הנכים בחוץ הייתה ריקה שעה קודם לכן בזמן שהחניתי בה את ריכבי. ובהתחשב במצוקת החניה באזור מועדון הכושר שלי, יש לי ספק רב שאם אדם נכה הגיע באותה השעה לאזור הוא גם הספיק למצוא חניה וגם הספיק לדדות או להתגלגל עד למועדון הכושר מהמקום המרוחק בו הוא החנה את רכבו. בקיצור, בלב שלם וללא היסוס נוסף נכנסתי לשירותי הנכים... ...אנשים, אתם לא תאמינו מה קורה שם בפנים! קודם כל, המקום מצוחצח מפאת חוסר שימוש (נכים בכלל מגיעים לחדר כושר??? ...בשביל מה? בשביל לצוף בבריכה כמו גוויה? בשביל לשבת על אופני הכושר בלי לזוז ולראות טלביזיה? יותר נוח בבית!). מצד שמאל לאסלה יש מעקה שאפשר להשען עליו בזמן עשיית הצרכים, או אפילו להניח עליו את הרגליים בזמן שנשענים לאחור! המקום מרווח בצורה שלא ניתנת להשוואה בכלל עם תא שירותים טיפוסי- יש מקום בשביל להכניס טלויזיה של 50 אינטץ' או כורסא נוספת ...אפילו כיסא גלגלים יכול להכנס לשם! והדבר שהכי הדהים אותי ...יש שם בידה! כן! כן! ...בידה! למה מה?! מה הקטע?! כאילו מה- נכים כבר לא יכולים לנגב את התחת שלהם כמו שאר בני האדם? הכל צריך להעשות בשבילם בלחיצת כפתור? ...למה מה הם נכים?!

el presidente

New member
אני לא מבין..

הנכים...שהם באים להיכנס "למחשב שלי"...ניפתח חלון עם הודעה "הגישה לנכים מסביב
"
? יש להם רמפה בכניסה ל"Internet Explorer" ?

M.Z

New member
תלוי

עד גרסה 5.5 פלטפורמת מערכת ההפעלה לא נבנתה עם מעלית לכסאות נכים, ולכן היתה הפנייה "הגישה לנכים מסביב" ונאלצו להכנס עם הפועלים הערבים שסוחבים קבצים ממקום למקום (אין שאלה שפנים התוכנה היה מסריח פחד מזיעה של עובדים בתוך קופסא אטומה ללא אוורור - למה כמה אויר אתה חושב שעושה המאוורר של המחשב?). בגרסה 6.0 ומעלה, כבר נבנתה מערכת ההפעלה עם מעלית לנכים בכניסה לWINDOWS , ולכן האקספלורר איפשר לעצמו כניסה ראויה לנכים כמו כל משתמש חדש. ממידע שכרגע נחשב חסוי שהועבר לי ממיקרוסופט בדיוק למקרה שאתה תיארת, נאמר לי שכנראה גם יותקן באקספלורר רמזור מצפצף שיורה לעיוור מתי יש עומס במערכת ולהפסיק לגלוש ומתי השרת פנוי ואפשר להתחיל להוריד קבצים באופן חופשי ללא סכנה לגולש. אין שאלה, הימים ימים טובים לנכי ישראל והעולם, הקידמה יוצרת להם "סביבת עבודה ידידותית למשתמש" וזה הרי הסלוגן של מיקרוסופט.

el presidente

New member
הבנתי..יפה לנו טכנולוגיה ...

יש לי עוד שאלה.... במישחקים..כמו פאקמן...ושלל מישחקי המילחמה... נותנים לנכים "פור"...יענו..ביגלל שאתם נכים..תתחילו לשחק דקה לפני?

M.Z

New member
מוזר ששאלת בדיוק על פקמן

כי בדיוק בשבוע הבא הולכים להשיק משחק פאקמן מבית "SEGA" לנכים שבו ינתן יתרון של רבע מסך אכול מראש של הנקודות, כשהדמויות הרעות מאטות את קצב התקדמותן בחצי מהמשחק המקורי.

M.Z

New member
../images/Emo6.gif והופה מופיע בטאגליין ובהודעות

נבחרות של הפורום בדף הפתיחה.

אנבלrh

New member
רק אינטרנט בראש שלכם...

ואיך זה שאין ברביות נכות? זו למשל סיבה למחאה!!! חוץ מזה...מיקרוסופט דווקא חשבה על הנכים... Accessibility option מה לא?

el presidente

New member
אי זה שאין ברביות מוכות?

יענו...אין מצב שקן בא לבית הפלאסטיק שלו...מגלה את ברבי יורדת לאיזה GI-JO שרירי....ומלהט העצבים דופק לה את הראש בפינה של השולחן ושורף את המאהב עם מצית ?

למעלה