../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifבעקבות דיון סוער

Liraz 6q

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifבעקבות דיון סוער

עם חברות, שאלה לי אליכם../images/Emo3.gif האם אתם רואים את עצמכם נשארים באילת ומגדלים פה את הדור הבא?../images/Emo95.gif

MasterD_iL

New member
מבחינתי זאת דילמה

כי עם כל הבעיות של העיר הזאת אני דווקא אוהב אותה. הסיבה העיקרית שאני לא אוהב ולא אעבור למרכז זה המז"א. אני פשוט לא יכול לנשום שם. אולי לעבור צפונה יותר נשמע מעניין הרבה יותר יפה וירוק, אבל פחות סוען מהמרכז. מסקנה - חו"ל.

harhanegev

New member
בהחלט כן, אני באילת לתמיד !

אני לא רואה את עצמי מתרחק מהרי אילת, גם ככה קשה לי שאני 500 מטר מהרי אילת ולא 50 מטר (אולי זה יתוקן בהמשך, למשל ע"י מעבר למקור החסידה / לופית / צנינית וכו'). הטיולים בהרי אילת הם נשמת אפי, השחיה בים סוף היא השלוה הקרירה האינסופית, האויר היבש שאין בלתו, ועוד הרבה דברים. אני כבר התחלתי בגידול הדור הבא, אחד בן שנה ו-7 חודשים, ועוד אחד (או אחת) בדרך, ומי יודע כמה עוד יהיו בעתיד. אגב, אני שילמתי מחיר כבד על העקשנות שלי לגור באילת ולתמיד: היו רבות מאוד שהקשר איתן נגדע לפני שהתחיל בגלל שאני לא מוכן לעזוב את אילת, אבל בסוף ברוך ה' בגיל 30 התחתנתי עם אשה מקסימה וכל השאר הסטוריה. בתמונה המצורפת: הדור הבא בודק את רמת המליחות של אבן בהרי אילת.

havlaz

New member
לא בעתיד הקרוב

קטנה לי מדי העיר, חסר לי התרבות, מקומות העבודה בתחומי העיסוק שלי וכו'. השקט, הניתוק מהכל, האנשים המקסימים בעיר והחמימות מאוד חסרים לי, אך אולי דווקא כיום אני מחפש יותר את הגיוון והשינוי.. בסוף לבטח אני אגלה את עצמי מזדקן באילת, אבל בשנים הקרובות אני רואה את עצמי במרכז, עובד, לומד.

stupidity

New member
בדיוק..

תמיד חשבתי שאני אמשיך לגור באילת גם אחרי הצבא.. אבל עכשיו שאני עושה יומיות במרכז, אני רואה כמה שהעיר שלנו לא מספקת מגוון של מקומות עבודה, תרבות ובכלל התפתחות אישית.. ומבחינת לגדל פה ילדים, אז יש שני צדדים.. מצד אחד זה חממה ויותר בטוח (יחסית) לגדל פה ילדים.. מצד שני, אין להם מספיק אפשרויות בחירה מבחינת לימודים.. אבל מי יודע, אולי עד שיהיו לי ילדים, העיר תתפתח.

אז רגע... אני רוצה להבין

מה אתם צריכים שיקרה באילת, כדי שכן תחשבו עליה כעל אופציית מגורים בעתיד? מעניין אותי...

את צודקת הייתי צריכה לפרט

בתי ספר עם תעודה מקצועית. שמוציאים אותך בעל מקצוע :)

הר הנגב יקירי

אני בטוחה שתתן לי דוגמאות יפות אם אנסה לפרט. כל הכבוד לך על הבקיאות, אבל העניין הוא שאין תחרות ואין מספיק מגוון. יש תמיד את המכללות, ובתי הספר הקטנים (במקרה אני מדברת על איפור ועיצוב שיער, שיש כאן ממש מעטים), אבל לא תמיד המחירים והאיכות שווים לאלה שיש במרכז. זה לא משהו שאילת אחראית לו, אלא אנשים מהמרכז שמעוניינים להשקיע פה ואין. עובדה שהמון יוצאי צבא נוסעים ללמוד במרכז, ועד גיל מבוגר אפילו מורי בית ספר נוסעים להשתלמויות במרכז\צפון. בשורה התחתונה חסרים פה כמה דברים, אי אפשר לטעון שהעיר מושלמת. לא משנה. אף מקום לא מושלם... :)

harhanegev

New member
לצערי את נכנסת לויכוח שלא קיים.

לפי ההודעה שלך אפשר לחשוב שאני מנסה לשכנע את כל העולם שכדאי להישאר באילת. זה לא כך - אני לא מנסה לשכנע, אני בסך הכל מסביר יפה (בעיקר למי ששואל) מדוע אני אוהב את אילת ומדוע אני מתכוון להיות אילתי לתמיד. אני לא שאלתי כדי לנגח, אני שאלתי באמת ובתמים אילו מקצועות את מחפשת שיהיו, ובתווך תשובתך הארוכה הסתרת את התשובה שהיא (אם הבנתי נכון), איפור ועיצוב שיער. לא סתם שאלתי: בי"ס מקצועי הוא מונח רחב מאוד, שכולל בתוכו סוגים רבים ושונים של בתי ספר ושל מגמות, והתעניינתי על איזה סוג את מדברת. התעניינות אמיתית וכנה ותמימה, לא התעניינות לצורך ויכוחים וניגוחים.

הו..

ממש לא נכנסתי לויכוח. ולא התכוונתי גם. אלא להיפך, לא לגרום להודעה שלי להיות משהו מתמשך כי זה מיותר. ממש לא חשבתי שאתה מנסה לנגח או משהו. לפי ההודעות שלך בפורום קצת קשה להבין אם אתה באמת מתעניין או סתם מנסה להוכיח משהו. אז המסר העיקרי בהודעה היה שאני לא מחפשת פתרונות במקצועות האלה, כי מן הסתם בדקתי לגביהם. בעצם התחומי עניין שלי הם ממש לא העניין פה. (שלמרות התשובה הארוכה שלי... הצלחת בסופו של דבר להבין מה הם) יותר התכוונתי למקצועות אחרים ולמגוון של הלימוד שלהם באילת. אין לי שום דבר נגדך, אני לא מכירה אותך בסה"כ ../images/Emo13.gif בכל מקרה, תודה על ההתעניינות. מצטערת אם היה נראה לך שניסיתי להיכנס לויכוח. שבוע טוב.

למעלה