מבחן למאמן...

חן M

New member
../images/Emo98.gifמבחן למאמן...

1- תן 3 תרגילים מורכבים לקוודרספס [ע"י קישורים..] מי האגוניסט במפרק הירך? ומי בברך? מי האסיסטנט בכיווץ האקצנטרי במפרק הקרסול? תן תרגיל לאגוניסט במפרק הקרסול בו הוא מצוי במצב המאורך...[ע"י קישור] 2- תן תרגיל מורכב בישיבה בו יש רכיב דוחס,מי האנטגוניסט בכיווץ האקצנטרי?תן תרגיל מורכב לאנטגוניסט שציינת בו הוא הופך לאגוניסט[ע"י קישור] מי מייצב בתרגיל? 3-תן שני תרגילים מבודדים לחזה [ע"י קישורים] היכן זוית הישום והיכן הרכיב הדוחס בתרגילים? 4-הראה תרגיל [ע"י קישור] בו זוקפי הגו הטורקליים לוקחים היבט משמעותי בייצוב[ע"י קישור] 5-תן תרגיל בו מתרחש צימוד כוחות ? 6-תן תרגיל מבודד לפוסטריור דלטויד [ע"י קישור] האם יש משמעות למנח כף היד? 7-למה המרפקים צריכים להיות כפופים מעט בתרגיל?

bakbik1

New member
הלו ?!?!

קצת היסחפות עם כמות השאלות... הדברים הללו לוקחים זמן, המלצה שלי – לחלק כל פעם קצת
. תשובה קצרה ללא קישורים (זה מהר יותר) לסעיף 1, אשמח לשלוח הבהרות למעוניינים: 1. תרגילים מורכבים ל – Quadriceps: א. Squat כנגד מוט, משקולות חופשיות, בסמיט משין... ב. Leg Press כנגד מכונה ג. Lunge כנגד מוט, משקולות חופשיות, בסמיט משין... Gluteus Max אגוניסט במפרק הירך (אסור לשכוח את מעורבות ה- Hams', וקיומו של פרדוקס לומבר). Quadriceps אגוניסט במפרק הברך (ושלא יגידו לי שראש זה או אחר פועל יותר...). האגוניסט (דרך אגב גם באקצנטרי וגם בקונצנטרי) במפרק הקרסול הוא Gastrocnemious וניתן לומר כי Soleus אסיסטנט. תרגיל ל – Gastro יהיה בעמידה על קצה מדרגה, כפיפה כפית בקרסול כנגד משקולות / מוט / סמיט... הדגש הוא ירידה עם העקב מתחת לגובה המדרגה. יום נפלא!

חן M

New member
נגעת נסעת../images/Emo3.gif

חוץ מיזה המבחן בנוי בצורה כזאת שכל אחד יכול לנתב את התשובות לכיוון קצת שונה... אל תתבייש

assafein

New member
ניסיתי, אבל...

אני רק מתחיל ללמוד את הכל אז אני לא הצלחתי

חן M

New member
תנסה מה שאתה יודע...../images/Emo9.gif

זה המקום ללמוד אחד מהשני... לטעות זה לא דבר רע כשלומדים מן הטעויות...

assafein

New member
בנתיים עברתי על המילון מונחים...

אני אמשיך להיות פה ולהעשיר את הידע שלי לקראת הכניסה למגמת ספורט

חן M

New member
תשובות

1-תרגילים: א-סקווט,לאנג',לחיצת רגליים כנגד מכשיר ייעודי. בשלושת התרגילים הניתוח הקניזיולוגי די דומה אך השוני בחלוקת העומס או העבודה על השרירים השונים משתנה בהתאם לזוית בתרגיל. ב-האגוניסט במפרק הירך הוא הגלוטאוס מקסימוס[שריר העכוז הגדול],במפרק הברך קוודרספס[ארבע-ראשי] וההאסיסטנט במפרק הקרסול הוא סולאוס[שריר הסוליה]. ג-התרגיל הוא כפיפה כפית בעמידה על מדרגה כנגד סמיט משין בו מצוי הגסטרוקנמיוס[תאומים] במצב המוארך. 2-א-התרגיל הוא לחיצת כתף בישיבה כנגד משקולות יד,האנטגוניסט בכיווץ האקצנטרי קבוצת מקרבי הכתף שהמשמעותי מבינהם הוא הלטיסימוס דורסי. ב-התרגיל המורכב לשריר האנטגוניסט שציינתי [לאטיסימוס] הוא משיכה בישיבה כנגד פולי עליון באחיזה רחבה לפנים בתרגיל זה מייצבים בתחילת התנועה יותר שרירי הבטן בגלל הנטייה להקשתה והזדקפות מבית חזה[טורקס] בו האלכסונים החיצוניים של הבטן אמורים להחזיק צלעות מטה ובהמשך התנועה זוקפי הגו עובדים משמעותית יותר משום שהנטייה להתעגל משמעותית יותר לאורך התנועה. [לפי ניתוח קניזיולוגי של קורס מדריכים בסיסי זוקפי הגב עובדים בתרגיל זה משמעותית יותר וזה נכון] 3-פלייס בשכיבה כנגד משקוליות זוית הישום היא כשהיידים מקבילות לקרקע[90 מעלות] והרכיב הדוחס הוא כשהידיים אנכיות לקרקע כשהן בקו הכתפיים. פלייס בשכיבה כנגד קרוסקאבל מהפולי התחתון זוית הישום היא כשהמפרק הפעיל יוצר זוית של 90 מעלות בינו לבין הקאבל כלומר בין הפרק הפעיל לבין מומנט ההתנגדות בקאבל קרוס אין רכיב דוחס. 4-בחתירה בישיבה כנגד מכשיר כשהפלג גוף העליון מעצם הסטרנום ומעלה בחוץ וכשאנו מחזיקים עצמנו זקופים עם כתפיים במנח ניטרלי זוקפי הגב הטורקליים עובדים בייצוב. 5-תרגיל בו מתרחש צימוד כוחות הוא: APT/PPT 6- תרגיל מבודד לפוסטריור הוא בשכיבה על הבטן הרחקה אופקית בכתף כנגד משקוליות באחיזת פרונציה. יש משמעות למנח כף היד בעיקר בהיבט של עירוב שרירים נוספים למשל באחיזת מידפוסיטיון מצטרף לעבודה מיד. דלטויד 7-המרפקים כפופים מעט [בLOOSE PACK] משום שאנו גורמים בזאת לעבודה של המייצבים האקטיביים במפרק המרפק.

Grand Master G

New member
תוספת לתשובה 6 והמלצה

הרחקה אופקית בכתף כנגד משקוליות במצב של שכיבה\שיפוע חיובי קל: מומלץ לבצע את התרגיל במיד פוזישן, למרות העירוב של המיד דלטויד, מכיוון שביצוע התרגיל בפרונציה יוצר רוטציה פנימית במפרק הכתף, דבר שעלול להוביל לפציעות בכתף. כמו כן כדאי להקפיד שהתנועה תגיע מהכתף ופחות מקירוב השכמות.

חן M

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo45.gif

אני שם לב שאתה בעסקי "תסמונת התפס" או בשם המקצועי: INPINGEMENT SINDROME אהבתי:) בהקשר להקפדה: במקרה הזה התנועה שמגיעה מהכתף מלווה בתנועה בשכמה אבל רצוי לראות מתי התזמון ששני המפרקים עובדים יחד ודבר שני לראות שהמתאמן לא מבצע retraction בשכמה לפני התנועה מהכתף.

למעלה