/tapuzforum/images/emo10.gif

../images/Emo201.gif

בוודאי שאפשר והנה עוד אחד
רוצה לשתף?

תודה יערה (ט')

אני בת 17 , עד גיל 12 סבלתי מאלימות מאבא שלי אבל מאז הוא לא מעיז לגעת בי. הוא משפיל את אמא שלי לידינו ועם אחים שלי הוא מפחיד. ממ אני מטופלת... (עובדת סוציאלית...) אבל הזכרונות האלה... הסימנים הכחולים על הידיים... נסיון אובדני בגיל 8... צרחות, השפלות, קללות, מכות, מילמולים, והשקט הזה , שאין לו מנוח... אני פוחדת ללכת לישון הלילה כי הסיוטים חוזרים בלילה... זה בלתי נתפס.

../images/Emo140.gif

נראה שאת עוברת ועברת לא מעט בחיים. ודאי קשה לחוות את האלימות בבית ולא רק לך, גם לאמך ואחיך. האם כל המשפחה מטופלת או רק את פנית לטיפול? האם את סובלת מהסיוטים בכל לילה באופן קבוע או שהם התעוררו רק לאחרונה? אני שואלת את כל השאלות הללו כי אני רוצה לדעת יותר כדי לנסות לעזור כמה שאפשר.. אני לא אשת טיפול ולא יכולה לתת לך עצה מקצועית. אני משוכנעת שעזרה מקצועית תעזור מאוד ואני שמחה לשמוע שיש לך כזו וממליצה לך בחום להמשיך ולהיעזר בעו"ס בקשיים שלך ולשתף אותה בכל מה שאת עוברת. אבל באותה הנשימה, אני יודעת שלא פחות חשובה היא התמיכה והחברות שמקבלים מהסביבה כשעוברים תקופות לא קלות. אני כן יכולה להציע לך, כמו שהייתי מציעה לחברה טובה, לעשות כמה דברים שאולי יקלו עליך קצת... לפני שאת הולכת לישון הלילה, נסי לעשות משהו מרגיע, משהו שאת אוהבת. הרבה פעמים המחשבות שאנחנו חושבים לפני השינה מלווות אותנו גם בשינה ואם מדובר במחשבות רעות זה אכן עלול להוביל לסיוטים. קחי לך דף ועט ורשמי לך את כל הדברים שאת אוהבת בחיים, את הדברים שטוב לך כשאת חושבת עליהם. רשמי לך גם חלומות, רצונות ומשאלות טובות ותתרכזי רק בדברים חיוביים בלי להשתמש במילות שלילה או ביטול כמו "לא" "אבל..." את יכולה גם לצייר ו/או לעשות לך דף עם תמונות מגזרי עיתונים/מהאינטרנט של כל הדברים הטובים – מה שאת מתחברת אליו יותר, העיקר שכשתפתחי את הרשימה או הדף הזה תראי את כל הדברים החיוביים הללו. נקי את כל המחשבות הרעות מהראש – בכל פעם שעוברת אחת כזו כמו זיכרון נוראי או חוויה לא טובה מיד תסלקי אותה ותביאי מחשבה טובה, חיובית שתעלים את העקבות של המחשבה הרעה. יהיה לך נוח לעשות את זה כשיש לך את הרשימה/התמונות של הדברים הטובים ותוכלי להתרכז בהם. כמובן שזה לא קל בהתחלה ודורש מאמץ, אבל מניסיון – אחרי שמתרגלים (מלשון תירגול) זה מתחיל לבוא יותר בקלות. וזה עוזר. זה עוזר להאיר את היום (וגם את הלילה) ולהביא רק דברים טובים לחיים שלך. אפילו אם כל מה שרשמתי כאן אולי נראה לך טיפשי או "לא שווה כלום" תנסי לעשות את זה בכל זאת אולי תופתעי לטובה ותזכי ללילה שקט ונעים, אולי אפילו עם חלומות מתוקים! אני ממש מאחלת לך שזה יהיה ככה.
אני אשמח לשמוע ממך עוד.. ובינתיים, קבלי חיבוק גדול וחיזוק

למעלה