איזה כיף פה

טליטר

New member
../images/Emo99.gifאיזה כיף פה

איזה יופי של דבר כמובן שמור עומדת מאחורי זה
(כמו כל הדברים המעולים שקורים לנשים בספורט) אני קצת בתקופת משבר אופניים(זה להודעה אחרת) אבל זה אדיר שיש עם מי לדבר אני כבר מכורה בהצלחה

מור שלז

New member
איזה כיף שאת פה ../images/Emo24.gif מה קורה עם האופניים?

תודה על הפרגון, אבל האמת שמי שיזמה את רעיון הפורום, ודחפה אותו מול תפוז זו דגנית, ומגיע לה הרבה קרדיט. אלמלא דגנית, לא היה פורום. וכמובן, סוזי דבוסקין המדהימה, שנמצאת כאן איתנו, גם בהודעות שלה, וגם חלק ממנה נמצא בתוך כל הודעה שאני כותבת (כן, אמרתי הרבה פעמים: סוזי היא ההשראה שלי
) מה קורה עם האופניים? דוקא שמחתי לראות אותך על האופניים ביום שני ... זו לא היית את?

טליטר

New member
גם דגנית היא גורו בשבילי ../images/Emo13.gif

היי, לא ידעתי שדגנית (המדהימה!!) עומדת מאחורי הפורום אז תודה גם לך דגנית, גם את וגם דגנית וגם סוזי מהוות מודל עבורי ,מודל לשילוב של ספורט בעשייה של דברים רבים (אתמול משהי אמרה לי ואני מצטטת" אני חושבת שמי שעושה ספורט בטוח לא עובדת במשרה מלאה ואין לה ילדים" אז עניתי לה שהיא מקילה על עצמה ואני מכירה הרבה נשים שמנהלות קריירה ומשפחה וספורט מאד מאד תובעני) וביניהן הפורום הזה שהוא "בית" לכל השאלות וההרהורים והתשובות אז זה כיף. לגבי האופניים- ע"מ להשתפר באופניים הצטרפתי לקבוצת ריצה בשכונה שלי (רצות עם מירי שביט) ושחיה עוד פעם בשבוע,כך שלא נטשתי את הספורט,ואני מתקדמת לאט לאט האופניים-עד יום שני הזה(זו הייתי אני) לא רכבתי כמעט חודש,קצת התייאשתי ואפילו שקלתי לעזוב את הקבוצה, זה הטריד את מנוחתי ימים רבים, כי אני אוהבת את הרכיבה, ואופניים,אבל אני לא מצליחה להתגבר על הפחדים שלי- בורחת מהפלוטון, נשארת קצת מאחור ואז כמה שניות שלא מדוושת ואני מאבדת את הקבוצה- כך יוצא שאני פרש בודד- כל הזמן לבד ברכיבה, וזה מייאש. אני חושבת שמבחינת ההגדרה שלי (האישית) אני לא בנאדם תחרותי אבל מאד מאד הישגית,וזה שאני דורכת במקום (או נכון יותר נשרכת מאחור) פוחדת להתחבר עם הנעליים מאד מאד מתסכל אותי.(יום אחד משהי מהקבוצה שאלה אותי למה אני לא מתאמצת יותר ואני אח"כ בכיתי לעצמי- כנראה יום הורמונלי
) דברתי עם כרמי- הוא אומר שאני חייבת להתגבר על הפחדים,שזה יותר חשוב מכושר (שזה הוא אומר נבנה בעמל רב ובזמן) ושאני צריכה ללמוד לסמוך על האופניים שלי. בינתיים זה לא קורה ואני מתוסכלת יום שישי אני מתכננת לרכב עם אביבה (שרק מהחלפת מסרים איתה נראית לי מקסימה) ואולי זה יעזור לי. בכל מקרה לא התכוונתי אבל שפכתי אל הלב, תודה על ההקשבה,והלוואי שיבואו ימים שאוכל להסתכל על הכל ולכתוב בלוג שגם אני הייתי שם מיטל

מור שלז

New member
מיומנות חשובה ברכיבת כביש: לתפוס גלגל

פעם, שמעתי את הנרי אוחיון האגדי בהרצאה, והוא אמר את המשפט שנחרט אצלי טוב בטוב בזכרון: "המיומנות הכי חשובה של רוכב כביש היא לדעת לתפוס גלגל" שמעתי את זה בתקופה שבאמת מאוד חששתי מפלוטון, חששתי להתקרב לגלגלים. מאז, בכל יום שני, באימון בפארק, המשפט הזה היה המנטרה שלי: "לתפוס גלגל" מציעה לך לעשות את זה בהדרגה, לנצל את העובדה שהפלוטון רוכב שוב ושוב בסיבובים, וכל פעם שאת מאבדת את הפלוטון - לא להמשיך לבד! לעצור, לחכות שהפלוטון יגיע אליך בסיבוב הבא שלו - ולתפוס שוב. כל פעם שאת מצליחה לרכוב עוד כמה מטרים עם הפלוטון, מעבר לפעם הקודמת - זה נצחון. תברכי את עצמך על הנצחון הקטן הזה, טפחי לעצמך על השכם (בלב כמובן, לא צריך להוריד יד מהכידון
), ותשתמשי בנצחונות הקטנים האלו כדי לעודד אותך להמשיך ולנסות שוב ושוב. זה מה שאני עשיתי, ולאט לאט השתפרתי. בהתחלה הצלחתי לשבת על הגלגלים רק בקטעים הישרים, ולאט לאט למדתי לעשות את זה גם בסיבובים ופניות. תתפלאי כמה שהרכיבה שלך תשתפר פלאים בעקבות האימונים האלו! לגבי חיבור עם נעליים: חשבת לנסות גם את זה בהדרגה? נסי פדלים דו-צדדיים: צד אחד זה פדל רגיל - את רוכבת לא מחוברת, וצד שני קליטים SPD (כמו של שטח וספינינג). זה טיפ שאני מציעה להרבה רוכבות שמתחילות (והאמת, ככה גם אני התחלתי). והכי חשוב - אמרת שאת אוהבת אופניים. אז אל תתייאשי, בסוף זה יבוא
בהצלחה מחר עם אביבה. ספרי לנו איך היה...

aradmd

New member
בבקשה אל תתיאשי...

גם אני בפחדניות. "מתה" על דרפטינג....אבל לוקח זמן עד שאני מוצאת מישהו שסומכת עליו ונצמדת לגלגל. תתחילי עם זה שבקבוצה שאת מכירה (ולנו יש קבוצה של נשים בלבד, כך שהמהירויות לא מטורפות...) את יודעת על מי אפשר לסמוך שירכב בצורה יציבה. שימרי טיפה יותר מרחק, אבל בצורה שעדיין תוכלי להנות. תתרכזי...ותהני. כבר אמרו הכל על התחברות ואיך מתאמנים לזה. אני רוכבת כביש כבר שנתיים. מההתחלה עם קליטים של כביש...וכל הזמן פוחדת. אבל את ההנאה אי אפשר לעצור. מור לימדה אותי לשיר בירידות, ואני מתאמנת על זה. אל תפסיקי לרכב. זה כיף. ריצה לא עושה את זה אותו הדבר. בשבילי.

טליטר

New member
לא מתייאשת ../images/Emo66.gif

תודה, אני עוד לא נטשתי
כרגע חזרתי לרכב אצל כרמי ורכבתי הבוקר עם אביבה מקווה להשתפר וחוץ מזה אם אפסיק לרכב איך אעשה תריאטלונים? תודה על העידוד- למרות מה שאת אומרת אני רואה אותך(כמה פעמים בודדות) ואת לא מהפחדניות (כך נראה) אלא מהתותחיות אבל בכל מקרה תודה על העידוד- זה פשוט עוזר סוף שבוע נעים מיטל

טליטר

New member
גדול!!

רק עכשיו חזרתי מממסיבת הסיום של הילדה שלי, וישר מעדכנת ראשית תודה על התגובה והעצות - אני מתכוונת להצמד לפלוטון ופשוט לחכות לו אם אאבד אותם גם אם ייקח לי שיעורים שלמים ככה- זה נראה לי שיעור טוב עבורי. עם אביבה היה מצויין- היא מקסימה וסבלנית ורגועה מאד לא מאיימת- אני מאמינה ששילוב של התעקשות על הפלוטון ורכיבה עם אביבה(כמה שתוכל כמובן) תעשה פלאים. אני אסירת תודה - באמת אני בהיי- אני לא צריכה לזנוח את הרכיבה -היום רכבתי בכביש בכזה אושר ושרתי לעצמי- מדהים. אני מרגישה שמהמורה קטנה עברתי (אבן פצפונת)אבל זו הדרך. תודה ושבת שלום מיטל שאלה- אביבה העלתה רעיון שאולי קצת רכיבת שטח (הרבה טכני ללא מהירות) יכולה לתת לי ביטחון בשליטה על אופניים- אבל היא לא רוכבת שטח ואמרה שאינה בטוחה לגבי זה, לי על פניו נשמע הגיוני מה דעתך? או בכלל אם משהו נוסף קורא ויש לו דיעה בנושא?

מור שלז

New member
איזה יופי לשמוע ../images/Emo13.gif ולגבי רכיבת שטח

לא תדעי עד שלא תנסי... למה שלא תקבעי עם דגנית איזה שהוא יום ראשון בבוקר? אני ממליצה בחום על דגנית (מנסיון אישי של הרבה בקרים של יום ראשון - אחלה דרך להתחיל את היום)

למעלה