הצגה הפרדס /תיאטרון בית לסין - מעין סקירה ראיתי את ההצגה במסגרת המנוי שלנו בהיכל התרבות המקומי.
הפרדס מחזה של בית לסין מאת יוסף בר
מוגדר כקומדיה רומנטית.
הסיפור- אידה, מורה לבלט עולה חדשה מרוסיה, נקלעת אל הפרדס היפהפה של ראש המועצה מנשה צירקין, כשהיא מחפשת תלמידות לחוג בלט שהיא רוצה לפתוח בחסות המועצה. מראה הפרדס הישראלי כל כך וניחוחותיו מחזירים לה את האהבה ליופי, שאבדה לה קצת עם עלייתה לארץ, ומנשה צירקין, הפרדסן האלמן, הופך מיד למושא אהבתה. סיפור אהבתם הבלתי צפוי נתקל בהתנגדות מצד אחיו ואחותו של מנשה, בועז וצילה, הלוטשים את עיניהם אל הפרדס וחוששים שהוא יירשם על שמה של אידה. הם אינם מסוגלים להשלים עם יופיה,
שמחת החיים שלה ועם השינוי שצירקין המאוהב עובר. ונראה שגם צירקין ואידה מתקשים להכיל את האושר שפקד אותם באמצע החיים.
לא יודעת אם הייתי הולכת להצגה הזאת אם לא הייתי צריכה לסיים את המנוי, אך על הנייר המחזה קיבל לא מעט שבחים. אם כי במקביל לשבחים שמתי לב לגם כמה ביקורות שטענו שההצגה לא טובה.
אני עצמי קצת התאכזבתי מההצגה. משהו בה לא עבד, אמנם השחקנים טובים – אבל במחזה היו לא מעט בעיות.
אולי זה נבע מכך שההצגה היתה בהיכל התרבות המקומי - אבל כבר ראינו לא מעט הצגות בהיכל התרבות שהיו נהדרות.
הבת שלי שהיתה איתי בהצגה (ובאמת לא יודעת אם היא קלטה גם את הרבדים הנוספים של הרעיונות בהצגה...) נהנתה ממנה – אבל אני, כאמור קמתי, בתחושה של חוסר - עלו שם בהצגה לא מעט נושאים – אך הם נשארו תלויים באוויר (אני לא צריכה פתרון אבל איזה סיום יפה של הנושא בעיני היה חסר...)