ip--שאלה

shai12345

New member
ip--שאלה

מישהו יכול לתת לי הסבר מפורט עלIP ? ובכלל יש כמה נקודות שאני לא מבין:כל פעם שאני מכבה ומדליק את המחשב, מתחלף הIP?האם כל אתר נותן לי IP משלו, או שזה ענין של ספק השרות? יש לו איזה קשר לקוקי`ס? הIP נשמר על הדיסק שלי? אני יכול לשנות/ לבטל IP ? יש לו איזה קשר לקו הטלפון ממנו אני מתקשר? תודה לעונה .

zuli2

New member
IP

היי ip internet protocol ` זו השפה שבה 2 מחשבים משוחחים בינהם , ומספר ה IP שלך זה בד``כ `` כתובת האינטרנט שלך`` ז``א המחשבים שמדברים איתך למעשה מתקשרים איתך דרך מספר האי פי. את המספר הזה אתה אכן מקבל דרך ספק השירות שלך , ולכן כמו שחשבת הוא באמת שונה כל פעם. ואין לא קשר לכל שאר השאלות ששאלת לא לקוקיז ולא לטלפון מקווה שעזרתי

Ey@L

New member
אתה מבלבל בין הרבה דברים

יש את הIP של המחשב שלך שהוא אם אתה לא על רשת. 127.0.0.1 יש את IP שהמחשב שלך מקבל כאשר אתה מתחבר לאינטרנט, הIP הזה ספק האינטרנט נותן לך מחדש בכל התחברות. במקרה של ADSL זה IP קבוע. כשאתה נכנס לאתר יש גם לו IP משלו, הIP של ספק האיחסון שלו. אתה לא צריך לשנות IP, אתה גם לא יכול. אני מקווה שעניתי לך על השאלות, בברכה, אייל

B0ND_JAME5_B0ND

New member
אייל נראה לי שעשית גם קצת בלאגן...

IP זה בסך הכל הכתובת שהמחשב שלך מקבל כל פעם שהוא מתחבר לאינטרנט, המחשב מקבל כל פעם כתובת חדשה, אחרי כל התחברות מחודשת לאינטרנט, כמובן שאם ברצונך לשנות את ה-IP אתה צריך לנתק את המחשב ממהתקשרות הנוכחית ואז להתקשר חזרה- אז יהיה לך IP שונה, (בטח ובטח שזה יקרה לאחר שתכבה את המחשב...) אם אתה מחובר דרך- ADSL יש לך גם IP דינאמי!!!! רק אם אתה מחובר דרך CABLE יש לך IP סטטי- למרות שאם תהיה מספיק זמן לא מחובר כלומר OFFLINE ה-IP שלך ישתנה. הדבר האחרון למחוברי רשת - יש לכל מחשב IP קבוע שניתן לשינוי רק ע``י כניסה להגדרת הרשת. תוכל לגלות מה ה-IP שלך ע``י כניסה ל-התחל->הפעלה: ולרשום שם: winipcfg ו-אנטר! אז יופיע לך מסך שבאחד מהשורות שלו יהיה רשום: כתובת IP. זה אותו מספר בעל 4 מספרים אשר מופרד בנקודות.

shai12345

New member
תודה,אבל...

עדכאן הכל ברור. אבל, האם אתר כל שהוא (תפוז,IOL ,נענה וכ` וכ`)יכול לזהות את הIP הקבוע של המחשב שלי? (זה שהגעתי אליו דרך START -לפי עצתך).

Ey@L

New member
כן,

אבל למה זה אמור להפריע לך שהוא יודע? למרות שהאתרים לא ממש מתעניינים בIP הספציפי שלך..אבל יש להם מערכת סטטיסטיקות לפי זה.

@poet

New member
גיימסי חומד גם אתה עשית טיפה בלאגן

יש אפשרות ליצור איי פי סטטי בADSL גם אחרי ניתוק , ואני לא מגלה לך איך חחחחח (-: סתאאאאםםםם קווי ברק נותנים איי פי קבוע פר יוזר - > הידעת בלינוקס (למרות שבזק אמרו שאי אפשר לחבר איי די אס אל ) הצלחנו לחבר suse7 למשמעוניין ) יש אפרות גם לשחק בין כתובות האיי פי אמנם זה לא mask אבל שליטה על איי פי זה קטע שהמון אוהבים!

למעלה