immigration salad

guy56782

New member
immigration salad

רקע קצר (למרות ששאלתי פה לפני כמה ימים, אז אולי כולם זוכרים): אני על J1 ואשתי על J2, היא כרגע מחכה ל PERM בדרך לגרין קארד + מחכה ל EAD חדש (הגשנו i765 ממש בשבוע שעבר). הבוקר קיבלנו הודעה מעוה״ד שהיא זכתה ב H1B (פעם רביעית שהיא ניגשת!). אני לא בטוח למה הם בכלל רוצים להעביר אותה ל H1 אם אנחנו גם ככה בתהליך גרין-קארד, אבל מילא. אני אשאר עם ה J כדי שאוכל לעבוד.

מה הלו״ז ל H1 (אנחנו ביקשנו consular processing אז הויזה תעשה בת״א) - כמה זמן לוקח להוציא אותה, ובאיזה חודשים ניתן לעשות את זה?
כל התהליכים האלה במקביל לא מפריעים אחד לשני?

oligomerization

New member
מאד הגיוני

העורכי דין רוצים לעביר אותכם ל H1B בגלל שויזה J היא לא dual ולא רוצים שיהיה בעיות בתהליך הגרין קארד - בשלב האחרון... כמו כן העורכי דין רוצים לעביר אותכם לH1B בגלל שברגע שקיבלתם PERM - הH1B שלכם לא יפוג כל עוד אתם בתהליך הגרין קארד... שורה תחתונה העורכי דין שלכם עושים מהלך חכם ונכון...

לגבי התאריך - ברגע שהH1B שלכם מאושר - אתם יכולים להוציא אותו מתי שאתם רוצים... זה מה שיפה ב consular processing - כלומר ברגע שמחלקת ההגירה מאשרת את הH1B שלכם - בזמנכם החופשי אתם צריכים לצאת מארהב ולהוציא את הויזה...

guy56782

New member
תודה ושאלות המשך

קודם כל, רק אשתי עוברת ל H, מאחר וה J מאפשרת לי לעבוד.
את ה H אפשר להפעיל רק החל מה 1 לאוקטובר, נכון? הוצאת הויזה יותר מסובכת ממה שאני מכיר מה J, או שזה גם ראיון קצר, החלטה על המקום וויזה תוך ימים ספורים?

(אגב, הסיבה שאני שואל פה היא שכבר קיבלתי תשובות שונות בפורום ומעוה״ד שלנו, והתשובה פה התבררה כנכונה...)

oligomerization

New member
אין לי מושג לגבי הראיון - אבלי לגבי הH1B

לגבי H1B תוכל להפעיל אותו אחרי אוקטובר...

guy56782

New member
ועד מתי?

בהנחה שלא בוער לנו לטוס לארץ, עד מתי אנחנו יכולים להפעיל את ה H1 (זה פג תוקף מתישהו?)
תודה!

oligomerization

New member
לא - אבל

לא פג תוקף אבל ככל הנראה העוד שלכם עשה לכם ספונסר לH1B משני סיבות:

1.הוא רוצה לעביר אותכם מויזה J לויזה H1B לפני השלב הבא... הויזה J היא ויזה בעייתית בכל הקשור לגרין קארד.

2. סיבה נוספת קשורה למצב תאורטי אם אתה לא מקבלים גרין קארד אחרי שנה מקבלת הPERM של הגרין קארד... במצב הזה - תוכלו להעריך את התוקף של H1B לעד (עד אשר תקבלו את הגרין קארד)

guy56782

New member
זה לא מה שעורכי הדין אמרו לנו :(

להפך, הם אמרו שאם ה perm יאושר לפני ה h1 הם ימשיכו עם ה i140\i485 מיד, כי אין לנו צורך ב H בשביל זה. בתרחיש הזה יקח גם זמן עד שנוכל לצאת לעשות H (כי הם ממליצים לא לצאת מה i140 עד ה parole). הם אמרו שה H זה ״עדיף״ כרשת בטחון למקרה שאני מאבד את הסטטוס שלי מאיזושהיא סיבה, אז הם מגישים אותנו...
קיבלנו מהם (פרגומן) עצות בעייתיות - לדוגמא הם הנחו את אשתי לחדש את ה ead של ה J כמעט שנה לפני ה expiration, כשאסור להגיש את הבקשה יותר מ 180 יום מראש (למזלי שאלתי גם פה בפורום ואמרו לי להמתין). לדעתי מי שמטפל בתיק לא התעסק עם J מימיו.

למעלה