Fermentation Family
הסדרה
Fermentation Family (הידועה גם בשם ההולם להפליא
Kimchi Family) שודרה בערוץ הכבלים JTBC בקוריאה בין החודשים דצמבר 2011 – פברואר 2012, והיא מונה 24 פרקים.
העלילה:
מסעדת Chunjiin (פירוש השם הוא "שמים, ארץ ואדם") מגישה מתכוני קימצ'י מסורתיים ומגוונים עד מאוד, לצד חמימות והבנה ללקוחות הקבועים והמזדמנים. בעל המסעדה, לי גי-צ'אן, עוזב יום אחד במפתיע למסע חיפושים שהוא חייב לעצמו, ומשאיר לבנותיו פתק, שהן יכולות לעשות במסעדה כרצונן. הבנות, קאנג-סאן וג'ו-וו, צריכות להתמודד לא רק עם הכנת התפריט הייחודי (שמשתנה מדי יום), אלא גם עם קשיים כלכליים ותחרות עסקית.
למסעדה מגיע במקרה גי הו-טה, גנגסטר שנמצא בצומת דרכים בחייו, שמשום מה יש לו זיכרונות ילדות מטושטשים מהמסעדה, והוא מנסה להתחקות אחרי הפאזל של חייו.
בכל פרק מוצגת ההכנה של מנה מרהיבה (יש אינסוף ורסיות של קימצ'י, מסתבר), כשתמיד אפשר למצוא קשר בין המרכיבים ואופן ההכנה, ובין התכונות והתהליכים שעוברות הדמויות בסדרה.
התרשמות אישית:
אהבתי מאוד את הדרמה הזו, והייתי שמחה להצטרף למשפחת קימצ'י או לפחות לאכול במסעדה המדהימה הזו. הדמויות הפכו להיות יקרות מאוד ללבי, והמשכתי לחשוב עליהן גם כשהפרק נגמר...
זו סדרה שמתחילה להתבשל לאט, על אש קטנה, ומתגבשת לתבשיל טעים להפליא לטעמי – כזה שעשוי מחומרים פשוטים אך משובחים, ומשאיר תחושת שובע נעימה וטעם של עוד.
אם בהתחלה חשבתי שהדרמה הזו תזכיר סדרות קולינריות אחרות כדוגמת "גורמה" או "פסטה" (בפרק הראשון אפשר לשמוע "יה, שפ!"), הרי שהסדרה הזו משתמשת באוכל בצורה שונה. אין כאן תחרויות בישול סטייל "מאסטר שף" ודומיו. כאן לאוכל יש תפקיד מנחם, מחבר והרבה יותר נינוח. היו סצנות מאוד מרגשות של בישול או אכילה – היו לי דמעות התרגשות בעיניים כשראיתי איך מישהו נהנה מאוכל או כשמישהו מגיש מנה מעשה ידיו בפעם הראשונה...
אני מצרפת שיר שאהבתי מהסדרה וגם הדגמה להכנה של אחת המנות:
http://www.dailymotion.com/video/xulp4b_fermentation-family-recipe-发酵家族-食谱-02_people