Import charges על נעליים אפשר הסבר על העניין ?

roxo2

New member
Import charges על נעליים אפשר הסבר על העניין ?

למה אני צריך לשלם 31.79$ מס על הנעליים? ניסיתי לדבר עם המוכר וזה תגובתו: "I do not control the import charges that is controlled by EBAy and the Global shipping program they administer all the charges. I will not be able to eliminate that charge"
ראיתי שכחלון ביטל את המס על נעליים לא? מה הולך פה?
תראו פה: https://finance.walla.co.il/item/3066405
משלוח "International Priority Shipping to Israel via the Global Shipping Program" זה המחיר שיצא לי:
Item (1) US $99.99
Shipping US $26.82
Import charges US $31.79
Order total US $158.60

trilliane

Well-known member
מנהל
בבקשה, הסבר: יש כמה סוגי מיסים, בלבלת בין מע"מ למכס.

מיסי יבוא נחלקים לשלושה סוגים: מע"מ, מכס, מס קנייה.
הפטור המלא ממיסים הוא רק עד $75.

מע"מ (17%) צריך לשלם על כל מוצר מעל $75, גם על נעליים. הנעליים שרצית לקנות עולות $100, ולסכום הזה מתווספת (לפי חוק) גם עלות המשלוח (לצורך חישוב המס). כלומר צריך לשלם 17% על $126.81 שהם $21.55.

אז למה איביי גובים ממך עוד $10? כי יש עלויות נוספות ליבוא כמו שחרור החבילה מהמכס ושאר ירקות. בקיצור, הם לא עובדים בחינם והם גובים עמלות. אתה כלקוח רואה את הסכום הסופי ויכול להחליט אם לשלם אותו או לוותר ולחפש במקום אחר.

מס קנייה אין על נעליים, ומכס (גם לו היה) בלאו הכי תקף רק למוצרים מעל $500 בלי שום קשר לכחלון. ר' סעיף "הנעלה" בטבלת המיסים המרוכזים:
http://62.219.95.10/misimmerukht/

לגבי הכתבה שקישרת, אין לה קשר לענייננו; כפי שכתוב שם: 'במסגרת תכנית "נטו משפחה" של משרד האוצר יבוטל המכס על נעליים - תשלום של 12% שמשלמים היבואנים על יבוא נעליים מחו"ל'. אתה לא יבואן אלא אדם פרטי, וכשאתה מזמין מחו"ל זה נחשב ליבוא אישי. כחלון ביטל את המכס על יבוא מסחרי.

כדי להבין קצת יותר את הנושא אני ממליצה לקרוא את מדריך רשות המיסים ליבוא אישי באמצעות דואר חבילות/חברות בלדרות:
https://taxes.gov.il/customs/PersonalImport/Pages/yebueshe_guide.aspx

roxo2

New member
תודה רבה על ההסבר המפורט !

תודה רבה על ההסבר המפורט !
בהחלט אשמור ואעיין בקישורים שהבאת,
כעיקרון אחרי כל זה עדיין המחיר יצא לי יותר זול מהארץ משמעותית , בטח ייקח הרבה זמן עד שיגיע -החסרון-
מתי כבר יבוטל המע"מ הזה?
למה אני משלם מראש את כל זה? היה עדיף לי לקוות שהחבילה לא תיתפס במכס ולא אשלם את זה, מאשר לשלם מראש בוודאות. - חבל
אם יש המלצות לאתרים שמוכרים נעליים אשמח גם אם יש על הדרך למישהו :)

trilliane

Well-known member
מנהל
יש דיבורים אבל ממש לא בטוח שהמע"מ יבוטל...

למעשה עצם העובדה שיש פטור ממע"מ עד $75 היא בעצמה לא דבר של מה בכך, בהתחשב בכך ש(כמעט) על כל מוצר או שירות שאנחנו קונים בישראל אנחנו משלמים מע"מ כבר מהשקל הראשון... ועד לפני כמה שנים הפטור היה רק עד $50 וזה בכלל היה מבאס.

&nbsp
אתה משלם הכול מראש כי לא מדובר בשחרור קולקטיבי של הדואר אלא בשירות בלדרות (החבילה תגיע אליך עד הדלת) ואז בעצם הם מעבירים רשימות מדויקות של הכול מראש ואין חבילות ש"חומקות".
&nbsp
נעליים (אילו?) אפשר למצוא בכל חנות שמוכרת בגדים או בכלל – 6PM, Zappos, אמזון ועוד רבות אחרות, הכול שאלה מה מחפשים. עד היום יצא שהזמנתי נעליים בעיקר מאמזון ואיביי (ומאתרים נוספים לנשים בלבד...).

roxo2

New member
מי אמר שרק גברים בקיאים בעסק

את ממש חזקה בנושא אני רואה :)
כעיקרון הזמנתי עד היום בגדים בעיקר מאסוס, בדקתי גם באתרים שהבאת וגם באסוס ואין להם את הנעל המבוקשת.
https://www.ebay.com/itm/W-Nike-Lunarepic-Low-Flyknit-2-863780-041-Black-WMNS-12-Mens-10-5-NO-BOX-TOP/292380705197?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649
הזמנתי מהמוכר הזה את הנעל, זה מחיר טוב לנעל הזו, והוא כותב בכותרת כפי שאת רואה שזה ללא החלק העליון של הקופסא, כששאלתי מדוע הוא ענה: "They are new and the top was cut off at the Nike store where purchased this shoe before they put the shoe out for sale"
האם זה חשוד לדעתך?
יש הרבה זיופים... זה דגם מיוחד לריצה

trilliane

Well-known member
מנהל
אף אחד בתחום השמיעה שלי...

אם מחפשים נעליים מסוימות מאוד, בפרט כאלה שכבר לא מיוצרות (וצריך כמובן לקחת בחשבון את המידה), לא פשוט למצוא...
&nbsp
במקרים רבים מוכרים שולחים ללא קופסה (כדי להקטין נפח ומשקל ולחסוך בעלויות המשלוח) ולא פעם מדובר גם בעודפים, זוגות בודדים שנשארו וכו' (זה תחום די חזק בארה"ב, יש סניפים ייעודיים שמוכרים נעלי עודפים לפי מידות ולא לפי דגמים).
&nbsp
לא יודעת אם זה המקרה ואין לי מושג איך לבדוק אם מדובר בזיוף. אם המשובים של המוכר טובים והחנות שלו נראית רצינית לא הייתי חושדת.

למעלה