indoor cycling "רכיבה תוך חדרית"-רגע חושבים

רוןר9

New member
indoor cycling "רכיבה תוך חדרית"-רגע חושבים

הרכיבה בתוך חדר הכושר נועדה למיגוון רחב של מתאמנים שחלקם מעולם לא רכבו על אופניים בחוץ ! מדובר באוכלוסיות מגוונות בגילאים מצעירים ועד מאוד מבוגרים. בואו נעשה הפרדה בין אימון המיועד לאוכלוסיית רוכבי כביש /שטח (בין אם הוא בחוץ או בחדר) לבין האוכלוסיות המגוונת שמוזכרת לעיל. ברור לכל אחד/ת מאיתנו שנעביר אימון אשר מותאם לקהל היעד. מאחר ומדובר ברכיבה בתוך חדר עם תנאים "טכניים" אופטימליים למתאמנים כמו: מזגן, תאורה משתנה,מוסיקה... ולא נשכח שיש אופניים נייחים . בקיצור אנחנו בתנאי מעבדה, לנו כמדריכים יש מערך שיעור מוכן עם יעדים ודופק מטרה, לפחות עד כאן אין הפתעות למעט בעיות טכניות שאנחנו מכירים כמו בעיה עם מיזוג, סוללה במדונה או דיסק שעשוי להיות משובש וכו' ולרוב יש לנו גם גיבוי ומענה והדברים בצ'יק באים על פתרונם. אתייחס לאוכלוסיה המגוונת שמרביתה פוקדת את חדרי הכושר- המטרה שלנו להעביר אימון ושיעור בפרק זמן קצוב. לשמור על המתאמנים בטיחותית ולדאוג לרווחתם על כל המשתמע מכך. (בכל מקרה צרכי המתאמנים קודמים לכל זו השקפת עולמי) הרצון שלנו: שהמתאמנים ימלאו את משימות האימון יגיעו לדפקי המטרה וכל זאת תוך מקסימום הנאה ומינימום שיעמום. עד כאן אני רוצה להאמין שיש קונסנזוס . מכאן, יש מגוון רחב של מדריכים ולכל אחד/ת יש את הסגנון שלה/ו האופי שלה/ו וזה בסדר אל דאגה גם המתאמנים לרוב יודעים לבחור למי כל אחת/ד מהם מתחברים או לא מתחברים. חשוב שאנחנו המדריכים נספק מקסימום מיקצועיות ונאמין במה שאנחנו עושים. לגביי מצבי הרכיבה 1,2,3 אפשר למצוא מאמרים שונים ובכמות נדיבה, בואו לא נשכח שחלקם של המאמרים כולל המאמרים האקדמיים יש להם לפעמים!!! (לצערי) מטרות מעט שונות אשר במקרים לא מעטים באים לשרת את מעמדה/ו האקדמי של הכותב/ת. ולכן נמזג גם מניסיוננו וגם מהספרות המיקצועית . בשעורים שאני מעביר יש שילוב של כל המנחים . בחלוקה גסה 50% ישיבה 50% עמידה (בעמידה אני מקפיד שלא לעבור 2.5 דקות).מאוד משתדל שקטעי המוסיקה יגעו בשלב זה או אחר של האימון בכל אחת/ד מהמתאמנים. אשמח לקבל את דעתכם . תודה ושיהיה לנו סופ"ש יפה רון9

דעתי

לגבי אופן העברת השיעור והאתמתו למתאמנים - כפי שכתבת, צריך שתהיה מטרה לשיעור, חוץ מהאפקט האימוני הסיבולתי. ברגע שאתה יודע מה אתה רוצה לעשות וקובע מהי המטרה של האימון, איזה אספקט ברכיבה אתה רוצה לשפר - פשוט לך על זה. הדרך: תרגול, תרגול ותרגול הנושא אותו בחרת - יש לך שעה שלמה לעשות זאת. הממוצעים שאפשר להעביר בשעה - 3-5 תרגילים, 3-5 סטים, 3-5 חזרות. כמובן שאלו אינם מספרים אבסולוטיים.

הי רון, ב-indoor cycling יש הבדל מהותי

בין אימון בבוקר, או אחרי יום עבודה מתיש אחרי שנת לילה באימון ספינינג בבוקר, רוב המתאמנים מסוגלים להתאים את עצמם לרוב המאמנים שמביאים את הדרייב המקצועי והכייפי. אימון ערב הוא קצת שונה, מדוושים עימי כל גווני האוכלוסיה שציינת צעירים מבוגרים, חדשים, ו....עייפים, סחוטים, ואת עניין העייפים המאמן צריך לקחת בחשבון, להתגמש ולהתאים את האימון על פי מה שהוא רואה במהלך האימון, יהיו תמיד כאלה שלא יוכלו לדווש בקצב מהיר בעמידה 50% מהאימון, ובמקום לנטוש את האימון הם מתישבים וממשיכים לדווש לפי מצבם. יש מאמנים שמעירים הערות כאילו אמממ.. בבדיחות הדעת, למתאמנים שאינם עומדים בתכנון של המאמן. תגובה מעין זאת פסולה בעיני. יש מאמנים שעוברים ומעלים למתאמן את העומס גם זה פסול בעיני. אישית אני מכירה מדוושים שחוו את החויות הללו ולא באו יותר לאותו מאמן/נת, או כברירת מחדל התחבאו בשורה האחרונה בפינה. מאמן צריך להיות קשוב למתאמנים ולאו דווקא להצמד לתכניתו המקורית. לכן אי אפשר לקבוע בודאות מראש את המנחים של 50% ישיבה, ו-50% עמידה. האימון האחרון בו החלפת את ה-מאמן בהא הידיעה... היה אחלההה. תודה.

רוןר9

New member
יש לי הסכמה מלאה בדבריך

היי חיים חדשים 1 כעקרון מי שקובע/ת את עוצמת האימון ודרגת הקושי זה המתאמן/ת ! המדריכים הם קטליזטור לצורך העניין. המדריכים צריכים לתת למתאמנים את המקסימום האפשרי תוך כדיי "להרגיש ולחוש" את הקבוצה. למדריכין אין הזכות להתערב פיסית למתאמן/ת בדרגת הקושי (בבורר הכח)!!!.וזכותה/ו המלאה של המתאמן/ת להחליט אם לבצע משימה זו או אחרת.המדריכים צרכים להנחות ולהמליץ. מדריכים ששוגים או שחוטאים לתפקידם יש להאיר ולהעיר להם. לא נוכל להתעלם מעצם העובדה שחלקם של המדריכים חסרי נסיון או היידע הדרוש לרכיבה נכונה !!! אני אישית משתדל ללכת לאימונים אצל מדריכים שונים על מנת ללמוד ,לשפר ולגוון אצלי כמדריך וללמוד מאותם טעויות על מנת שלא לעשותם. האמיני לי מכללללל מלמדיי השכלתי. תודה על המשוב מהאימון האחרון. חייב לציין שהשורה הראשונה בה ישבת מאוד הרשימה אותי הן מאופן הדיווש/הרכיבה וניכר היה להבחין מהגיבוש החברתי שתורם רבות לעבודה הנפלאה והסנינרגטית מלאת האנרגיות. יישר כח שיהיה לנו שבוע נפלא רון 9

לאחר כמה רגעי מחשבה

למה להתאים את עצמך לקהל היעד? למה לא להתאים את קהל היעד לעצמך במידה ואתה מדריך מנוסה ומקצועי? לצערי אני נוכחת בשיעורים של מדריכים שמתאימים עצמם לקהל היעד והקטסטרופה חוגגת. מדוע אימון שמיועד לאוכלוסיית רוכבי הכביש אינו יכול להתאים לכלל האוכלוסיה? למה לא לחנך מתאמנים לדיווש הנכון (קאדנס, עומס וכו'). אני סבורה שרוב מדריכי הספינינג שהם רוכבי כביש מביאים את הדיווש הנכון לאולמות. יש כמובן את היוצאים מהכלל, דוגמת שישי האחרון... "במשך השיעור נדווש לאורך 40 ק"מ" "לסגור ברז, אנחנו בנס הרים, עולים במהירות 14 קמ"ש..." לדידי, הדבר היחידי שעל מדריך להתאים לאוכלוסיית המדוושים היא המוסיקה! לא מערכים, יעדים וכו' אגב, אני בעד להעלות למצב עמידה רק אחרי לפחות 15 דק' מתחילת השיעור, לדעתי הגוף חם יותר ומוכן לספוג את הזעזועים. ועוד דבר קטנטן, רצוי שהמדריך יהווה דוגמאה נאותה לדיווש נכון, הוה אומר מנח, עומס, קאדנס...

רוןר9

New member
אפשר גם אחרת (-:

שלום בדעה צלולה מנסיוני: יש לי מספר קהלים שונים ולמדתי להכיר "צרכים , אופי וכו.." של אותם קהלים/קבוצות. ברור גם שאימון בוקר שונה מאימון ערב. לעולם לא אוותר על מיקצועיות טכניקה ומבנה האימון. אבל אשתדל להתאים את המוסיקה והאופי של העברת האימון וזאת מבלי לגרוע במיקצועיות ,במטרות וביעדים ! האם את מכירה קבוצה שמרביתה רוכבי כביש/שטח ? אני לא מכיר כזאת . מחובתנו למצוא את שביל הביינים עבור כולם. דעתנו מעט שונה באשר למצב עמידה אחרי 15 דקות אני גם לא חושב שיש במצב עמידה זעזועים אולי המינוח איננו משיג את מה שרצית להביע ? אכן יש במצב עמידה גיוס וחלוקת כוח שונה מישיבה ואנו משתמשים בקבוצות שרירים נוספות. אני מסכים בהחלט שמדריכים חייבים להוות דוגמה למצבי ישיבה ועמידה וכמובן דיווש, ומחובתם כל הזמן לבקר ולהנחות אישית את אלה שאינם מקפידים על כללי הרכיבה הנכונים. ולגביי המוסיקה אין ספק שיש לה תפקיד מאוד חשוב באימון אני תמיד אומר "המוסיקה היא הכביש בחדר הספינינג"!!!! תודה רון9

הזכרת לי עכשיו את הקבוצה שהיתה לי ברמת-ישי

קבוצת רוכבי כביש שהיו באים פעם בשבוע לאימון INDOOR איזה תענוג זה היה לאמן אותם. ואני לחלוטין מסכים עם הדברים שכתבת.

לא בדיוק אחרת ../images/Emo13.gif

אנחנו פחות או יותר מדברים על אותו כיוון, לא לוותר על מבנה אימון וטכניקה עקב קהל יעד שונה. כנראה לא ניסחתי טוב אבל זו בהחלט היתה כוונתי, המקום שבו אפשר להתפשר הוא המוסיקה והסיגנון... לגבי הזעזועים בעמידה, יקירי, אם היית בשיעור שאני הייתי ביום שישי אזי היית מחזיק בדעתי שיש זעזועים במצב עמידה!!! ועכשיו אני סקרנית, נראה לי שאבוא לדווש אצלך בקרוב

רוןר9

New member
סקרנות היא תכונה טובה (-:

היי בדעה צלולה אשמח שתגיעי לאימון שלי . קצת קשה לי עם המינוח "זעזועים" ברכיבה בחדר הספינינג אלה אם כן זו טכניקה שאינני מכיר ? אני בדיעה שגם בקצב מוגבררר במצב 3 אין לזעזע את הגוף (הגם שמדובר בכל הגברה לא יותר מ 10-12 שניות). הקונוטציה של "זעזוע" ברכיבה מחברת אותי אסוציטיבית ישר לנזק גופני (מיפרקים,חוליות....) וזאת אנחנו וודאי איננו רוצים ומונעים ככל האפשר !!! תודה רון9

התאמה לצרכי הלקוח

בד"צית יקרה, מה שלומך? אני מבינה לליבך, כאשר את שואלת את עצמך למה מדריך מקצועי צריך להתאים את עצמו לקהל היעד, הרי הוא יכול למשוך למעלה. אני מניחה, שבסיטואציות שירותיות שונות, ההסבר יהיה מאוד ברור והחלטי: למשל, האם מכשיר סלולרי שמתאים לי הוא מכשיר סלולרי שמתאים לסבתא שלי? הרי, נציג המכירה רוצה למשוך את סבתא שלי למעלה > לשימושים יותר מתוחכמים. סביר שהשימושים שונים ועל כן שתינו זקוקות לטלפונים שונים. האם מוכר הטלויזיות צריך למכור את אותה הטלויזיה למי שעיקר הצפייה בה היא בוב הבנאי, לעמת מי שצופה בסרטים? הרי, נציג המכירה ירצה שארכוש טלויזיה יותר רווחית לחברה, מפני שהוא יתוגמל בהתאם. בשתי הסיטואציות הללו, הנציג, אם לא יתאים את עצמו ללקוח - יעשה את המכה, והחברה תספוג קיטונות של כעס. אלו הן בדיוק החברות שאוהבים לשנוא דומים לכך הם שיעורי הספינינג. הקושי שהקבוצה עצמה בספינינג מורכבת מאוכלוסיות שונות ויעדים שונים, ולכן המורכבות לענות לצרכי הלקוח גבוהה יותר. לקוח הוא לקוח הוא לקוח. ומדריך, תמיד זקוק ללקוחותיו. לדעתי, מה שקורה בפועל, שהמתאמן בסופו של דבר מאמץ לעצמו מדריך שמתאים ליעדים האישיים שלו. יאללה ביי (ויוסי עדיין בשש וחצי בבוקר ביום שני... ולא ביום חמישי)

היי קוקי ../images/Emo140.gif

לא התראנו הרבה זמן
יש מצב לביקור בקרוב... לא מסכימה להשואה של רכישת טלויזיה/מכשיר סולולרי לרכישת טכניקה ומערך שיעור נכון, כמו צעירים גם מבוגרים יכולים לרכוש את הטכניקה וכנ"ל לגבי רוכבי שטח/כביש. מערך טוב ומקצועי אמור להתאים לכוווולם, לכל מתאמן ברז התנגדות ושליטה אבסולוטית עליו...אני סבורה שיש לחנך אוכלוסיות דיווש שונות לעבודה נכונה. זכיתי לראות מדריכים מקצועיים ומעולים שמצליחים לשנות אוכלוסיות דיווש מגרועות לממש טובות - ויוסי יכול להיות דוגמא טובה לכך. במערכת הספינינג שלי יש שעה אחת של מדריכה שנותנת מענה לעניין המקצועיות והטכניקה כל השאר מדובר בפשרה כי המדריכים מתאימים עצמם לאוכלוסיית יעד של חטיארים וחובבי חאפלות למינהם ואני חושבת שאפשר לחנך גם את אלה! SEE YOU SOON

תסכול ולמידה

הי הי מוזמנת בכיף. משבוע הבא יש את יוסי ב- 06:30 גם בימי רביעי ובאשר להתייחסות שלך: מדריך שעונה על צרכי הלקוחות אינו בהכרח חובב חאפלות. מדריך מקצועי הוא מדריך שמניע לתוצאות. בהקשר הזה, מדריך הוא מישהו שמלמד ולא מישהו שמחנך (עניין של תפיסת המדריך שמשליכה על ההתנהגות שלו עם תלמידיו) הוא זה שיפיק את המירב מתלמידיו, ויוביל אוכלוסיות שונות, לעבודה נכונה, בדיוק כפי שאמרת. התוצאה תהיה שיפור, יתכן שבכל אוכלוסייה הדרך להשגת השיפור תהא שונה. המורכבות בשיפור נובעת מהתנגשות בין מספר דברים: למידה מתרחשת שיש צורך, כאב, רצון, יעד למידה מתרחשת כאשר יש תסכול מסויים אולם, תסכול רב מידי יכול להביא, במקרה של שיעורי התעמלות, לנטישה. הצלחה, קטנה ככל שתהיה, תוביל להצלחה נוספת. המתח בין השניים עדין ביותר. כדי ליצר שיעור מוצלח יש מודלים שונים שעוזרים לתכנן ולבצע אותו- והתחום בכללו, של למידת מבוגרים נקרא אנדרגוגיה. יש אנשים, כמו יוסי, המלך, שיודעים ליצר את זה מהבטן, ואחרים - אפשר ללמד. אגב, אם מישהו מתלבט - אשמח לסייע. יאללה ביי בנתיים, נתראה בקרוב!

crowspin65

New member
רכיבה תוך חרדית.../images/Emo2.gif

בהשראת אולפנת עמנואל כנראה - זה מה שעלה לי לראש
אני מקווה שפה בפורום ובכלל נהיה יותר סובלניים ונקבל את כל השיטות, "ספרדיות" "אשכנזיות" - נענוע כתפיים, שקשוק ירכיים, העיקר שנהנה ונחייך. WTF. וזה בעקבות כל השרשורים וההודעות האחרונות.

למעלה