iriver בחו"ל

Pumpernickel2

New member
iriver בחו"ל

שלום. בקרוב אני מתוכנן לנסוע לקנדה וחשבתי לנצל את ההזדמנות ולרכוש שם, בחנות בקנדה, או בדיוטי-פרי נגן mp3. עשיתי סקר שוק קטן, ודי התבייטתי על iriver h340, העניין הוא שאני קצת חושש מקניה בחו"ל. (אחרי קנייה מאוד לא מוצלחת שם) אני מחפש מקום שיאפשר לי לקנות במקום מוזל מהארץ כמובן, ושיכלול אחריות בינלאומית עם כל הדברים הנלווים שבאים עם הנגן. (אני מודע לבעיה של התמיכה בעברית בנגן הנ"ל, אבל זה לא עקרוני והבנתי גם שאמור לצאת עידכון בתחילת ינואר שיסדר הכל). אשמח מאוד לשמוע את דעתכם והצעתכם, ועוד משהו, כמה אתם מעריכים שזה יעלה? תודה.

נדב8

New member
תשובה

הנגן שאתה מחפש מאוד טוב ובין המומלצים פה. אבל הוא נורא ישן, והפסיקו לייצר אותו כבר, לאייריבר יש דגם חדש של נגן בנפח של 20 ג'יגה והוא הh10 שמופיע גם בגרסאות של 5 ג'יגה 6 ג'יגה וגם 1 ג'יגה בזכרון פלאש. אם אתה מתעקש על 40 ג'יגה, אולי כדאי לך לפזול לכוון של האייפוד פוטו שאותו גם אולי ולא תמצא, אולי לכיוון של אייאודיו x5. דבר נוסף הוא, שאם אתה קונה בחו"ל אייפוד הוא המוצר המועדף משום שהאחראיות עליו חלה גם בארץ.

Pumpernickel2

New member
אייפוד!?!

אני חייב להודות שקצת ריסקת את עולמי פה. עד שכבר הצלחתי לגבש דעה מוצקה לגבי הנגן שאני רוצה, ופתאום "דגם ישן, הפסיקו לייצר" (?) מאוד נוח לי פשוט עם h340, כלומר יש לו נפח גדול, אפשרות לתמונות, וגם אפשרות לוידאו. כמובן שהמוזיקה היא במקום הראשון, אבל התוספות האחרות הופכות אותו למושלם עבורי. ראיתי את הh10, הוא נראה נחמד, אבל הוא מסוגל לעשות את כל הפעולות של הh340? בקשר לאייפוד, זה משהו שאני מאוד מסתייג ממנו. כי לכולם יש אייפוד, וזה לא אומר בהכרח שהוא טוב. אייפוד הוא מותג נחשק, שגם עולה הרבה יותר מהמתחרה הזול ואולי האיכותי יותר. - אפשר חוות דעת שנייה?

נדב8

New member
אתה ישר

מזלזל. אייפוד הוא לא איזה נגן ג'נרי בחליפה לבנה, הוא קנה את שמו בכבוד, ולא בעבודה בעיינים. אם אתה רוצה להשקיע הרבה כסף במוצר שאולי יתקלקל לך בארץ ולא יהיה לך למי לפנות אתה מוזמן... אבל את הh340 אתה גם יכול לקנות בארץ.

Pumpernickel2

New member
לא מזלזל

אבל אני חושב שהוא הרוויח את השם שלו בשל המותג עצמו, מאשר בשל איכותו האמיתית של המוצר. כן, אני מודע לזה שאני יכול לקנות h340, או כל נגן אחר בערך בארץ, העניין הוא שאני סומך על זה שבחו"ל, זה יעלה פחות. אני צודק?

נדב8

New member
אתה סותר

את עצמך באותה הודעה. מותג זה משהו שכבר קנה את שמו. לא יכול ליהיות שהוא קנה את שמו בגלל שהוא כבר מותג? זה יעלה פחות נכון, אבל כשמסתכלים לטווח הרחוק אולי לא.

ramonsegev

New member
שני דברים:

שם לא נבנה על מותג ולא על אויר הוא נבנה על עבודה טובה, זה שיש לו שיווק מטורף זה לא אומר שהוא לא טוב אייפוד הוא מוצר מאוד מאוד איכותי! לא ממליץ לך לקנות איריבר בחו"ל מהסיבה הפשוטה שאין לך אחריות בארץ (אם קנית בחו"ל) אז אולי (כי בחו"ל לא תמצא תמיד זול יותר וגם אם כן לא משמעותית) אבל אם נדפק קצת המכשיר אתה תשלם ביוקר רמון נ.ב. אני מחזק את נדב, אייפוד הוא מוצר מעולה

Pumpernickel2

New member
אייפוד לא אייפוד

אני יודע למה התכוונתי, ואין לי כוח להתווכח בקשר לאייפוד. בדקתי קצת, ואפשר לומר ש iAudio x5 מאוד קורץ לי בשלב זה. השאלה הבאמת גדולה היא, כמה זה יכול לעלות (יותר מ..250 דולר?), איפה, ומה זה כולל? - אני שואף לקנות נגן, לא משנה איזה, בעל אחריות בינלאומית. יש דבר כזה, וזה משהו שמאוד חשוב לי.

ramonsegev

New member
אז לפחות ממה שאני הבנתי מקריאה

בפורום אין לשום חברה אחריות בין-לאומים מלבד אפל

יאיר B

New member
טוב, אז ככה:

1. הדולר הקנדי הוא קצת יותר גבוהה מהדולר האמריקאי. אני לא יודע עד כמה זה יעלה לך יותר זול (לא יודע מה המחירים בקנדה - תעשה סקר שוק שם). 2. ממה שאני יודע, את ה-H340 עדיין מיצרים. הפסיקו ליצר את ה-H320 בגלל שה-H10 20GB יצא. 3. נושא האחריות הבינלאומית: בישראל רק לאיפוד יש אחריות בינלאומית שתקפה גם בישראל. לאיריבר יש אחריות בינלאומית, אבל היבואנים בארץ לא מסכימים לטפל בהם. במיקרה של תקלה תצטרך לשלוח לחו"ל על חשבונך ולטפל בניירת לבד (וזה נכון לגבי עוד סוגים של נגנים כמו איאודיו), או לשלוח דרך ארקדיה (אם יש לך אפשרות להוכיח את תאריך הקניה ע"י חשבונית למשל) בעלות של 200 ש"ח כיסוי הוצאות המשלוח.

gt-master

New member
איפוד מוצר די עלוב

המכשיר מלא בתקלות וקילקולים ובכלל לא מתפקד כמוצר יוקרה. מספיק לשוטט בפורומים ולראות כמה בעיות כמו HD שקורס,מערכת נתקעת,סוללה עלובה(כן גם בווידאו,שעתיים על הנייר זה שעה וחצי מסכנות במציאות של וידאו) האיפוד מוגבל מבחינת אפשרויות. אין רדיו ואין הקלטה. אפילו מטען לא נותנים.מה קורה עם אפל? אפילו בסאונד הוא נופל יחסית למכשירים מובילים אחרים (סוני,איאודיו,קיראטיב,איריבר..) אין EQ משתמש,רק פריסטים עלובים שגורמים לדיסטורשיין לרב. הבן אדם עשה החלטה נכונה ובחר במכשיר עדיף בהרבה ואתם ממליצים על איפוד? השתגעתם? תקנה H340 בארץ,המלצה שלי אלה עם כן אתה משיג אותו 200$ בחו"ל בקיצר רק דביל יעדיף איפוד על H340 ועוד באותו מחיר.

ramonsegev

New member
שמע אחי..

אני חולק עליך, אם יש כל כך הרבה בעיות באיפוד למה קונים אותו בלי הפסקה? רק בגלל לחץ חברתי? רק בגלל שזה מאגניב? לא נראה לי הגיוני בכל אופן אתה חייב להסתכל גל על זה שיש הרבה יותר מוצרי איפוד, ובגלל זה אתה רואה שיש יותר בעיות בכל אופן, גם אם הנגן נופל מהאחרים, עלוב הוא לא

RoiRoi88

New member
ואני חולק עליך ../images/Emo13.gif

את ה-IPOD קונים בלי הפסקה באמת בגלל הפרסום (ובגלל שזה מאאגניב). אני מכיר מספיק אנשים שלא מבינים כל כך במכשירים כאלו, ופשוט משוכנעים ש-IPOD הוא האפשרות היחידה שלהם אם הם רוצים לשמוע שירים. הם אפילו לו חושבים על נגנים אחרים. פעם המלצתי לחבר שרצה נגן לקנות IRIVER, והתגובה שקיבלתי ממנו הייתה "אההה... לא יודע.. אתה בטוח שזה טוב? אני לא רוצה להסתכן.. זה לנסיעה לחו"ל" בסוף הוא החליט לקנות IPOD ("כי ככה הוא יכול להיות בטוח זהוק קנה מכשיר טוב"). מה לעשות, אלו החיים..

ramonsegev

New member
לא חלקת עלי

אני מדבר על זה שיש הרבה יותר מוצרי איפוד בשוק, בגלל זה רואים יותר בעיות במוצרים

gt-master

New member
תיקונים

א. הוא לא נורא ישן וישן בנגנים זה לא תמיד אומר רע. ב. לא הפסיקו לייצר אותו.הפסיקו עם ה H320 וזה ממשיך. אל תקנה איפוד. תקנה H340 בארץ עם אחריות,בגירסא אירופאית שעמוסה באביזרים וה H340 אפילו בא עם עריסה.

Pumpernickel2

New member
Iaudio

בסדר, תודה רבה. רציתי לשאול, מה ההבדל בין הIaudio x5 לבין הxl5, ומה יותר עדיף, הx5, לבין ה .h340 Iriver בינתיים אני נוטה לכיוון הx5. באמזון הוא עולה 250 דולר, אבל זה לא ממש ריאלי, כי אני לא מתכוון לקנות דרך האינטרנט בכל מקרה. יש בארץ ב1600 שקל, אבל אני עדיין חותר למחיר הנכון ביותר בעסקה הטובה ביותר, ואני מאמין שיש טובה יותר. חיפשתי גם בסקאל דיוטי-פרי, אבל אין להם נגנים של Iaudio וiriver יקר שם. חוץ מזה לא ממש מצאתי חנויות למוצרי חשמל בקנדה.

after1212

New member
תשמע

הייתי בדיוק באותו מקום, עד שהחלטתי לקנות את הIRIVER H340 ואני מאד מרוצה. הX5 והH300 על דגמיהם השונים (הבדלי נפח) הם נגני המוזיקה הגדולים הטובים ביותר היום שמציעים די הרבה אפשרויות ודי דומים מהבחינה הזו. כמובן שיש יתרונות וחסרונות קטנים לכל אחד - האיריבר נחשב עדיף באיכות המוזיקה והוידאו שהוא מנגן, הוא יותר זול בהתאמה לנפח אבל יש לו הגבלת עוצמת שמע (באירופה ובארץ), USBOTG רק 1.1 ולא 2. חוץ מזה הם קצת מתעצלים עם עידכוני הקושחה (FIRMWARE) שלהם - יכלו להתאמץ יותר. מצד שני יש את ה-ROCKBOX שאמור להיות אלטרנטיבה מעולה לתוכנה הרשמית (כשהוא יהיה מוכן). הבעיה עם הIAUDIO היא איכות המסך שקצת נופלת (קל לראות) ואיכות הסאונד שלדעתי נופלת מהאיריבר אבל רק אם ממש מתאמצים וברוב הקבצים (שב-LOSSY CODECS) לא תשמע הבדל. התוכנה של האיאודיו קצת יותר נוחה אבל זה דבר דינמי. אני לא יודע אם האיאודיו מגיע עם מארז סוללות חיצוני (AA) אבל זה בהחלט תוספת גאונית שיש בIRIVER. מצד שני לIAUDIO יש שלט LCD וזה נחמד. האיריבר מגיע עם שלט נטול מסך. מה עוד? השירות של IRIVER טוב ובמקרה של תקלה אפשר לסמוך עליהם והתמיכה באינטרנט מעולה. רק תראו את MISTICRIVER... אני לא יודע איך שירות האחריות לIAUDIO בארץ ושווה לך לבדוק את זה. תחליט מה חשוב לך! זו התשובה בעצם. ברגע שתדע בדיוק מה אתה רוצה ואילו אופציות הכי חשובות לך בנגן יהיה לך מאד קל להחליט.

Pumpernickel2

New member
תודה

אגב, על השלט לאייאודיו, אתה צריך לשלם משהו כמו 300 שקל נוספים. :)

MrMinus

New member
אני לא ממליץ לקנות בחו"ל

קניתי Rio carbon בחו"ל, יצא לי ב500 שקל יותר זול מאשר בארץ. אחרי 4 חודשים הפלתי אותו, הוא נדפק ואין אחריות... אז עכשיו יש לי קישוט בחדר שעולה 800 ש"ח

למעלה