מתגעגעת לבת שלי מאוד!

mykuki

New member
../images/Emo99.gif מתגעגעת לבת שלי מאוד!

נכון שאנחנו מחפשות זמן פנוי לעצמינו ולא מוצאות. אני עובדת במשרה מלאה, חוזרת מעבודה, לוקחת ילדה מהגן ב-17:00, מכינה לה אוכל, מאכילה (היא בת 1.3), מחליפה, יש קצת זמן לשחק איתה והיא "הולכת" לישון בערך ב-21:00. נכון שבסדר יום כזה אין לי זמן לעצמי. אבל מיום ליום אני מרגישה שמאוד חסר לי זמן איתה ביחד, אני כמעט לא יושבת איתה ביחד, לא עושה איתה דברים, כמו לטייל בחוץ אחרי גן(בגלל חורף), לרקוד ולשיר (עד גיל שנה עבדתי פחות חצי שעה וחזרתי הביתה ב-16:00 והיה לי יותר זמן). בקיצור, אתם מבינים אותי. חשבתי אולי להגיע לעבודה קצת יותר מוקדם ולקחת אותה יותר מוקדם מהגן. אבל זה לא יוצא לי בגלל סידורים בבוקר בבית - להתלבש, להלביש אותה, להכין פירות לגן, ועוד דברים... טוב, אז אני קצת עצובה, גם כי היא חולה בבית עם מטפלת ואני בעבודה ויש כאן לחץ. וגם בגלל גשם... מקווה שיהיה לי איזה פיטרון.

daldan

New member
יכולה רק להזדהות ../images/Emo24.gif

אני אמנם אוספת אותו כל יום ב16:00 מהגן אבל מכוון שבבוקר אני מאחרת באופן קבוע (צריכה להתייצב בעבודה ב7:30, וזה ממש לא הולך כשיש לי מינימום נסיעה של 20 דקות לעבודה ) כך שאני שוקלת להשאר מידי פעם עד יותר מאוחר (להשלים שעות) ורק המחשבה על זה עושה לי רע. אבל למרות הגשם עדיין את יכולה לעשות איתה דברים, להקריא סיפורים, לשחק עם פלסטלינה, להשתולל איתה בבית, השחלות וכדומה. וגם עצם הנוכחות שלך איתה בבית היא טובה - אל תסחבי על עצמך רגשות אשם כאלה. תעשי את המירב שאת יכולה וזה בטוח יהיה טוב.

משוש30

New member
אני מבינה אותך אבל בכל זאת יש לך

4 שעות איתה כל יום וגם סופי שבוע! לי נשאר רק לקנא לי יש איתו 3 פעמים בשבוע מ-16-20,פעמיים אני חוזרת אחרי הוא הולך לישון וחצי שישי אני לומדת גם...

cookie1

New member
אני חייבת להגיד שאני ממש לא מקנאה

בכן. לי יש כל יום מ16-עד אין קץ
עם יובל ולפעמים כשאני מנסה לדמיין את עצמי פחות שעות של בילוי איתו זה נראה לי ממש קשה. חבל שכל כך שהשוק בכלל לא ערוך לאמהות עובדות (או בכלל להורים), ורובנו משועבדות לעבודה או בוחרות במשכורות מגוחכות כדי להיות עם הילדים.

lulyK

New member
../images/Emo24.gif

ההודעה שלך הוסיפה למועקה שיש לי ממילא. בינתיים אני עוד עם יותם בבית, אבל בספטמבר החלטנו שהוא ייכנס לגן. אני מתייחסת לשמונת החודשים הקרובים כאילו הם חגיגה אחת גדולה שאחריה השד יודע מה מחכה לי.

אנידס

New member
מסכימה עם ענבלית

אם את או יותם לא תהנו מהמצב החדש אפשר לעדן אותה או לשנות אותה

lulyK

New member
שתיכן צודקות ../images/Emo13.gif

בל כל זה יקרה או לא יקרה רק עוד 8 חודשים. אין לי מושג איזה מין ילד יההי יום אז, ואיך אני ארגיש. אני רק מחפשת גן למקרה שזה ייראה מתאים בספטמבר.

sipor

New member
תראי...

לי יש עוד פחות זמן.. גם מגיעה ב- 5 אבל.. הילדה נרדמת כבר ב 7:30 גג 8. אבל אני לא שולחת אותה לגן ביום שישי,.. ומשתדלת לעשות באמצע שבוע יום קצר להוציא אותה יותר מוקדם. למרות שיש ימים שלמים שאני לא מצליחה לראות אותה בגלל העבודה.. זה החיים המודרנים האלה, הם לוקחים גם את הפינות היפות. מה שכן... בכל השעות הערות שלה, אני איתה, לא מכינה כלום, לא מסדרת כלום, לא מדברת עם אף אחד.. אני איתה.. אין זמן לעצמי, ואין לי זמן אפילו לנוח.. כי ברגע שהיא נרדמת.. אני מסדרת, מנקה , מבשלת.. וגם עוד ממשיכה לעבוד... מבינה אותך.. הלוואי ולא היינו צריכות לעבוד. אבל . אם יש לך אפשרות לצאת יותר מוקדם, אז תעשי את זה, תבואי אפילו יותר מוקדם בבוקר. תאספי אותה בשעה 16:00 זה באמת אחרת. נראה לי שגם החורף הזה די מבאס.. היו עכשיו כמה ימים יפים, וישר יצאתי איתה לטייל שעה בחוץ. זה היה כל כך כייף גם לה וגם לי, והרגשתי שהיא מבלה ועושה משהו שהיא אוהבת ולא כל הזמן סגורים בבית. אני חושבת שחלק מההרגשה נובעת מזה.. טוב יאללה.. יחזור הקיץ לאלתר.. ועוד פעם כל כך אהבתי את החורף. איך החיים משתנים.

אלינה12

New member
אולי כן תוכלי להתארגן בבוקר?

אנחנו התארגנו כך שאני יוצאת ממש מוקדם (ב-6:30). בעלי לקח על עצמו אירגון של שני הילדים בבוקר, כי בכל מקרה הוא לא יכול לצאת מוקדם מעבודה, אז הוא מגיע יותר מאוחר. בבוקר אני מארגנת את עצמי, מכינה סנדוויץ' ליפעת ויוצאת. בעלי נותן להם לאכול, מלביש את בועז ומביא אותו למשפחתון וגם דואג שיפעת תלך לבית הספר. את התיק של בועז למשפחתון אני מארגנת בערב. כך יוצא לי לצאת מוקדם וגם לחזור מוקדם. אולי תוכלי לשתף את בעלך יותר באירגוני בוקר ואז תוכלי לצאת גם כן מוקדם.

חושחושה

New member
זה ה-../images/Emo188.gif../images/Emo182.gif../images/Emo183.gif../images/Emo60.gif

חורף הזה! אני רק יכולה לעודד אותך, ולהזכיר לך, שעוד מעט הכל יתחממם, הימים יתארכו, ויהיה לכן מלא זמן איכות ביחד! יש משהו בחורף הזה (למרות שבד"כ אני אוהבת) שעושה תחושה של: "נגמר לי היום ולא הספקתי כלום!" במיוחד עם הילדים, ואני עוד מוציאה אותו מהגן ב1 בצהריים......

עמית@

New member
עד עכשיו נמנעתי מלקרוא את

ההודעה כי נזכרתי מה צפוי לי כשאחזור לעבודה, ואז ראיתי שהזמן שלך איתה הוא גנעדן לעומת מה שצפוי לי, והתבאסתי כפליים... הכי טוב אם תוכלי להגיע לעבודה מוקדם יותר ולצאת מוקדם יותר, הזמן הזה הוא זמן נפלא (די, אני תיכף ממררת בבכי...)

שִירָה

New member
איפה את עובדת, עמית? ../images/Emo12.gif

את לא יכולה לצאת מוקדם יותר בשום פנים ואופן? כמה שעות ביום את עובדת? (אני מבינה שאת עובדת הרבה יותר ממשרה מלאה)... אני מקווה שהתנאים, לכל הפחות, מצויינים...

lulyK

New member
עמית היא מהמעטות והמעטים

שממש נהנים ומוצאים סיפוק בעבודה שלהם.

עמית@

New member
זה באמת נכון, אבל השעות, השעות..

כשאחזור לעבודה אני הולכת לבדוק אופציה של לצאת מוקדם, ולהשלים עבודה בלילה מהבית, הרי ממילא אני עובדת מהבית.. ובשלושה חודשים האחרונים עבדתי *רק* מהבית, ככה שכבר הוכחתי יכולת בתחום.. תחזיקו לי אצבעות..

dorlim

New member
גם אצלי המצב דומה

אני מגיעה לשני לא לפני 17:30 ובד"כ מאוחר יותר וכך גם אבא שלה... בימים שכן יוצא לי להגיע מוקדם (אני משתדלת "לנצל הזדמנויות" כמו ביקור אצל רופא וכאלה) - אני עושה איתה פעילות כיפית. אתמול לדוגמא היינו בג'ימבורי
ובימים רגילים - אנחנו מקדישים כל רגע מהשנייה שחוזרים הביתה לשני, עד שהיא הולכת לישון. מעבר לזה, בשישישבת היא צמודה אלינו ואנחנו לא מתכננים דברים שלא כוללים אותה בתכנון לסיכום, אני משתדלת שהזמן עם שני יהיה "זמן איכות" ובכך למעשה אני מפצה אותה על הכמות

mykuki

New member
../images/Emo35.gif ימי שישי ...

תודה על כל התגובות! אני מאוד נהנת מאיכפתיות של בנות בפורום הזה! רוצה רק להוסף שחשבתי על פתרונות והגעתי לאותם שהבאתם לי. רק לגבי יום שישי: אני קצת מתלבטת. מצד אחד אני מרגישה שחסר י זמן להיות איתה, מצד שני אין לי בכלל זמן לסידורים או פשוט לנוח, לקרוא ולהיות רק עם עצמי בשקת בלי אף אחד. אז יש לי רק יום שישי מ-7:30 עד 11:30 שהיא בגן. ואני מרגישה שאני מאוד זקוקה ל4 שעות אלה... וגם אני מרגישה אנוכית בגלל זה... אבל מה - כאשר אני לוקחת אותה מהגן אני יוצאת איתה לשעה- שעה וחצי לטייל בפארק, וכל סוף שבוע נימצאת איתה. אני חושבת שאני אצא בבור מוקדם ואחזור מוקדם. מה אתם חושבים לגבי ימי שישי?

lulyK

New member
אני חושבת שכל אחת מאיתנו זקוקה לזמן

לעצמה. אל תייסרי את עצמך יותר מדי עם ה-4 שעות האלה ביום שישי (מקסימום, תקחי אותה לגן שעה אחת יותר מאוחר ותבלו בוקר נינוח בבית)

sipor

New member
את האמת.

כל אדם עושה מה שמתאים לו. אבל אני לא שמה בגן ביום שישי, מספיק היא לא רואה אותי כמעט כל השבוע, אז גם יום שישי , היא לא מפריעה לי בכלל, ואני נהנית במחיצתה, רק העובדה שהיא תלך לגן ואני הייתי בבית ויכולתי להיות איתה, כאשר היא מעט מאוד איתי כל השבוע, צובטת את ליבי, את הזמן לעצמי אני מוצאת בערב כאשר היא הולכת לישון, אז יש לי כל יום 2-3 שעות לפחות ולעיתים גם יותר. גם בצהרים היא ישנה וגם בבוקר היא ישנה קצת, זה יופי של זמן לעצמך. ביום שישי בעלי קופץ לקניות ולפעמים מטיילים איתה לסופר לקניה קצרה, העיקר להיות איתה. בכל מקרה, אין סידורים ביום שישי, יום שישי שבת הם שלי איתה היא חסרה לי ואני לה. ברור שאם את מרגישה שלא מתאים לך, אז לא מתאים, אבל לפי ההודעה שלך היה ברור שאת מרגישה שאת לא איתה מספיק, אז מה יותר טוב מלהיות איתה ביום שישי, ולהשלים חוסרים, יומיים רצופים עם אמא.

sharonmx

New member
אין כמו ה-4 שעות של יום שישי../images/Emo133.gif

בשבועות שאנחנו לא נוסעים לטייל (כלומר כל שבועיים שלושה) הפיצקית מאופסנת בגן מ-8 עד 12 ואני מספיקה את רוב הסידורים והקניות שאין לי זמן אליהן במהלך השבוע. דוגמה לאתמול: 8:20 - ילדה בגן (טובף לא התעוררנו), 8:30 אני בקפה עם עיתון 9:00 - מספרה, 10:30 "עמק עודפים" - התחילה עונת הקיץ, 12:00- לקחתי ילדה מהגן. לא רע, נכון? אנחנו מעדיפים לשלם על יום שישי ושתהיה לנו האופציה להחליט אם להביא או לא, אבל זה ענין של כסף.

למעלה