../images/Emo97.gif נודלס מוקפץ עם ירקות
לפי בקשתו של הבכור הכנתי היום מוקפץ כמו שמוקפץ צריך להיות....הירקות נשארו קרנצ`יים ולא סמרטוטיים תודות לוואק המושחם והותיק שלי (כמעט 20 שנה) וללהבה החזקה בכיריים. ההבדל היחידי בין מה שאני הכנתי לבין מה שמכינים במסעדות זה שאני לא מוסיף את המונסודיום גלוטומט שכל כך אהוב במטבח הסיני והתאילנדי. נודלס מוקפץ עם ירקות bigjack מצרכים: 2 בצל חתוך לרצועות 3 גזר חתוך ל"גפרורים" 3 פלפלים בצבעים שונים חתוכים לרצועות 4 שיני שום פרוסות דק 2 קוביות ג`ינג`ר קפוא (או טרי קצוץ דק) 2 קוביות תיבול אסיאתי קפוא 1 שקית אטריות נודלס מבושלות, מסוננות ושטופות 2 חופנים אפונה סינית קפואה שהופשרה 6-8 פרחי ברוקולי קפואים שהופשרו חצי כרוב לבן חתוך לרצועות דקות ללא החלק הקשה 1 חבילה נבטים עבים 3 גבעולי בצל ירוק פרוסים באלכסון 6-8 כפות רוטב סוייה איכותי (אני משתמש בקיקומן) 1 כף שמן שומשום 2 כפות רוטב דגים 3 כפות סוכר מלח (לטעום לפני שמוסיפים כי הסויה ורוטב הדגים מלוחים מאד) מעט שמן קנולה או תירס ההכנה: מחממים את השמן בוואק על הלהבה הכי חזקה עד שעולה עשן, מוסיפים בצל, גזר, פלפלים, שום, ג`ינג`ר וקוביות תיבול, מקפיצים כדקה ומוסיפים חצי מכמות הסויה, מוסיפים נודלס וברוקולי ומקפיצים 2-3 דקות, מוסיפים אפונה סינית, שארית הסויה, סוכר, שמן שומשום ורוטב דגים, מקפיצים 4-5 דקות עד שהכל מתחמם טוב, מכבים את האש ומפזרים מעל כרוב ונבטים, מערבבים טוב את הכל, טועמים ומסיפים מלח במידת הצורך, מעבירים לכלי הגשה ומפזרים בצל ירוק מעל המוקפץ.
לפי בקשתו של הבכור הכנתי היום מוקפץ כמו שמוקפץ צריך להיות....הירקות נשארו קרנצ`יים ולא סמרטוטיים תודות לוואק המושחם והותיק שלי (כמעט 20 שנה) וללהבה החזקה בכיריים. ההבדל היחידי בין מה שאני הכנתי לבין מה שמכינים במסעדות זה שאני לא מוסיף את המונסודיום גלוטומט שכל כך אהוב במטבח הסיני והתאילנדי. נודלס מוקפץ עם ירקות bigjack מצרכים: 2 בצל חתוך לרצועות 3 גזר חתוך ל"גפרורים" 3 פלפלים בצבעים שונים חתוכים לרצועות 4 שיני שום פרוסות דק 2 קוביות ג`ינג`ר קפוא (או טרי קצוץ דק) 2 קוביות תיבול אסיאתי קפוא 1 שקית אטריות נודלס מבושלות, מסוננות ושטופות 2 חופנים אפונה סינית קפואה שהופשרה 6-8 פרחי ברוקולי קפואים שהופשרו חצי כרוב לבן חתוך לרצועות דקות ללא החלק הקשה 1 חבילה נבטים עבים 3 גבעולי בצל ירוק פרוסים באלכסון 6-8 כפות רוטב סוייה איכותי (אני משתמש בקיקומן) 1 כף שמן שומשום 2 כפות רוטב דגים 3 כפות סוכר מלח (לטעום לפני שמוסיפים כי הסויה ורוטב הדגים מלוחים מאד) מעט שמן קנולה או תירס ההכנה: מחממים את השמן בוואק על הלהבה הכי חזקה עד שעולה עשן, מוסיפים בצל, גזר, פלפלים, שום, ג`ינג`ר וקוביות תיבול, מקפיצים כדקה ומוסיפים חצי מכמות הסויה, מוסיפים נודלס וברוקולי ומקפיצים 2-3 דקות, מוסיפים אפונה סינית, שארית הסויה, סוכר, שמן שומשום ורוטב דגים, מקפיצים 4-5 דקות עד שהכל מתחמם טוב, מכבים את האש ומפזרים מעל כרוב ונבטים, מערבבים טוב את הכל, טועמים ומסיפים מלח במידת הצורך, מעבירים לכלי הגשה ומפזרים בצל ירוק מעל המוקפץ.