IRQ וצרות אחרות

yaishb

New member
IRQ וצרות אחרות

כשאני מעלה את הלינוקס ( RedHat7.0), אני רואה שהוא לא מאתחל את eth0, כנראה בגלל רישום לא נכון של io ו irq. השאלה שלי היא איך ניתן לדעת את הפרמטרים האלו עבור כרטיס הרשת שלי (3com 3c90x ethernet adapter) שהותקן במקור עבור win2k, ודרך איזה כלי ב redhatניתן לעדכן אותם? ברק.

ezaton

New member
אין צורך להגדיר אותם

אבל אם אתה ממש מתעקש, אתה תוכל למצוא את הפרטים כאשר תריץ cat /proc/pci שם ימצאו כל התקני ה PCI שלך, ובדיוק מה הם מספרים למערכת. סביר יותר להניח שהסיבה לאי פעולתו של כרטיס הרשת, או להודעת השגיאה היא מודול לא נכון, ולכן, אנא צרף גם את תוצא הפקודה: cat /etc/modules.conf שים לב שרדהאט 7.0 מלא באגים, ולא מוצלח כל כך. Ez

yaishb

New member
אולי אתה תןכל לעזור לי?

הוצאתי את כל מה שיכולתי לחשוב עליו: dmesg, resolve.conf, proc/pci האם זה אומר לך משהו? האם אתה יודע למה לינוקס לה מזהה את כרטיס הרשת שלי?

חה, חה, חה ...

(סתם לא ברצינות ...) אתה בטוח שהכרטיס הוא 3com ??? נראה לי שלך וללינוקס שלך יש חילוקי דעות חמורים בעיניין ... יש פסיכולוג ללינוקסים שמוכן לקבל "פינגווינים עם משבר זהות" הלינוקס שלך מזהה את כרטיס הרשת בתור אינטל 10/100 כאילו דדהההה....

yaishb

New member
אבל... אבל... אבל...

הקראתי לך מילה במילה את מה שכתוב ב driver (של ה windows)! וחוץ מזה, אז מה! בכל מקרה הלינוקס לא מזהה את הכרטיס!

טוב שלא הקראת לי ..

את מה שכתוב במודעות אבל בסוף העיתון ..
יש פקודה חביבה שיכולה לסייע למי שלא מכיר יותר מידי את הקבצים , היא נקראת netconfig .. אתה כמובן צריך להריץ אותה בתור root - זה על מנת לכוון את הרשת .. אני חושב שכדי להימנע מטעויות כדאי לך קודם כל למחוק את המקטע NETWORK המופיע ב /etc/sysconfig/hwconf ולהריץ את kudzu (פקודה) על מנת שהמערכת תזהה את כרטיס הרשת .. איזו הפצה יש לך (דבר אשר הינו חשוב כאשר מדברים על כרטיסי 3com ..

yaishb

New member
לגבי מודעות האבל...

אני לא רחוק מזה
מה זה למחוק את מקטע ה network? יש לי RedHat7.0 - איך אתה מסביר את ההבדל בין ה driver לבין מה שהלינוקס רואה?

תשובה

הלינוקס "רואה" intel 10/100 בגלל שזה מה שמוגדר לו .. וזה ככל הנראה שגוי .. כדי למחוק את המקטע NETWORK מכוון שמדובר בבסיס הנתונים של התוכנית kudzu בכדי שהתוכנית תזהה מחדש את הכרטיס הוא לא אמור להיות בבסיס הנתונים שלה (שמור לפני זה את הקובץ בשם אחר) לאחר מכן כשתריץ את התוכנית היא תזהה חומרה חדשה (חומרה שלא בבסיס הנתונים שלה) - כלומר את כרטיס הרשת ואז אם תגדיר אותו נכון הוא יעבוד ..

yaishb

New member
התנצלות!

אל תשאל אותי למה (כלומר אתה יכול לשאול אבל אין לי תשובה טובה), כרטיס הרשת שלי הוא אכןintetl pro/100 ve... לאחר kudzu וקנפוג מה שצריך ב linuxconf - עדיין אין פינגים, אין רשת, ואין נעליים (שבוע הבא אני מקווה לקנות
מה אפשר לעשות עם האין-רשת? האם RedHat6.2 יעבוד יותר טוב? ברק.

ezaton

New member
הייתי מנסה קודם

להחליף בקובץ ה modules.conf מ eepro100 ל eepro, ואם זה עדיין לא עובד, אולי לנסות להכליף ל e100 (למרות שזה פחות סביר שיעבוד). ברדהאט ישנה בעיה עם הדרייבר של כרטיסי הרשת של אינטל. הדרייבר eepro100 פעמים רבות לא נכון, או לא תקין, לפחות נכון ל 7.1 (ואפשרי שגם ב 7.0). שימוש בדרייבר אחר, "מתאים" יותר (או מתאים במידה דומה, אבל "כוללני" יותר - מתאים למשפחה של כרטיסים) אולי יפתור את הבעיה, וזאת בלי לשחק עם קודזו, אותו אני מתעב, או לשבור את הראש. ספר לי איך היה, אבל נסה מהר, כי רק הסו"ש אני אקרא בפורום (ומי יודע אם יצא לי בכלל בשבוע הבא). Ez

yaishb

New member
לא הולך...

החלפתי, אבל אחרי reboot הוא לא מזהה בכלל שום כרטיס... אפילו kudzu לא עובד... נותן segmantation fault... יש רעיון או להתקין מחדש?
ברק

למעלה