(
) Velvet Underground נחשפה

(../images/Emo96.gif) Velvet Underground נחשפה

הבלוגרית "ולווט אנדדרגראונד", שכתבה בחצי השנה האחרונה יומן רשת על התקשורת הישראלית, היא דבורית שרגל, מבקרת הקולנוע של מגזין הבידור "רייטינג" (YNET) http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3268889,00.html מה דעתכם על הנושא הספציפי הזה, ובכלל על זהויות אנונימיות בבלוגים? האם ניסתם פעם לכתוב באופן אנונימי? - הפסקתם? נחשפתם?

במקרה שלה

(ואני לא הכרתי בכלל עד שנכתב אתמול על הבלוג שלה), כנראה שזאת הייתה מטרת הבלוג מלכתחילה, כתיבה אנונימית במטרב לפוצץ את מעטה החשאיות ביום אחד בקול תרועה אני לא מכיר פה אנשים שכותבים במטרה כזאת ואם תשאל אותי בכלל ברשת כמעט ואין מקרים שכאלו אני מקווה בשבילה שכעיתונאית היא עשתה צעד חכם לקד"מ של עצמה

גם אני לא הכרתי אותה בכלל

ופתאום מסתבר כאילו "כל העולם" הכיר את הבלוג שלה. טוב נו, אם הם אומרים.

ע ל ו מ ה

New member
יש כל-כך הרבה "עולמות"...

זה נכון לא רק לעולם הוירטואלי. פעם ראיתי קריקטורה שעוסקת בפקקים. מפת ארץ-ישראל כשהיא מרוצפת מכוניות מקצה לקצה. כמה היה ברור שהקריקטורה היא של איש גוש דן. איש שחושב ש"כל העולם" עומד בפקקים, וכלל לא מעלה בדעתו שאנחנו פה בצפון (ואחרים שם בדרום) ממש לא עומדים בפקקים. שיצייר את גוש דן שלו. אבל הוא באמת חשב ש"כל העולם" פקוק. באותו אופן אנשי התקשורת הם עולם, והם חושבים שהם "כל העולם". מאד קל, לאנשי "עולם" אחד, להתנהג כאילו הם "כל העולם" (הם באמת מאמינים שכך, אז זה בא להם טבעי), ולאנשי "עולם" אחר להרגיש מוזר, כי אינם יודעים כלל על מה מדובר...

קשתית9

New member
כמה שאת צודקת...

רבים מאנשי התקשורת הכתובה והמשודרת בטוחים שהם מרכז העולם. האמת שיש להם הרבה סיבות לכך, אנשים רבים (מידי) מטפחים להם את האשליה הזו מתוך אמונה בכך שטיפוח העיתונאי יאיר עליהם חסד כזה או אחר. העיקר, שלעתי את ממש ממש הבאת דוגמא מעולה עם הפקקים. וגם אני לא הכרתי את הבלוג ו/או את השם של העיתונאית הזו אף פעם.

פגעסוס

Well-known member
לדעתי היא הרסה לעצמה מותג

אני גם חושב ,כמו מטר שמונים, שהיא תכננה לקדם את עצמה באמצעות הבלוג והיא הניחה שבשלב מסויים יחשפו אותה. כנראה שלא עשו את זה מספיק מהר לטעמה ולכן היא עשתה את זה בעצמה וחבל. אם מישהו אחר היה מגלה היתה לזה השפעה גדולה הרבה יותר. אני עצמי כתבתי פה ושם באופן אנונימי, אבל תמיד במטרה להחשף מתישהו. יש לי איזה קטע כזה שאני אוהב שאנשים יודעים שאני זה שכותב את מה שאני כותב.

בנוגע לבלוגרית הספציפית

כמו שאמרתי, עד כה לא הכרתי אותה בכלל. בנוגע לבלוגים אנונימים - כתבתי אחד כזה וכנראה שהפסקתי עד שאחזור לעצמי. לא נחשפתי לגמריי (אך עם זאת חשפתי מעט פרטים).

דם דם

New member
לא מוכרת לי

והאמת לא שזה כול כך מזיז לי. יש עשרות אלפי בלוגים אם לא מאות אלפים אי אפשר להכיר הרי את כולם. היא עשתה לעצמה מין ספין תקשורתי, גם כמבקרת קולנוע וגם עכשיו כבלוגריסטית דיי מצליחה. כול הכבוד לה, מה אני אגיד. ו..... לכתוב באופן אנונימי...אמממ מה שאני עושה נחשב אנונימי, זתומרת אנשים יודעים את השם הפרטי (וחלקם את שם המשפחה) שלי ויש שיודעים את העיר שאני גר בה. אבל דברים אישיים עלי או תמונות שלי אני מעולם לא אעלה בבלוג גם לא בשם בדוי. טוב לי שהבלוג בתכונת שלו,שאנשים נהנים (אני מקווה כך לפחות) מהבידור וההלצות שאני כותב...יתרה מזאת אני לא מתכוון לכתוב לעולם על חיי האישיים

Seidman

New member
../images/Emo41.gifוהנה נגיחה תקשורתית בעניין

גם הפעם מדובר בכתבה בידיעות ברשת, אבל היא מתנגחת, ובצדק, בעיתונאית שכנראה ניסתה לחפש לעצמה פאבליסיטי (או פרסום בצורה תקנית) ע"י בלוג, שממש לא ברור למי באמת היה אכפת. לדעתי תגובתה של עלומה בשרשור כאן בהחלט מסכמת את כל העניין ואת הכתבה עצמה, וברור לי לפחות שמדובר כאן ברצון לפרסום עצמי וכושל של עיתונאית, וחבל.

ע ל ו מ ה

New member
אויש ../images/Emo6.gif הנגיחה יותר שקופה מהחשיפה

נראה כאילו זו כתבה את הכתבה כולה רק כי גילתה ששכחה כבר מזמן (
) למחוק את ולווט מהמועדפים שלה, והיא מעדיפה לתקוף מראש ולהגיד "תמיד ידעתי שהיא דפוקה, סתם קראתי אותה, זה ממש לא עניין אותי" מאשר שמישהו יחבר אותה בטעות עם ולווט. משהו בסגנון העכברים שנוטשים את הספינה... אבל זה מעיד שהיא מריחה שכיוון הרוח פועל לרעתה של ולווט. מעניין.

נראה לי שמבחינתה זו היתה טעות

לא קראתי את הבלוג הזה, אבל ידעתי על קיומו. בנפרד, כן ידעתי מי זו דבורית שרגל, מבקרת קולנוע בינונית של "רייטינג", ללא ספק לא המקפצה האופטימלית לעולם התקשורת. היא פתחה כאן בלוג בתפוז, ואחר כך העבירה אותו לרשימות, אבל בכל מקרה הוא לא מעניין במיוחד. דווקא לאור כל אלו, אני חושבת שהיא עשתה טעות. יש לי תחושה שהיא חשבה על הבלוג הזה כסוג של מקפצה מקצועית, הזדמנות לעשות דברים אחרת, ליצור לעצמה שם שהוא גדול יותר מהמותג "דבורית שרגל" למרבה הצער, דווקא בגלל האנונימיות היא אכן לא זכתה בהכרה הזו, והדרך שלה לפתור את העניין היה לחשוף את עצמה. כמו שאמרו כאן בצדק, במקום לקדם אותה, זה הרס א המותג החדש והמצליח למדי. לשאלת האנונימיות, אני כותבת תחת מעטה אנונימיות יחסי, במובן הזה שמי שמכיר אותי, לו יקרא את הבלוג, ידע במי מדובר. אבל שמי הפרטי, עיר הולדתי, מקום מגוריי המדוייק - כל אלו לא נועדו לחשיפה. מה שכן, אני חושבת בימים אלו על בלוג עתידי שאני מתכננת להקים, שיהיה בעל גוון מקצועי. בהתחלה חשבתי לנצל את העובדה שיש לי די הרבה כניסות לבלוג הנוכחי כמנוף לקידום הכתיבה החדשה, אבל אז הבנתי שאיך שלא הופכים בכך, זה יאלץ אותי לוותר על אנונימיות אם אני רוצה שהבלוג המקצועי יהיה תחת שמי האמיתי. על אף שאני לא כותבת סודות מסמרי שיער בבלוג שלי, הוא בכל זאת סוג של אישי, ולכן ההחלטה נפלה בסופו של דבר להשאיר אותם נפרדים.

Rockamora

New member
דבורית שרגל????????

כפרעליההההההההההההה!!!!!!!!!!11111111 איפהאיפה?! [עוד איזה פוסטמה]

אני לא מכיר אותה...

וגם לא את הבלוג שלה... אבל שיהיה לה בסבבה
אני מניח שחלק כאן זוכרים שכתבתי אנונימי בתקופת 20090. זה מדליק, נחשפתי בסוף והיה מגניב :) לדעתי אם התוכן מספיק טוב, לא אכפת לי אם הכותב הוא אנונימי או לא.

למעלה