חשבתי על זה
כי צריך להודות על האמת - הסדרה התפזרה הרבה פעמים, ולכן קצת קשה לדעת איך היינו רוצים לראות את הסוף. חוץ מזה - צריך גם לזכור שקשה להסתמך על פרומואים, ייתכן שעוד יתברר במהלך הפרק שההליכה של עומרי לאיבוד היא רק חלק קטן מהפרק ושמוצאים אותו בסוף. אבל - הייתי רוצה שבפרק הזה תסתיים ההסתרה של איילת ויתברר לכולם שעומרי אכן אוטיסט. ייתכן שזה ייתגלה דרך הליכותו לאיבוד (שוב, בהסתמך על הפרומו עם כל ההסתייגות שבזה). זה אומנם לא היה האלמנט הכי בולט בסדרה, אבל לאורך הסדרה איילת ניסתה בעקביות להסתיר מהסביבה שעומרי אוטיסט - היא העדיפה להשמיץ את דבי הגננת רק כדי להצדיק את הוצאתו של עומרי מהגן וגידולו בבית, היא העדיפה להסתיר את היותו של הילד אוטיסט כשהיא רצתה להוציא את טסאני מהמעצר, למרות שזה היה יכול להיות קלף מנצח ולמרות שהסוהר כבר ידע מזה, היא המציאה לרחלי סיפור כיסוי על זה שהיא כביכול קרובה של יניב שבאה לכתוב דוקטוראט, וכמובן - התנגדה בתוקף לרשות את עומרי לגן מיוחד מחשש לסטיגמה. אנחנו גם זוכרים איך בהתחלה היא ויניב ניסו להסתיר את זה גם מאבישי ומיעל. הייתי רוצה לראות בפרק הסיום איך הדבר מתגלה לכולם במושב, איך זה משנה את היחסים שלהמשפחה עם דבי הגננת (אגב, ייתכן שזה לא במקרה שהיא משובצת בקבוצת הדיאטה של יעל), איך, אולי, זה מכניס לתמונה דמויות נוספות מהמושב שלא ראינו עד עכשיו (או שעד עכשיו היו משניות) שיעזרו יותר לקידום של עומרי ואיך אולי זה גורם לאיילת לשקול שוב רישום של עומרי לגן המיוחד. הייתי רוצה לראות בפרק הסיום גם פתרונות לעלילות משנה שיש ברקע שלהן גם לקות על הספקטרום האוטיסטי - איך, למשל, מתגלה אם יונתן אכן לוקה בדבר כזה ואיך זה משפיע על יחסיו עם נתי, וגם התפתחות כזאת או אחרת עם גברי, הבן של אריאלה. ברור שסיום העונה אמור להיות גם טריגר לעונה הבאה.