איך הייתם רוצים שהעונה תסתיים?

../images/Emo97.gifאיך הייתם רוצים שהעונה תסתיים?../images/Emo97.gif

אני תוהה ביני לבין עצמי - איך הייתי רוצה שתסתיים העונה. כמובן שלפי הפרומואים הייתי רוצה שימצאו את עומרי (למה יש לי תחושה שהוא מתחבא מתחת לספסל בבית). אבל מעבר לזה, הייתי רוצה שתהיה שם תקווה ולא ייאוש. בזוגיות של כל אחת מהדמויות. בהתקדמות של עומרי. בקבלה שלו ע"י הוריו. מה דעתכם? איך הייתם רוצים שזה יסתיים?

חשבתי על זה

כי צריך להודות על האמת - הסדרה התפזרה הרבה פעמים, ולכן קצת קשה לדעת איך היינו רוצים לראות את הסוף. חוץ מזה - צריך גם לזכור שקשה להסתמך על פרומואים, ייתכן שעוד יתברר במהלך הפרק שההליכה של עומרי לאיבוד היא רק חלק קטן מהפרק ושמוצאים אותו בסוף. אבל - הייתי רוצה שבפרק הזה תסתיים ההסתרה של איילת ויתברר לכולם שעומרי אכן אוטיסט. ייתכן שזה ייתגלה דרך הליכותו לאיבוד (שוב, בהסתמך על הפרומו עם כל ההסתייגות שבזה). זה אומנם לא היה האלמנט הכי בולט בסדרה, אבל לאורך הסדרה איילת ניסתה בעקביות להסתיר מהסביבה שעומרי אוטיסט - היא העדיפה להשמיץ את דבי הגננת רק כדי להצדיק את הוצאתו של עומרי מהגן וגידולו בבית, היא העדיפה להסתיר את היותו של הילד אוטיסט כשהיא רצתה להוציא את טסאני מהמעצר, למרות שזה היה יכול להיות קלף מנצח ולמרות שהסוהר כבר ידע מזה, היא המציאה לרחלי סיפור כיסוי על זה שהיא כביכול קרובה של יניב שבאה לכתוב דוקטוראט, וכמובן - התנגדה בתוקף לרשות את עומרי לגן מיוחד מחשש לסטיגמה. אנחנו גם זוכרים איך בהתחלה היא ויניב ניסו להסתיר את זה גם מאבישי ומיעל. הייתי רוצה לראות בפרק הסיום איך הדבר מתגלה לכולם במושב, איך זה משנה את היחסים שלהמשפחה עם דבי הגננת (אגב, ייתכן שזה לא במקרה שהיא משובצת בקבוצת הדיאטה של יעל), איך, אולי, זה מכניס לתמונה דמויות נוספות מהמושב שלא ראינו עד עכשיו (או שעד עכשיו היו משניות) שיעזרו יותר לקידום של עומרי ואיך אולי זה גורם לאיילת לשקול שוב רישום של עומרי לגן המיוחד. הייתי רוצה לראות בפרק הסיום גם פתרונות לעלילות משנה שיש ברקע שלהן גם לקות על הספקטרום האוטיסטי - איך, למשל, מתגלה אם יונתן אכן לוקה בדבר כזה ואיך זה משפיע על יחסיו עם נתי, וגם התפתחות כזאת או אחרת עם גברי, הבן של אריאלה. ברור שסיום העונה אמור להיות גם טריגר לעונה הבאה.

1אילת2

New member
יונתן לא מכיר את המילה אמפתיה.

יש לו קושי עם תמלול רגשות והפגנתם. זה אמנם אפייני להרבה אוטיסטים, אך גם להרבה גברים שאינם אוטיסטים. אצל גברי אין התקדמות ולא תהיה. התקוה היא שאין הדרדרות. שאריאלה לא תמות בלי אף אחד שדואג לו, שהוא לא ימצא את אצמו במעצר, וכד'. כולם יודעים שעמרי אוטיסט. איילת יכולה להסתיר כמה שהיא רוצה, אבל אם גלי והתאילנדים יודעים אז כל המושב כבר יודע. איילת יכולה לכל היותר להוציא את ראשה מהחול. מחכה לעונה השניה.

netab02

New member
הסרטונים האלו מרתקים אותי

הם ממחישים בצורה כל כך יפה. וזה גרם לי לחשוב שבטח קריאת המגילה לבוגר אוטיסט דתי שרגיש לרעשים היא סיוט - כל פעם שאומרים "המן" יש שריקות, רעשים, יריות ועוד.

schlomitsmile

Member
מנהל
אני התקשרתי למשטרה הרעש של העדלאידע הוא תקיפה. עכשיו העדלאידע נגמרה, אבל בעלי (שהוא א"ס) עדיין סובל, כמו כל אחד אחרי שתקפו אותו פיזית, מכות.

schlomitsmile

Member
מנהל
בפרק של עומרי בפרק שלשם שינוי יספר/יראה איך כל הקרקס המשפחתי והחיים בכלל, נראים לעומרי. פרק שייתן לו "לדבר".

אני רוצה שלא יהיה סיום קיטשי ../images/Emo141.gif

בעיקר, שעומרי לא יישיר מבט לעיניה של איילת ויאמר "אני אוהב אותך, אמא". שיהיה סיום פתוח, שישאיר מקום לעונה נוספת. למשל, שאיילת בכל זאת תיכנס להריון.

אל תדאג, אין הרבה סיכוי שזה יקרה

סיום של עונה בסדרת דרמה, הוא בד"כ צומת. הגיבורים עוברים תהליכים מאז תחילת העונה, אבל הם לפני תפנית קריטית. העלילה עצמה מסתיימת לפני תפנית שכמובן אמורה לסקרן אותנו לקראת העונה הבאה
ולהפוך את הסיפור לעוד יותר מעניין. במצב כזה אין מקום לסיום קיטשי.

הייתי רוצה שיכניסו אותו לגן,

ושאיילת תסכים להיכנס להריון נוסף. מבחינתי זה יכול היה להיות סוף מושלם :) בנוגע לסיפורים של הדמויות שמסביב - ממש לא משנה לי, רוב הסיפורים היו מיותרים ולא כאלה מעניינים.. (יעלי-אבשי, נתי-יונתן, מאיר-אריאלה)

למעלה