שלום לכולם! רציתי לספר שסגרנו

צוקה

New member
../images/Emo98.gif שלום לכולם! רציתי לספר שסגרנו

על ירח דבש לאיטליה! כמו אתי@ ושיר ועוד בנות נוספות בפורום חיפשנו רבות אחר יעדים חמים בחורף, יעדים בסגנון איים. ביררתי בכל סוכנות נסיעות אפשרית, כולל קלאב מד והמחירים פשוט בשמיים. לזנזיבר יש דילים החל מחנוכה - וזה קצת רחוק לנו, לאיים המלדביים קשה מאוד להגיע, מדובר בטיסה סביב העולם, עובדה שמייקרת עד מאוד את הטיול. כנ"ל ל מאוריציוס ואיי סיישל - מקומות מדהימים שהעלות של הטיסות לא משתלמת. בקלאב מד אמרו לי שעל מנת להגיע לשני המקומות האחרונים שציינתי יש צורך לטוס לצרפת, משם לוקחים טיסה נוספת ומשם עוד רכבת וכמובן מעבורת
לאזור הקאריביים, הוואי, קנקון ובכלל אמריקה יוצא מאוד מאוד יקר כיוון שאין טיסה ישירה ועוברים דרך ניו-יורק. ובתור שניים שעוד לא ביקרו בארה"ב - חבל לעבור דרך ולשלם מחיר כ"כ יקר. לסיכום, עכשיו זו עונה מצויינת לטייל באיטליה, מזג אויר כמו פה - בצפון איטליה קר יותר מפה (איזור טוסקנה) ובדרום איטליה חם יותר מכאן. המחירים סבירים, המדינה מדהימה ורומנטית להדהים
אז ביום חמישי הבא אנו טסים (אל-על כמובן, לא התפשרנו!) ל-11 יום באיטליה!

שמופית

New member
נהדר ../images/Emo70.gif תהנו המון ../images/Emo70.gif

ואם יוצא לכם להגיע לאיזור פירנצה, יש בדרך בין פירנצה לפיזה כפר קטן ומדהים בשם קולודני, שבו נכתב הסיפור על פינוקיו. כמו כן - לא לפספס את סאן ג´מיניאנו
שיהיה לכם אחלה

צוקה

New member
תודה רבה רבה!! ../images/Emo25.gif../images/Emo24.gif

רציתי לשאול אתכן הנשואות - האם גם אתן חשות שאתן אוהבות אפילו יותר אחרי החתונה? אני מרגישה שאני ממש מתפוצצת מאהבה!
לא שמקודם לא אהבתי מאוד, אבל מאז החתונה זה רק התחזק אצלי וגם אצל אמיר!
אני מחכה בקוצר רוח
לירח דבש הזה
ותודה על העצות,
צ´וקה

וואו איזה יופי, תהנו ותעשו חיים

ותחזרו עם המון חוויות, איטליה מדהימה , נורא אהבתי לטייל שם ...

צוקה

New member
טיילתי שם בגיל 15 ולכן בהתחלה קצת

התבאסתי לנסוע, לא כי איטליה סתם מדהימה חלילה, אלא כי יש עוד הרבה מקומות שאני מתכננת לבקר בהם. אני זוכרת שהייתי בטיול עם הורי בגיל 15 ואמרתי לעצמי שאני עוד אחזור, והנה עוד שבוע - אני חוזרת, בוגרת יותר, עם ראיה אחרת ונשואה לאמיר כמובן!!

*שיר

New member
../images/Emo9.gif איזה יופי צ´וקה! אני ממש שמחה!!

אני מאוהבת באיטליה ובאיטלקים! אח, האוכל, והנופים, והיין... מאמה מיה....
טיפ חשוב (יש לי עוד המון): אם אתם באזור פירנצה, אתם חיביים לאכול "ביסטקה פלורנטינה". זה סטייק שעשוי בצורה ייחודית לאזור פירנצה. לא לפספס!!

צוקה

New member
אין סיכוי שנפספס משהו שקשור ב../images/Emo21.gif

אשמח לשמוע טיפים נוספים אם יש לך!! תודה רבה, צ´וקה

*שיר

New member
עוד כמה דברים קטנים שתגלו מהר

- בכל מסעדה מציעים קראף של יין הבית במחירים מצחיקים (פחות ממחיר של מים מינרליים). היינות האלה בדרך כלל קלילים וטעימים מאוד! שווה ביותר. האיטלקים אוכלים בשעות מסודרות - צהריים זה צהריים, וערב זה ערב. תשתדלו להגיע למסעדות לפני הסייסטה ובערב למצוא מסעדה בערב עד תשע (בערך), אחרת תעמדו מול דלתות סגורות (לא נעים). אנחנו נאלצנו פעם אחת לאכול במקדולנד (מקדולנדס באיטליה, את קולטת?!) בגלל שלא היינו מאופסים על השעה. במסעדות יש משהו שנקרא "קופרטו" שהוא למעשה תשלום עבור כל סועד. כלומר, המחיר של כל ארוחה מתחיל מהקופרטו+המנות שהזמנתם. לרוב זה סכום סביר
, אבל כדאי לשים לב לזה - זה כתוב בדרך כלל בתפריט למטה, ליד הדמי שירות.
אני בטוחה שיש עוד המון טיפים, אבל זה מה שעולה לי כרגע.

צוקה

New member
../images/Emo51.gif על כל הטיפים! ../images/Emo24.gif../images/Emo25.gif

אם תזכרי בעוד דברים אשמח לשמוע... צ´וקה

dorlim

New member
אין כמו איטליה ../images/Emo42.gif

אנחנו היינו לפני שנתיים באיטליה והיה מ-ד-ה-י-ם הכל כל-כך רומנטי ירוק ומקסים! אנחנו מאוהבים במדינה הזו....

ניצניצ

New member
איזה כיף לכם../images/Emo45.gif

איטליה משגעת, אהבנו אותה נורא-אל תשכחו להקדיש כמה ימים לרומא, אין עוד דבר כזה בעולם (לדעתינו). אם תהיו בצפון איטליה כדאי מאוד לטייל לאורך חופיו של גם קומו. לא לוותר על סן ג´מניאנו (ולאכול שם גלידה). ונציה (אפשר לשוט על גונדולה אבל לא חובה) ופירנצה האלוהית עם הדואומו שלה (בניין הכנסיה המרהיב ביופיו, אני הפסקתי לנשום כשהו נגלה לעיני-ממש כך
. שם גם כדאי לאכול סטייק פיוריני ותבשיל קדרה שנקרא מרק ...(לא זוכרת). גם סיינה עיר מתוקה ואם תהיו בורונה אז תצטלמו בבית של רומאו ויוליה (המרפסת של יוליה) תעשו חיים

מילי999

New member
צפון איטליה - מדהים../images/Emo91.gif

האגמים בצפון איטליה פשוט מדהימים. הצפון ירוק באלף גוונים, אנחנו היינו רק באגם אחד - מג´ורה, וזה כל כך יפה!!! הינו רק שבוע, טיילנו מהצפון - מילנו, עד רומא. לדעתנו הצפון (האגם ...) היה הכי יפה, הירוק בטוסקנה נראה לנו חיוור. (והוא ממש לא). אני בטוחה שתהנו - אנחנו הרגשנו שאי אפשר להיות לא מאושר כשאתה מוקף בכזה יופי.

שירי71

New member
שתי חברות שלי היו שם לאחרונה ומה זה

נהנו! שתיהן נסעו לירח דבש באיטליה ומד נהנו בעיקר זו זנסעה לכפרים וכאלה . שיהיה לכם מה זה אחלה בייף שבעולם!

למעלה