שאלה

•cherry•

New member
../images/Emo97.gifשאלה

האם ניתן לפתח IQ?(ע"י פתירת תרגילי מחשבה או כל דרך אחרת)
 

neko

New member
תאורטית לא, אבל באימון של מבחני

IQ תוכל לשפר ציונים באופן משמעותי.
 
אבל ידוע שכאשר האדם אינו חושב

באופן קבוע, המוח מתנוון. ולהפך, ישנן דרכים לפתח את יכולת החשיבה והעיבוד ע"י "אימון" של התאים האפורים.
 

Tukon

New member
אני לא מומחה אבל...

ה IQ משתנה כל הזמן עם הגיל, המצב רוח, רמת העיפות וכד' אבל, הוא לא משתנה בצורה משמעותית לפי מחקרים שעשו על תאומים שהופרדו בינקותם אחת המסקנות הייתה שאולי ניתן לשפר את ה IQ עד כדי 25% (זה היה ההבדל הגבוהה ביותר) אך, הגנים הם הגורם המרכזי בקביעת ה IQ אולי עוד מספר שנים יפתחו טכנולוגיה לשיפור ה IQ, מי יודע ...
 

Deep1

New member
האם זאת עובדה בדוקה?

למה אי אפשר לשפר תיאורטית את ה-IQ? הרי ברור שניתן ליצור קשרים חדשים בין נוירונים, שאפשר לשפר את הריכוז ע"י תזונה נכונה, שקיימות טכניקות לשיפור הזיכרון. המוח הוא מכונת למידה ואנחנו מנצלים חלק קטן ממנו, מה מונע ממנו להתפתח עוד ועוד? יכול להיות שבני אדם פשוט לא טורחים לאמן באינטנסיביות דוקא את הIQ ומתרכזים בסוגים אחרים של אימון (ספורט וכו'), ולכן נדמה שה-IQ קבוע יחסית.
 

neko

New member
בתאוריה, אינטליגנציה אמורה להיות

תכונה מולדת שלא מושפעת מהסביבה. בפרקטיקה, אי אפשר לנתק את היכולות המולדות מהשפעת הסביבה, ולכן אין משמעות אמיתית להגדרה הזאת, ומבחני IQ לא באמת מודדים אינטליגנציה PER SE.
 

E s t e b a n

New member
תשובה

IQ הינו מדד לתכונה שמכונה "אינטלגנציה". האמונה הרווחת היא שהתכונה הזו מייצגת -פוטנציאל- ולא מימוש שלו, ושהיא תכונה מולדת שלא ניתנת לשינוי (כמו שברגע שסיימת לגדול, הגובה שלך לא ניתן לשינוי). מבחני IQ שונים בגילאים שונים, כי היכולת להתמודד איתם משתנה עם הגיל. בגיל מסויים (16, לפי מבחן ווקסלר), רוב האנשים הגיעו לאותה רמה של התמודדות שתלווה אותם בשארית חייהם כמבוגרים. והחל מגיל מבוגר יותר (לא זוכר את המספר), יש התדרדרות ביכולת ההתמודדות מול המבחן. לכן מההגדרה הרווחת של אינטליגנציה, נובע מיידית שלא ניתן לשפר אותה. מה שניתן לעשות זה לשנות את המדידה שלה -- וכמו שאמר נקו ובצדק, ניתן להתאמן לקראת מבחן ה-IQ ולהשיג תוצאה גבוהה יותר. אז ניתן לשפר את ה-IQ, לא ניתן לשפר את האינטליגנציה. מכיוון ש-IQ נועד להיות מדד לאינטליגנציה, המשפט האחרון שכתבתי קצת בעייתי. וזו הסיבה שמבחני IQ נחשבים "תקפים" רק אם הנמדד לא התכונן אליהם. קצת לידע כללי: מבחן המיון האוניברסיטאי ("פסיכומטרי") הוא מבחן שדומה למבחן IQ בהרבה מאוד מובנים. ספציפית גם קיימת התאמה גבוהה מאוד בין ציון הפסיכומטרי לבין הציון במבחן IQ. תופעת קורסי ההכנה לפסיכומטרי פוגעת בעקרון המבחן שנועד לזהות פוטנציאל ולא ידע, ולכן המחברים עסוקים בלהמציא שאלות מהסוג שמכוני ההכנה עדיין לא ראו. עם השנים נוצר מצב שבו רוב הניגשים עברו הכנה כזו או אחרת, מה ש"מיישר" את הקו... ז"א שעכשיו נקודת המוצא היא לאחר קורס הכנה, ומי שמצליח יותר הוא אכן בעל הפוטנציאל. (לא נכנס לבעיות החברתיות, למשל קיפוחם של אלה שלא יכלו להרשות לעצמם קורס הכנה). מבחינת מחוננות, בעל IQ גבוה באופן קיצוני צפוי להוציא ציון גבוה באופן קיצוני בפסיכומטרי גם ללא הכנה (אם מישהו זוכר, הם שואלים בשאלון בסוף אם התכוננת ואם אובחנת כמחונן בעבר).
 

05287

New member
שאלה

האם יכול להיות שאדם מחונן אך אינו טוב בפתירת חידות?
 

BanjoKazooie

New member
אני לא מסכים איתך

אח שלי אובחן כמחונן והוציא בפסיכומטרי פעם ראשונה 580 ללא למידה רבה. עשה אחרי צבא עם קורס, והוציא 687...
 
למעלה