מיומנות חשובה ברכיבת כביש: לתפוס גלגל
פעם, שמעתי את הנרי אוחיון האגדי בהרצאה, והוא אמר את המשפט שנחרט אצלי טוב בטוב בזכרון: "המיומנות הכי חשובה של רוכב כביש היא לדעת לתפוס גלגל" שמעתי את זה בתקופה שבאמת מאוד חששתי מפלוטון, חששתי להתקרב לגלגלים. מאז, בכל יום שני, באימון בפארק, המשפט הזה היה המנטרה שלי: "לתפוס גלגל" מציעה לך לעשות את זה בהדרגה, לנצל את העובדה שהפלוטון רוכב שוב ושוב בסיבובים, וכל פעם שאת מאבדת את הפלוטון - לא להמשיך לבד! לעצור, לחכות שהפלוטון יגיע אליך בסיבוב הבא שלו - ולתפוס שוב. כל פעם שאת מצליחה לרכוב עוד כמה מטרים עם הפלוטון, מעבר לפעם הקודמת - זה נצחון. תברכי את עצמך על הנצחון הקטן הזה, טפחי לעצמך על השכם (בלב כמובן, לא צריך להוריד יד מהכידון
), ותשתמשי בנצחונות הקטנים האלו כדי לעודד אותך להמשיך ולנסות שוב ושוב. זה מה שאני עשיתי, ולאט לאט השתפרתי. בהתחלה הצלחתי לשבת על הגלגלים רק בקטעים הישרים, ולאט לאט למדתי לעשות את זה גם בסיבובים ופניות. תתפלאי כמה שהרכיבה שלך תשתפר פלאים בעקבות האימונים האלו! לגבי חיבור עם נעליים: חשבת לנסות גם את זה בהדרגה? נסי פדלים דו-צדדיים: צד אחד זה פדל רגיל - את רוכבת לא מחוברת, וצד שני קליטים SPD (כמו של שטח וספינינג). זה טיפ שאני מציעה להרבה רוכבות שמתחילות (והאמת, ככה גם אני התחלתי). והכי חשוב - אמרת שאת אוהבת אופניים. אז אל תתייאשי, בסוף זה יבוא
בהצלחה מחר עם אביבה. ספרי לנו איך היה...