פרק שמיני - הערב ב 10:15

ניראה כי רחלי מתכננת רומן עם יניב

ניראה כי הפסיכולוגית ילדים מתכננת רומן עם יניב (האבא של עומרי) הם התחילו להתקרב היום טוב במקום סידרה איכותית על הילד . והטיפול בו זה הופך לטלנבולה משמימה

bajura

New member
לא מאמינה שזה ילך לכיוון הזה

אולי איילת תיכנס לסרטים, אבל לא מאמינה שזה יקרה.

לא ממש ראיתי את זה

מה שכן ראיתי שם, זה שסוף-סוף יש ליניב הזדמנות להתמודד עם הבעיה שלו, שעד היום ידענו עליה אבל לא היה לזה ביטוי. מה שבלט בעיני הייתה השאלה "מה רצית להיות?". זה בטח עוד יגיע בפרקים הבאים.

היא לא מתכננת את זה, אבל זה יקרה ../images/Emo141.gif

זה יקרה למרות רצונה של רחלי, שדבר כזה יכול לדפוק לה את הקריירה לנצח. זה יקרה משום שיניב כמה לאישה שתראה אותו כמו שהוא באמת, ורחלי רואה אותו. זה יקרה משום שרחלי כבר הוכיחה שהיא מאבדת את הראש כשאיילת בסביבה, ולכן היא לא תעצור את זה. חבל שאתה לא מבין כמה שכל זה קשור לילד ולקושי שהוא מציג.

לא הבנתי מה הקשר בין התנועות שרחלי עשתה

במהלך הטיפול לבין הדיסלקציה של יניב
מפרק לפרק אני יותר אוהבת את הדמות של יניב.

yos9

New member
תנועות בצורת הספרה שמונה

או פעילות באלכסונים היו עוד כמה תרגילים המרפאה בעיסוק אמרה לנו לבצע מזמן מזמן...... עד כמה שהבנתי זה מפתח במוח ..... נו את כל התאים ......

ל י ל ך פ

New member
זה ימשיך לרדת לפני שיתחיל לעלות

נראה שהקשיים הולכים ומחריפים, עוד לא נותנים לנו את ההנאה של משהו טוב. זה שלב קשה של הסדרה, פחות נעים לצפות בו. אבל ככה זה, התחלה, משבר, שבר, ורק כשמגיעים הכי נמוך, אפשר לבעוט בקרקעית ולהתחיל לצוף למעלה. קשה לי עם ההכחשה וההסתרה של איילת. כל כך קשה לך, אנשים רוצים לתמוך, ואת - לא. אולי אחרי כמה חודשים היא תקלוט שזה לא עובר, ותפסיק להכחיש. ואולי היא צריכה מישהי קצת יותר חמה מהחברה הזו, שנראה שמחפשת רכילות ולא ממש תומכת. החברה של הסבא מעצבנת ברמות. ויעלי - יאללה, הוא לא רוצה אותך! מה כל כך קשה להבין?! הפיקניק, אוי כמה הזדהתי. לא ככה, אבל בדרכו שלו העומריקו שלי הבהיר ומבהיר איפה רע לו והוא לא רוצה להיות שם. מזלו שגם אמא שלו חצי בספקטרום, ובדרך כלל שנינו רוצים לברוח מאותם מקומות - צפופים, רועשים. לפעמים אפילו תופסת טרמפ על הבריחה שלו...

כנראה שהרעיון של הסדרה

הוא ההתמודדות של ההורים, ופחות הילד עצמו. חשוב ליוצרים להראות את ההתמודדות המוטעית של איילת עם הסביבה, ולהמחיש לנו כמה זה לא נכון להתכחש ולהסתיר מהסביבה. אולי זאת הסיבה שהסדרה מתרחשת ביישוב קטן, כדי להמחיש לנו כמה שקשה להסתיר בסביבה שבה כולם מכירים. אולי גם הרגע שבו איילת תבין את הטעות שבהתמודדות שלה, הוא רגע שהיוצרים רוצים שנראה, ולכן מראים לנו איך היא מתבזה בהסתרות והכחשות.

Hadas 87

New member
בקשר ליעלי

אני חושבת שכן, הגיוני שיהיה לה קשה להבין. שניה לפני אותם הפיטורים שלו הוא היה עושה הכל בשביל להיות איתה. פתאום נוסע לתל אביב חוזר וזהו "זה לא מסתדר". זה לא דבר שקל לקבל אותו, במיוחד בקשר רציני עם ההקרבות שהיא עשתה למענו. ממש כאב לי עליה באותו רגע. לדעתי היא עוד הגיבה בצורה רגועה יחסית.

אולי רק אני שמתי לב לזה

אבל כדאי לשים לב לדמות של גלי (השותפה של יניב במסעדה). בהנחה ששום דבר בסדרת דרמה לא נמצא שם סתם, היה ברור שלא סתם אנחנו רואים את הדמות הזאת שוב ושוב, וזה שעד עכשיו לא נעשה איתה הרבה, רק רמז לזה שבבוא הזמן היא תיצור איזושהי אינטראקציה עם המשפחה בנוגע לעומרי, אולי אפילו תתרום משהו משמעותי לטיפול. בינתיים עוד אין תרומה ממשית שלה, אבל היא הדמות הראשונה בסדרה שממש יוצרת אינטראקציה ממשית עם עומרי, ושהיא לא קרובת משפחה או אשת מקצוע. היא גם מראה שיש לה חושים מחודדים, כשהיא מבינה שאיילת הוציאה את עומרי מהגן בגללו ולא בגלל יניב, למרות שאיילת עדיין ממשיכה למכור לה סיפורים, הפעם על הגננת ועל מה לא. נדמה לי שכדאי לשים לב לדמות הזאת גם בהמשך. אבל זו רק האינטואיציה שלי.

bajura

New member
זו דמות מהחיים עצמן

לנו זה היה ויש עדיין. מאמינה שיש את זה בהרבה בתים. בת משפחה רחוקה או סתם שכנה שמצליחה ליצור קשר עם הילד במקום הכי טבעית לו. באילו הורים עסוקים בלשקוע בתוך הספרים ולנסות להבין מי נגד מי. נירא אם בסידרה זה יתפתח לאנשהוא.

יעלג86

New member
נהיה לא אמין

יש כמה קטעים שלא אמינים בעייני. הקטע של יניב . פתאום רחלי מתגלה כמומחית לדיסלקציה ומאבחנת שיש לו . מה הקשר? קודם היא מנסה לתת להם טיפול זוגי .אח"כ היא מחליטה לטפל ביניב. מה היא מומחית בהכל? וגם הרעיון שהתמקדו בטיפול בעומרי . לא שמעתי על מטפלים שבמקביל לטיפול במישהו מטפלים גם במשפחה שלו בכל הבעיות. . הסיפור של נתי הבת של איילת גם לא מעניין ולא אמין איך שהיא דיברה לחבר שלה בחדר היה קטע מפגר. מי מדבר ככה במציאות בגיל הנעורים? . גם הדמות של אבשי לא ברורה .

Hadas 87

New member
הקטע של נתי ה-כ-י אמין

היא בהתחלה לא רצתה אותו ורק אחרי שהתחיל המגע ביניהם היא התאהבה בו כי זה בעצם הבחור הראשון שלה ויש את המיתוס הזה שבנות מתאהבות בגבר הראשון שלהן. והוא בחור צעיר, הוא לא רואה את הדברים בצורה מורכבת יותר מדי. נמאס לו מהר. והיא ההפך, ככל שהקשר ממשיך היא יותר רוצה כי היא חושבת שמה שהיא מרגישה זה אהבה ונותנת לזה כל מיני פירושים נורא גדולים כי היא ילדה וכל התחושות האלו חדשות לה. דווקא בגלל שהיא בגיל ההתבגרות היא מדברת ככה.

הו, תודה לך ../images/Emo141.gif

אני בכלל לא זיהיתי שהאישה שמופיעה פתאום אצל איילת בבית זו השותפה של יניב מהמסעדה, ותהיתי מי זו ומאיפה היא הגיעה.

galmeyer

New member
יש עוד נקודה שלא שמת לב אליה...

למה יניב לא עבר על "כתב הכמויות"? כי הוא זרקן? לא בדיוק. הוא לא עבר אליו כי הוא ברח מהדיסלקציה. אולי הוא ניסה לעבור עליו אך לשווא. זה גם משהו שבהמשך (לתחושתי) יתפר...

לא חשבתי על זה

ואני בעצם לא זוכר את זה, אבל זה מתחבר לזה שהוא לא מסתדר עם חישובים, ואולי באמת העבודה שלו בתור מנהל מסעדה היא ברירת מחדל בשבילו ולא מה שהוא רצה להיות. בטח גם זה עוד יהפוך לחלק מהסיפור במהלך הסדרה.

Hadas 87

New member
רק לי הפריע ש

יניב מחטיף סטירה לאשתו ושניה אחרי זה כולם שוכחים מזה? אף אחד לא מדבר על זה, היא לא כועסת, הוא לא מתנצל, כאילו זה דבר שבשגרה להכות נשים.

lavendula

New member
אי-אפשר להראות הכל בפרק כ"כ קצר

בכל מקרה, מה שהסדרה מנסה להעביר בכל פרק הוא שאף אחד שם לא מושלם. יש אנשים שמשברים מוציאים מהם את המיטב, ואחרים שזה מוציא מהם את כל ה"דרעק". אנו מצפים מהורים להתגייס ולתמוך אחד בשני במצב כזה, אבל בפועל לרוב קורה דווקא ההפך.

למעלה