פשטידות לשבועות

סמד13

New member
פשטדת שאריות גבינה

1 בצל קצוץ מטוגן קלות כל הגבינות שנארו בבית לבנה , קוטג צהובה לפרוס לרצעות אשל שמנת וכו' 1 ביצה 4 כפות קמח מלח + פלפל קורט אגוז מוסקט לקערה מכנסים את הגבינות + הבצל + הקמח +התיבול מערבבים הכל ביחד מעברים לתבנית משומנת מכנסים לתנור 175 מעלות עד שיוצא יציב ושחום פשטדה שמכנים בדרך כלל בסוף שבוע משאריות חבל לזרוק אפשר להוסך כל ירק העולה על הדעת פטריות תפוחי אדמה וכו וגם פסטה קל וטעים סמדי
 
רשימה על חג שבועות מה אני מכינה

בס"ד בעזרת השם בלי נדר מכינה יש לי ספר פשטידות של קובי בר ספריית בישול בעריכת חנה שאולוב פשטידת תירס רק פסטה פשטידת פטירות פשטדיות כל סוגים גבניות מה יש בבית עוגת גבינה פרורים ביסקוקט עם פדוינג וניל עם קרם שוקולד סלטים עגבניות שרי עם בלוקזים תפוחי אדמה עם בצל מטוגן עם שמן זית בתנור בנתיים עד כאן
 

pirge

New member
מאפה גבינות סגור

מאפה גבינות סגורו pirge / מתכונים ו 21:50 | 03/10/04 בצק שקם : 200 גרם מרגרינה רכה קמח תופח 350 גרם --להתחיל ללוש עם 2 כוסות ולהוסיף לפי הצורך מיכל שמנת 9 אחוז - אפשר יוגורט 3% קורט מלח לטעם אפר לשלב זיתים שחורים קצוצים דק ללוש ולאחסן שעה במקרר. לחלק לשניים לרדד ולשטח חלק אחד בתבנית. לפזר עליו 250 גרם גבינה בולגרית לגרר מעל הבולגרית 200 גרם צהובה. כדאי להוסיף מיכל קוטג' או גבינת טוב -טעם ,או גבינה לבנה 5% לרדד את החלק השני---ולכסות את הגבינות לחתוך לריבועים עד סוף התבנית לשים בכוס 2 ביצים ולמלא את הכוס בחלב או שמנת מתוקה ומעט פלפל שחור . לבחוש היטב. לצקת את הבלילה על המאפה באופן שווה.רצוי עם כף. לאפות בחום 175 מעלות עד שיקבל צבע זהוב חומי. אני מקפיאה את הריבועים . מפרידה בין השכבות בניילון.טעים אפילו אחרי חודש. תבנית 27X33 משומנת. תהנו.
 

דניאלה1311

Active member
מנהל
אמנם אני מפורום אחר ומלבד זאת אני גם ממש לא בשלנית, האמת היא שאני די שונאת לבשל אבל הזמנתי באופן ספונטני את המשפחה וכדי שלא הכל יהיה קנוי ומוכן החלטתי לעשות פשטידת גבינה וחפשתי וחפשדתי מתכעון שיראה לי טעים ומתאים אז הפשטידה שלך עכשיו בתנור - העזתי להוסיף שבבי בצל. אספר איך היה מראש המון תודה, גם למי שלא יוצלחית במטבח יש רגעי חסד אני מקוה.
 

pirge

New member
מאפה ירקות מוקרם שמנת וגבינות

בטטות/תפוחי אדמה מוקרמים פטריות/תירס שמנת גבינות מאת:פירגה סיר פיירקס שטוח-- או מכסה גדול ועמוק מפיירקס שמתאים לאפיה---לשמן היטב. לסדר פרוסות תפוחי אדמה מבושלים לטגן 2-3 בצלים חצויים ופרוסים ולהזהיב בחמאה או שמן להוסיף כ- 3 כוסות פטריות ותירס או מה שאוהבים לטגן ביחד תוך בחישה עוד כמה דקות. להוסיף: מיכל שמנת מתוקה או יותר –תלוי בכמות התפוחים להוסיף עד 200 גרם גבינות צהובות מגוררות ולערבב שוב תלוי בכמות התפוחים לתבל: מלח פלפל שחור קורט אגוז מוסקט כפית אבקת מרק פטריות או בצל לטעם (כל המוסיף גורע) מי שאוהב תיבוליות יוסיף אחת-אני לא הוספתי כשמתחיל לבעבע להוריד מהאש לצקת הכל על התפוחים לגרר עוד גבינה מעל. לאפות בחום 175 עד הזהבה הקרמה תהנו
 

pirge

New member
פוקצה גבינות בצק רב גיווני

פוקצ'ה מבצק הפרעצלים והלחמניות שלי --- הכנתי גם פוקצ'ה בשינויים קטנים וטעימים וגם אצבעות שום מקור:פירגה לשים בקערה: 5 כוסות קמח לבן רגיל----- או שטיבל 1 כף סילאן 2 כפות סוכר לבן כף וחצי שמרים יבשים 2\1 2 כוסות מים חמימים 5 כפות שמן כפית מלח מערבבים עם היד את החומרים היבשים. יוצקים לקערה את הרטובים ומערבבים היטב בעזרת היד כ-3 דקות --לבצק דביק-לא להוסיף קמח מעבירים את הבצק לקערה ג ד ו ל ה מכוסה בניילונית . מכניסים למ ק ר ר –להתפחה יפה של כמה שעות. אצלי אחרי שעתיים הבצק כבר תפח-- והתחלתי בהכנות. לא מורידים את נפח הבצק מעבירים הישר לתבניות. פוקצ'ות: מכמות הבצק יוצאות 2 פוקצ'ות גדולות לתבנית 27X33 להניח ניר אפיה על התבניות ולמרוח שמן זית לשטח את הפוקצ'ה בעזרת אצבעות משומנות ולמרוח בנדיבות שמן זית על פני הפוקצ'ה. לעשות גומות על פני הבצק לעטר בגבינה צהובה,בולגרית,זיתים, ירקות,מלח גס,שומשום,זעתר ומה שרוצים. יוצקים עוד קצת שמן זית אופים בחום 200 מעלות כ-15 דקות. תהנו
 
למעלה