IP, משהו לא מובן לי

IP, משהו לא מובן לי

שלום רב. אולי (סוף סוף) אוכל להבין ולהפנים את הנושא.
1. האם כל בעל אתר יודע את כתובת ה - IP של אלו שנרשמו לאתר, אלו שמעלים תגובות לפורומים וכו'?
2. במידה והתשובה היא כן, האם בעל האתר יודע את המדינה או יכול גם לדעת את מיקומו המדוייק של המחשב? (שם משתמש ומכאן כתובתו)
3. שמעתי על צורך בצו בימ"ש ואין לי מושג עבור מה. הרי כל בעל אתר, נניח אתר של חברה מסוימת או ארגון מסוים, הרי ברור שאם יש מישהו שמקורב לבעל האתר הוא יכול לבקש ממנו ככה בתור חבר שיגלה לו מאיפה כתבו עליו כאן או שם...אז מה בעצם תפקידו של ביה"מש בסיפור הזה?
4. שאלותיי קשורות לאתרים בארץ ובארה"ב, האם גם שם העניין זהה למה שקורה כאן?
5. אם אכן צריך צו בימ"ש לצורך קבלת IP ופירושו, וזה אכן ניתן למבקש, האם מיידעים את בעל ה - IP? או שהמבקש יכול להחליט רק אז האם לתבוע או לא?

שמעתי על זה לאחרונה וזה ממש מלחיץ כי קיים הרי חופש ביטוי, ושמות אנונימיים וכו', וזה חלק מהעניין, אז פתאום כל אחד יבקש כתובת IP אפילו אם זה רק מדינה, ודרך זה ניתן להסיק לעיתים מסקנות רבות. התחלתי לחשוב על ככ הרבה אתרים שעמוסים בטוקבקיסטים או בנרשמים כאלה ואחרים, ואם כל מקורב לבעל האתר יכול ככה על כוס קפה לקרוץ ולבקש כתובת IP אז אוי ואבוי...

אשמח להבהרה בנושא.
תודה תודה.

עוד 2 שאלות באותו העניין

האם כדי לברר בצורה משפטית את מיקומו המדוייק של המחשב או את שם המשתמש מאותה כתובת IP חובה לפנות לשרת בארץ? או שגם שרתים בחו"ל יכולים לעשות זאת ויש מן "אחוות שרתים" (בחיי לא מצאתי מינוח טוב יותר) כזאת שאנחנו לא מודעים לגביה?

חשוב מאוד גם להבין מהם הקריטריוינם שביה"מש אכן נותן הוראה לחשיפת IP? ברור לי שהוצאת דיבה והטרדה. ושוב, מהי ההגדרה להטרדה?
אתן דוגמא: אם נכנסים לאתר מסויים (כל אתר שהוא שבו ניתן לחלוק מידע ודעה עם אחרים) ויש משהו שרוצים לדעת אודות מישהו (למשל, היכן הוא עובד, האם גר עדיין בעיר מסויימת, כמה ילדים יש לו. משהו טכני), ונניח מוצאים כמה אנשים ושואלים אותם בהודעה פרטית או קבל עם ועולם על גבי האתר. ואותו אחד שומע על זה או קורא את זה. האם זו עילה מספקת בשביל ביה"מש לתת לו אפשרות לראות את ה - IP?

מנסה להבין איפה כאן הגבול..אמאל"ה...אני שואלת ככל העולה על רוחי בכל מה שמעניין אותי בלי לתת חשבון. כמובן שלא מוציאה דיבה ולא כלום. אבל לכו תדעו, אולי מישהו עלול להתעצבן בגלל ששאלתי איזו מכונית יש לו...

עוד דבר..

הבנתי ממישהו שאם מדובר באתרים גדולים כמו FB וטוויטר אז אין מצב שהם מוסרים שום מידע. אבל אם מדובר באתרים קטנים אז אולי. השאלה היא האם סביר, במיוחד בכל הנוגע לארה"ב, שאיזה עובד באתר יתן פרטים על ה - IP, ומילא מדינה..אבל האם יתן ככה למישהו שקשור לאתר את המספר המלא??? ברור שלא ניתן לדעת בוודאות כלום אבל האם סביר או שהאמריקאים מודעים היטב. באתר הזה אגב יש PRIVACY POLICY ומוסבר שם הכל, קראתי אבל לא הבנתי האם זה אומר שמותר ככה לתת את הכתובות.

התשובה כלולה בגוף השאלה

מה שבטוח שאולי....
שמעי, זה פורום משפטי, אנחנו עוסקים כאן בשאלות משפטיות, לא בהערכות של מה יכול לעשות עובד זה או אחר.
זה בערך כמו שתשאלי אם יכול להיות שלמרות הסודיות הבנקאית, אם מישהו חבר של הבנקאי שלך, יכול לבקש ממנו פרטים על מה קורה בחשבון שלך ואם אותו בנקאי יענה, התשובה היא שהכל יכול להיות, ושזה אסור. ואם הוא יעשה ויעלו עליו, הוא יתן על כך את הדין.

השאלה הראשונה אינה משפטית

ואיני יכול לענות לך עליה.
השאלה השניה: רוב החשיפות נעשות בכלל על בעניינים פליליים ופח"ע. המשטרה משיגה את הפרטים בקלות רבה.
בהליכים אזרחיים, צריך להגיש בקשה מנומקת. בית המשפט לעולם לא יעסוק בדבר של מה בכך. חשיפת הפרטים תנתן רק במקרים מובהקים של עבירה או עוולה חמורה.

תשובות

אני כרגע מוגבל בזמן, אני אתחיל לענות לך ונראה כמה אספיק, מקסימום אמשיך במועד מאוחר יותר.
1. לא וזאת משתי סיבות: אתר אינטרנט זה לא משהו סטנדרטי, כמו שלא כל מכונות האספרסו עושות אותו הדבר. יש כאלה שרק מזרימות הדי מיים חמים דרך קפסולות או תערובת, יש כאלה שגם תוחנות את הפולים ויש כאלה שגם מקציפות חלב... בקיצור, בכל אתר אינטרנט קיים רובת של תוכנה, ולא בכל תוכנה המתכנת הכניס את הפונקציה של הצגת כתובת IP של הכותב. בנוסף, לא כל גולש יש לו כתובת IP קבועה, ולא כל כתובת נראית לעין ויש מחשבים ציבוריים שהכתובת שלהם לא מצביעה על כלום.
טוב אני נאלץ לסיים עכשיו, אענה לך בהמשך.

המשך תשובות

2. כן.
3. ואם למשל כתבו עליך לשון הרע ואתה לא חבר של בעל האתר? ומה בכלל קשור עניין החברות, אם בעל האתר התחייב בתקנון לא לגלות מידע אודות הגולש ללא צו בית משפט? תפקידו של בית המשפט, כמו בכל תיק שמובא בפניו, להכריע בסכסוך בהתאם לדין.
4. הוא לא זהה. לכל מדינה יש את הדין שלה.
5. אני לא יכול לומר לך בודאות שבכל מקרה מידעים. ישנו הליך המכונה "פלוני אלמוני" באנגלית John Doe, שבו ניתן לידע את הנתבע הפוטנציאלי והוא יכול להגיש לבית המשפט את התנגדותו בלי לחשוף את זהותו.

קיים חופש ביטוי, אך זו חירות ולא הפקרות. חופיש הביטוי איננו בלתי מוגבל, הוא מסתיים היכן שהביטוי גורם לפגיעה מסוג מסויים בזכויות של הזולת, למשל בזכותו לשם טוב, בזכותו לפרטיות, בזכותו לחיות את חייו בכבוד ובשלווה מחוץ לאור הזרקורים (מה שנקרא בארה"ב הזכות להיעזב לנפשו to be left alone). האנונימיות היא ברוב המקרים מצב נתון, לא זכות, יש בשנים האחרונות ניצנים של הכרת האנונימיות כנגזרת מהזכות לפרטיות.
אם מדאיג אותך שבעל אתר יחשוף את המידע שלך, תדאג לגלוש בצורה אנונימית. איך עושים את זה זו שאלה טכנית, תברר באחד מהפורומים העוסקים בהיבטים הטכנולוגיים של האינטרנט וההגנה על המידע. כמו כן, אל תגלוש באתרים שלא מבטיחים לכבד את האנונימיות שלך ואל תכתוב דברים באתרים שאתה חושש שלא מכבדים את התחייבויותיהם החוזיות.

תודה רבה עו"ד זיסו ועוד -

ראשית שמחתי ללמוד ולקרוא בעניין שאלותיי. תודה רבה רבה. תושבות מעמיקות וענייניות. שנית, יש כמה דברים שאינם ברורים לי ולכן אשאל ואתן עוד קצת פרטים. ענית כי זכותו של אדם לפרטיותו זה גם משהו שהוא עילה למסירת כתובת IP..? האם הבנתי נכון?
1. אחד הדברים שאינו מובן לי זה האם כאשר טוקבקיסט או חבר פורום רוצה לברר מצב משפחתי או סוג מכונית או כמה חדרים יש בדירה של סלב, ושואל את אחת השאלות הללו בכמה אתרים במקביל. (רשתות חברתיות ו/או אתרים הקשורים לסלב בצורה כזו או אחרת). ולאחר שלא קיבל תשובה במשך יום או יומיים פסק משאלתו. ושוב, שאלה נקודתית, ללא פגיעה בשמו של הסלב אלא פשוט מתוך סקרנות. ואז מפסיק. וגם מתנצל ואומר שלא ידע שזה משהו שסלב מעדיפים לא לחשוף. האם זו עילה לביה"מ לחשוף פרטי משתמש?
הרי מה שעיניי רואות כאן באתרים בנוגע לסלב זה פשוט פי כמה וכמה וכמה מהמתואר בשאלתי. הרי כל הזמן שואלים אנשים בפורומים שונים שאלות לגבי מושא הערצתם. האם שאלות תמימות בנוגע למצבם המשפחתי, באיזה רכב הגיעו למקום כזה או אחר, באיזו עיר גרים כרגע וכו', אפילו אם מנסים לברר בכמה אתרים במקביל, האם זו הטרדה? ושוב, האם ביה"מ יאשר חשיפת זהות משתמש לאור שאלה שכזו.
אשמח לתשובה כי אני כבר ממש במצב מבולבל...כנ"ל כמובן לגבי החוק האמריקאי.

(אגב, אתרים אמריקאיים רבים מייחסים לעניין האייפי חשיבות ומסבירים שהכתובות יכולות להימסר לצורך פרסום וכו', ועוד כהנה וכהנה...זה כבר נוכחתי מזמן, כתוב ככ הרבה שבטח הם מגבים את עצמם אם זה ידלוף לא???)

2. עדיין לא הבנתי את תשובתך בנוגע לשאלה השניה. אני מניחה שלא יינתן מספר אייפי שלם לכל דורש וגם לא למקורב לאתר...לפחות לא בקלות. הרי ידוע שכאן צריך צו. אבל האם למסור בע"פ רק את המגינה ללא מספר האייפי זה גם אסור? על זאת לא נעניתי.

תודה שוב.
השכלתי.

וגם לא ממש הבנתי -

האם בעל האתר צריך להתחייב כי לא יעביר כתובות אייפי?? לפי מיטב הבנתי מסירת כתובות לאנשים אחרים הוא אסור אלא בצו בימ"ש. האם בארץ החוק מחיב צו? האם יש מדינות בארה"ב בהן החוק אינו מחייב צו? הרי או שיש חוק או שאין...

תודה רבה רבה שוב.

הערה.

דווקא האתרים האמורים הם מכובדים מאוד, רשמיים ומייצגים גופים ואירגונים גדולים. חובתי לציין כי עד עכשיו בכלל לא בדקתי ולא התייחסתי לכל זה, איפה עובר הגבול בשאלות כאלה ואחרות מבחינת הזכות לפרטיות? יש אדם שמספיקה שאלה אחת על ילדיו והוא כבר בביהמ"ש, ואחד אחר ישמע כי שאלו רבים שאלה אודותיו וזה עדיין לא יפריע לו. מה קובע?

אשמח שוב, לתשובה.

מה פתאום צריך להתחייב?

באמת אין לי מושג מאיפה הגעת לרעיון הזה.
איני מומחה למשפט אמריקאי ולכן לא אוכל לענות לך או לכתוב מאמר על משפט השוואתי בין מדינות ארה,ב השונות.
החוק לא מחייב צו. חסרה לך הבנה בסיסית במשפט אזרחי.
צו עשה או צו גילוי מסמכים הם סעדים משפטיים. סעד משפטי הוא תרופה משפטית, תרופה שבדרך כלל בית המשפט מוסמך להושיט לבעל דין.
יש מקרים שבעל דין זכאי לכך שיריבו יעשה משהו (ואז הוא מבקש צו עשה) למשל, לגלות לו מידע מסויים. יש מקרים שההיפך, בעל דין זכאי לכך שיריבו יפסיק לעשות משהו, ואז הוא מבקש צו מניעה.
אם בית המשפט משתכנע שזה הסעד הדרוש, הוא נותן את הצו.
לפעמים הצו לא אפקטיבי, למשל כאשר לצד שכנגד אין את המידע המבוקש. הצו לא יעזור כי אי אפשר למסור משהו שאין לך.

1. תנסי להפנים, בתי משפט לא מתעסקים בדברי הבל מהסוג שאת מתארת.
2. אני מבין שלא הבנת. אנסה לחדד. אין חוק שאוסר לתת כתובת IP הסיבה שלא מוסרים ללא צו היא התחייבות חוזית של בעל אתר בסעיף התקנון המכונה "מדיניות פרטיות". אם לאתר יש מדיניות פרטיות הקובעת שלא נותנים ללא צו בית משפט, אז אם יתנו ללא צו, זה אומר שהפרו חוזה כלפי המנוי וזה אומר שאם גרמו נזק, צפויים גם לשלם לו פיצויים. כנ"ל לגבי מדינה. אם הדבר נאסר במדיניות הפרטיות, אז הוא אסור מבחינה חוזית ואם הוא לא נאסר, אז מותר.

למעלה