IP בלינוקס

yaishb

New member
IP בלינוקס ../images/Emo5.gif

על המחשב מותקן win98 ולינוקס. לwin98 יש IP קבוע (LAN - אין מודם). האם יש אפשרות להקצות IP זה כך שגם לינוקס יכיר אותו?

תמר,

New member
כן, אם תגדיר לו IP כזה ../images/Emo8.gif

יש כל מיני דרכים לעשות זאת, אז אם תגיד לנו איך אתה מגדיר את הלינוקס בדרך כלל (בעזרת אילו כלים), נוכל לעזור לך בצורה יותר טובה.

yaishb

New member
כלומר...

מה זאת אומרת מגדיר את הלינוקס בדר"כ? נניח iconfig - ניתן להשתמש בו לצרכיי? אני מקווה שהבנת שאני די חדש בשטח, אז נא להתנהג איתי בעדינות

yaishb

New member
סליחה שאני מתקרצץ, אבל ../images/Emo12.gif

אם כבר מצאתי פייה טובה, אולי תוכלי לספר לי איך אני מתחבר לרשת בכלל!?!?! זה המצב: יש לי תחנת עבודה pc שמחוברת ל LAN של האוניברסיטה. איך אפשר לשבת על ה LAN מתוך לינוקס?

linuxius

New member
,תשובה

ifconfig eth0 192.168.0.1 netmask 255.255.255.0 mtu 1500 כאן נתתי לכרטיס הרשת היחד שלי כתובת IP של 192.168.0.1 MTU של 1500 וnetmask של CLASS C להלן 255.255.255.0 אתה כמובן יכוך להשתמש ב-netconf כדי לקנפג את ה-NIC בצורה גרפית.

yaishb

New member
תודה, אבל:

מה זה MTU? האם גם אצלי הוא 1500? מה עם כתובת DNS? מה עם GATEWAY? האם כך אוכל לשבת על LAN שבדר"כ אני מדבר איתו בתור משתמש win98?

תמר,

New member
הגדרת חיבור רשת

הגדרת dns נעשית בקובץ etc/resolv.conf/ דוגמה:
nameserver 192.168.1.16 nameserver 192.168.1.17​
הגדרת ה-gateway, ה-IP וה-netmask נעשית בעזרת הפקודה ifconfig. כדי לדעת את הפרטים הרץ את הפקודה ifconfig --help |more להסבר קצר, או את הפקודה man ifconfig להסבר מפורט יותר. על מנת להגדיר את החיבור באופן קבוע ולא להריץ כל פעם את הפקודה הנ"ל, תצטרך להגדיר קבצים מתאימים במערכת. אם מדובר ב-RedHat / Mandrake, הקבצים הם etc/sysconfig/network/ ו-etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0/ אם מדובר ב-slackware, הקובץ הוא etc/rc.d/rc.inet1/ אם מדובר ב-SuSE, הקובץ הוא etc/rc.config/ ניתן גם להשתמש ב-linuxconf. החיסרון הוא שקשה לדעת אילו קבצים הוא משנה. ובעניין החיבור ל-LAN, אם אתה מגדיר נכון את הגדרות ה-gateway והרשת, אין סיבה שזה לא יעבוד. בהצלחה

linuxius

New member
תשובה

MTU-Maximum Transmission Unit פרושה יחידת ההעברה הגדולה ביותר אותה ניתן להעביר ברשת (בבתים) ברשת מקומית הערך הוא 1500. בקשר לכתובת ה-DNS וה-Default gateway: אני לא יודע באיזו הפצה הינך משתמש אך תפתח חלון טרמינל (ב-X(בסביבה הגרפית)) ותרשום linuxconf תעשה זאת כשאתה מחובר כ-root. יש שם כלי שנקרא netconf והוא מצויין להגדרות ה-LAN כשתכנס ל-linuxconf תראה זה לא קשה בכלל זה דווקא קל! ואם חשקה נפשך בידניות קנפג את הכרטיס כפי שהסברתי לך למשל ifconfig eth0 192.168.0.1 netmask 255.255.255.0 mtu 1500 אח"כ פתח את הקובץ etc/resolve.conf/ והוסף שם: nameserver ip_dns_one nameserver ip_dns_two ip_dns_one/two מציינים DNS ראשי ומשני. כדי לקנפג את ה-Default Gateway תרשום: route -add default gw mygateway.com כמובן שבמקום הgateway שרשמתי תרשום את הgateway שלך

linuxius

New member
ועוד משהו (מחזק את דברי תמר)

תעדכן את etc/sysconfig/network/ כמו שכתוב בהודעה של תמר שמה אתה תוכל לעדכן את ה-GATEWAY וה-GATEWAY DEVICE וכמו כן לקבוע את ה-HOSTNAMEשלך לך אח"כ ל-etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0/ ושמה תקבע את כל המאפיינים של הכרטיס IP,Netmask,broadcast,bootproto וכו´

למעלה