פרק רביעי

../images/Emo97.gifפרק רביעי../images/Emo97.gif

הערב ישודר הפרק הרביעי, אתם מוזמנים לכתוב את כל המחשבות שיש בעקבות שידורו של הפרק
מיכל

cifnao

New member
פרק טוב זה היה

והרופא הזה מהמדבר מתחיל לעצבן אותי. הוא באמת קצת שרוט. עכשיו שהיא הייתה בת"א והרגישה שוב מזה לעבוד עם אנשים שפויים, הכל חוזר אליה.

netab02

New member
מעולה. כרגיל.

אהבתי את איך שהרופא תיאר את הלקות (רעשים חזקים, רעשים חלשים). זה נותן לצופה מושג כלשהו על מה מדובר.

livliv4

New member
ומה זה

מזכיר לכם ? http://www.youtube.com/watch?v=4mX8H8gsO5Y אוטיזם בתפקוד גבוה –אוטיזם בתפקוד נמוך ישנם אנשים שמקשיבים ולא עונים. ישנם אנשים שמדברים הרבה כי זה מה שהם . ישנם אנשים שמדברים מעט ורק כשיש להם מה להגיד. אוטיסטים בתפקוד נמוך אנשים מתעלמים מיכולות שלהם . אוטיסטים בתפקוד גבוה אנשים מתעלמים מהקשיים שלהם. אינטליגנציה תקינה אז איך זה שיש להם קשיים בכלל? כך אנשים חושבים. מי זה החצוף שיש לו יכולות יוצאות דופן בדבר / דברים מסויים/ים. אבל אין לו חברים ומתנהג בחוסר נימוס. מתקשה בחיים ואין לו כישוריים חברתיים. מי הוא האדם שלא מדבר ובשל בעיות התקשורת שלו חושבים שהוא מפגר. ישנם אנשים שנמנעים מקשר עין ומגע ומעדיפים להיות לבד. רוצים חברה אך הינם נטולי חברה. הם פשוט מוצפים כל הזמן בעודף מידע. יש להם רגישות יתר לדברים מסוימים ועמידות יתר לדברים אחרים. מעדיפים להקשיב לעצמם ולא להתערב בעיניים של אחרים. אף אחד לא מתייחס להם ולהקשיב להם כי הם חולים במחלה קשה מאוד חשוכת מרפא שנקראת " אוטיזם". רוצים ל"רפא" אותם . בעצם רוצים לחסל אותם ולכן אומרים שרוצים "לרפא" אותם. ותחשבו על כך!!!!

נ אוה

New member
כמה דברים

אני מרגישה שד"ר כהן הצליח להעביר בכמה משפטים את תמצית הבעייה של עומרי. כאב מאד לשמוע שעומרי בעצם סובל בתוך הבדידות שלו והמוזיקה היא הבריחה שלו מהקשיים. אני לא יודעת למה יעלי חזרה למדבר. היא רופאה או מתמחה ועוסקת בכלום, הזוגיות שלה ושל אבישי מאד בעייתית. נראה לי שלעובדת הזה המבוגרת משמעות בחיים של עומרי, היא הצליחה לתקשר איתו והיא לוקחת על עצמה מיוזמתה כל מטלה שהיא מוצאת בדרכה

ובכל-זאת - הסתייגות קלה מהסייפא של הפרק

אם כי אין לי מושג אם לכך התכוונו היוצרים: עד שסוף-סוף יש סדרה המתרחשת בפריפריה, בפרק של השבוע מתארת יעל את כל תושבי המושב כ"קוקוריקו", וקובעת שרק בתל-אביב היא פגשה אנשים נורמליים שהתייחסו אליה נורמלי.

ולי הפריע משהו אחר:

קודם כל אני חולה על הסדרה ובכל שבוע אני מחכה בקוצר רוח לפרק הבא. כיף שיש בארץ סוף- סוף סדרה עם "שכל" לעומת הריאליטי שאני לא נוטה להתחבר אליהם כל- כך... בפרק האחרון אחרי שאיילת ביקרה אצל דוקטור כהן היא שלחה לאחיה הודעה: "זה בסדר, אין לך מה לדאוג, אבשי. הוא שמנמן... וסתמי." בתור בחורה שנחשבת קצת יותר משמנמנה... היה בזה משהו מרגיז. אני התאכזבתי. הבנתי שהמטרה פה הייתה לתאר אותו בתור "יורם", אבל מתוכנית ששוברת סטיגמות ציפיתי ליותר...

1אילת2

New member
פספסת משהו.

היא מתארת אדם שניהל רומן עם אישתו. זה לא משנה באמת איך הוא נראה. המטרה היתה לתת לאבישי הרגשה טובה.

כן, את זה הבנתי.

אבל למה לקשר את המילה "שמנמן" עם המילה "סתמי"
הרי אם הוא היה רזה היא לא הייתה כתבת: "רזה וסתמי", נכון

1אילת2

New member
הם באמת קוקוריקו

הרופא נורמלי? המורה לפסנתר נורמלית? בעל הקראון שמוכר ביצה ובורקס נורמלי? יכול להיות שכולם יודעים שהיא בגדה בו ומתייחסים אליה בקרירות. אבל מבחינתה, הם באמת קוקוריקו. כולל בעלה.

cifnao

New member
קוקוריקו- אכן נכון

בתור תושב האיזור המדברי המדובר- צודקת יעלי. כולם כאן קוקוריקו, כן, כולל אני. והיא הגדירה זאת נכון מאוד: לא משוגעים, לא טיפשים, פשוט קוקוריקו... או משהו בסגנון. העניין החשוב הוא שיש כאלה כמו הרופא שזה מגיע ממקום מאוד מאוד שלילי ומסוכן, ויש כאן גם כאלה, אבל יש גם כאלה שזה מגיע ממקום חיובי, תמים, חם, אנושי... אנשים שאין להם שום עניין בדרך החיים הנוראית של גוש דנס ודומיו. לטעמי היחס כאן הוא 70% קוקוריקו בסבבה, 30% קוקוריקו על סף טירוף או קוקוריקו שלילי בא נקרא לזה ככה. ד:א - גם אבי האומה היה קוקוריקו- ללא ספק.

אני חשבתי על הזוגיות של איילת ויניב.

בפרק הזה כבר שומעים את סימני ההתפרקות ביתר שאת.

netab02

New member
לדעתי הם יתגברו

הרי אי אפשר לעשות סדרה על אוטיזם מבלי להתיחס להשפעה של המתח על הזוגיות. למרות שלדעתי זה לא כורח המציאות, כי אצלנו לא היה שינוי כלשהו. לפחות לא כזה ששמתי לב אליו.

גם לדעתי ../images/Emo141.gif

הרי לא יעלה על הדעת להפיל על צופי ערוץ 2 גם ילד אוטיסט וגם פירוק של זוגיות. ובכל זאת, אני שמח שהנושא הזה, השפעת המתח על הזוגיות, לא טואטא לגמרי מתחת לשטיח. זה נושא שלא כל כך מדברים עליו בפורומים של הורים, לא כן ?

netab02

New member
אכן

אבל ממש לפני כמה ימים היה אירוח בפורום "אוטיזם אספרגר ו-pdd" והיו כמה שהעלו את עניין הזוגיות, למרות שרוב השאלות עסקו בדינמיקה בין אחים.

למעלה