פוקצה גבינות בצק רב גיווני
פוקצ'ה מבצק הפרעצלים והלחמניות שלי --- הכנתי גם פוקצ'ה בשינויים קטנים וטעימים וגם אצבעות שום מקור:פירגה לשים בקערה: 5 כוסות קמח לבן רגיל----- או שטיבל 1 כף סילאן 2 כפות סוכר לבן כף וחצי שמרים יבשים 2\1 2 כוסות מים חמימים 5 כפות שמן כפית מלח מערבבים עם היד את החומרים היבשים. יוצקים לקערה את הרטובים ומערבבים היטב בעזרת היד כ-3 דקות --לבצק דביק-לא להוסיף קמח מעבירים את הבצק לקערה ג ד ו ל ה מכוסה בניילונית . מכניסים למ ק ר ר –להתפחה יפה של כמה שעות. אצלי אחרי שעתיים הבצק כבר תפח-- והתחלתי בהכנות. לא מורידים את נפח הבצק מעבירים הישר לתבניות. פוקצ'ות: מכמות הבצק יוצאות 2 פוקצ'ות גדולות לתבנית 27X33 להניח ניר אפיה על התבניות ולמרוח שמן זית לשטח את הפוקצ'ה בעזרת אצבעות משומנות ולמרוח בנדיבות שמן זית על פני הפוקצ'ה. לעשות גומות על פני הבצק לעטר בגבינה צהובה,בולגרית,זיתים, ירקות,מלח גס,שומשום,זעתר ומה שרוצים. יוצקים עוד קצת שמן זית אופים בחום 200 מעלות כ-15 דקות. תהנו