IsraPagan.com

Justin Angel

New member
IsraPagan.com

בוקר טוב וזך לכולכם! אני שמח להגיד שהבוקר ביקרתי בבנק, וכל המחשבים קרסו בדיוק שנכנסתי. למה אני שמח אם כל המחשבים קרסו והייתי צריך להמתין שעתיים? הבנקאית האישית הקודמת שלי כמעט וחטפה התקף-לב, וזה היה אחד מהמחזות היותר מצחיקים שראיתי. במקרה הייתה לי מצלמת ווידאו אז יש לי את רוב האירוע מצולם. ולחדשות הנהדרות! הפקדתי את 430 הש"ח של כספי התרומות. כמו כן שחזרתי התקשרתי לשרת האינטרנט שנבחר לעבוד איתו וחיוב של 510 ש"ח בוצע על 12 חודשי אירוח והכתובת IsraPagan.com. נאמר לי שהכתובת תתחיל לפעול מחר. אם יש עוד אנשים שרוצים לתרום בכדי שלא יווצר מצב שאני משלם 80 ש"ח על האתר (פי 4 מכל אחד אחר) ניתן לעשות זאת ביום רביעי הבא, 16 ליולי, ההרצאה הראשונה בסדרת ההרצאות הפאגאניות, בבית הארחה ברחוב בני-דן 40 ומשהו החל משעה שבע בערב. יותר פרטים מדוייקים יצאו כמו תמיד כשבוע לפני האירוע (יום רביעי-חמישי הזה). ברכות זוהרות לכולם

gwizard

New member
מאיפה הסכום ?!

הרי למיטב ידיעתי הדומיין עולה לך 9 דולר ועוד הסכום המקורי של כ-200 שקל ???!!! מאיפה החיובים הנוספים ? אל תגיד לי שהחלטת לגבות עבור העבודה שלך......

Justin Angel

New member
כל החבילה נרכשה מאותו מקום

adcd.co.il היא החברה שעבדנו איתה לאורך כל הדרך. במקור היה תכנונים לנסות לעבוד עם חברה הודית בכדי לרכוש דומיין ב9$, אבל הדבר לא יצא לפועל ובמקום זאת החלטנו לעבוד עם החברה של האירוח גם בשביל הדומיין. המחיר הוא כפי שנמסר לי היום בטלפון ששילמתי בכרטיס האשראי שלי, אני אבדוק אותו לעומק כאשר אקבל בדואר את החשבונית עם הפירוט המלא כולל המע"מ (מה שלא נכלל במחירים אשר באתר), אך הסכום נשאר כפי שדווח. (בתקווה) ואם הייתי גובה עבור העבודה שלי החיוב היה על סכום כמה אלפי ש"ח במצב הנדיב מאוד, היות ואתר כזה מספק לי עבודה מלאה לפחות במשך חודש וחצי. זוהי עבודת התנדבות בשבילי, וזה כולל להיות זה שאחראי על הכספים.

gwizard

New member
אז תסביר לי בבקשה

איך 22 שקל בחודש כפול 12 פלוס 50 שקל התקנה יצא 510 ? זה היה אמור לצאת 314 שקל כי את הדומיין נותנים לך במתנה. אז מאיפה עוד 200 שקל ? שים לב שאני לא מנסה לתקוף אותך, אני רק מתעניין איך זה קרה שהסכום קפץ למעלה. אני גם בעל עניין פה :)

Justin Angel

New member
אין בעיה :)

הסכום 22 ש"ח לחודש היינו ללא מע"מ, ולמרות שזה לא נשמע כמו הרבה להוסיף את מע"מ ל22 ש"ח הסכום גדל שעושים את זה ל22 * 12. כמו כן יש את דמי ההתקנה שלא הכנסנו לחשבון בסך 50 ש"ח (אני לא בטוח אם אליהם שילמנו מע"מ או לא). הדומיין לא ניתן במתנה, אם תיקרא את האותיות הקטנות תראה שדומיין מסחרי ודומיו ניתנים במתנה רק בחבילת Silver ומעלה כאשר אנחנו לקחנו חבילת פרה-בייסיק. קרי, קנינו את הדומיין ב27$. שיהיה לי את המספרים המדוייקים אני אתלה אותם באתר, אבל כרגע אתה מוזמן לעשות את החשבון ולראות שזה יוצא 510 ש"ח. כרגע אני עשיתי את החשבון בשימוש בשער דולר של 4.5 והסכום יצא 509.535 ש"ח, אז אני מניח שאם אשתמש בשער הדולר הגבוה העדכני ואדע מה המע"מ המדוויק במדינה הזאת (17% נכון?) אז הסכום ייצא הסכום שהם נתנו לי בטלפון. הנה החשבון שאני עשיתי לפני שנתתי להם את הסכם לחייב ושוב לפני כמה דקות רק כדי להיות בטוח: אנחנו משלמים עבור הדברים הבאים: 1. אירוח לשנה. כל חודש עולה 22 ש"ח, מה שיוצא שנתי 22 כפול 12 = 264. 2. דמי התקנה בסך 50 ש"ח. 3. קניית דומיין. המחיר הוא 27$ דולר, החלפתי עכשיו לפי ההנחה שהשער הגבוה הוא 4.5 וזה יוצא: 27 * 4.5 = 121.5 סה"כ עד עכשיו זה יוצא: 264 + 50 + 121.5 = 435.5 4. מע"מ - 17%. 435.5 * 0.17 = 74.035 סה"כ כולל מע"מ: 74.035 + 435.5 = 509.535 אני מניח שלמרות שהשתמשתי במספרים לא הכי מדוייקים, זה יוצא מספיק קרוב למספרים המדוייקים יותר. לכל מי שתוהה על מה אני מדבר לעזאזל, אני אסביר את זה בצורה יותר ברורה והגיונית שיהיה לי את החשבונית. אבל זאת עדיין עיסקה מאוד משתלמת. יש לנו עכשיו אתר למשך שנה.

gwizard

New member
מניאקים :)

הם אומרים בפרסום שהדומיין חינם אם אתה מזמין לשנה את חבילת ה-pre basic. כמובן שלא קראתי את האותיות הקטנות :) טוב, סבבה. תודה על ההסבר דרך הגב, אני עושה סקר שוק של webhosting אז זה עזר לי מאוד. אלון.

ebonyW

New member
המע"מ הוא 18% ../images/Emo5.gif

תנסה לחשב לפי זה ונראה לי שהמספרים יסתדרו.

Justin Angel

New member
וואו הוו!

סוף סוף, הצלחתי להפעיל את הדומיין. שמתי עמוד ניסיון קטן בIsrapagan.com ומחר אני אשים משהו יותר מתאים ורלוונטי, והיום - תהנו מהידיעה שזה ציון דרך לקהילה.

צפוי משהו

הייתי אומר. כל עוד זה מה שנמצא באתר, אתה צריך להכניס אזהרה - "האתר מכיל תמונות קשות לצפיה ולא מומלץ לחולי לב, נשים בהריון, ילדים קטנים ואנשים בעלי קיבה חלשה"

Justin Angel

New member
בהחלט :)

השינוי בוצע :) כרגע אני שורף זמן עד שמישהו מהחברה יחזור אליי ויסביר לי למה האתר לא מצליח להריץ קבצי ASP, שמהווים את הבסיס לאתר.

ועכשיו אני אהיה רציני

אמנם לא הוצאתי אגורה שחוקה (מסיבות טובות, כנראה), אז דברי הם בגדר המלצה בלבד: כדאי לך להחליף את התוכן העכשווי במשהו מעט יותר רשמי. להסיר את התמונה ואת הכיתוב (מכל מקום) ולהחליפו בדברים רלוונטיים ובהודעה האומרת "כאן יפתח בקרוב אתר הפגניות הישראלית". אולי אפילו שים איזו תמונה רלוונטית (לא, תמונתך שם אינה רלוונטית). מדוע אני ממליץ לך לעשות זאת? מהסיבה הפשוטה שחברי הקהילה שכן שילמו מכספם, עשויים לראות בזה מעילה באמונם, דבר אשר יבטיח חוסר שיתוף פעולה עתידי מצידם ואולי אף השלכות חמורות יותר. דבר שני, כל מי שנכנס לפורום יכול למצוא את הקישור, כך שהאתר כבר בעצם "פורסם רשמית", אפילו שצורת הפרסום אינה רשמית. תסכים איתי, שזה לא מה שהיית מצפה שימצאו.

Justin Angel

New member
יש לך זמן?

תכין אתר. כרגע אני מתמרן בין להכין אתר, לסיים את העלון של סדרת ההרצאות, להבין למה לעזאזל השרת לא מריץ את קבצי הASP, מכין שאלות לראיון היום בערב, ועוד אלף ואחד דברים. יש לך זמן להכין דף זמני שיעמוד עד הדף שאני אכין היום בערב? תכין. לי אין.

היה לך זמן לשים את מה שיש שם

עכשיו? לא אמרתי בשום מקום, "תיכף ומיד". זו הייתה בגדר המלצה. אם אכן הדף יתחלף היום בערב, ניחא. התירוצים האחרים שלך לא מעניינים אותי. אני לא הוצאתי על זה כסף ובגלל זה לא אכפת לי ממש. לדעתי, היית צריך לחשוב על זה קודם, ומלכתחילה, כשהיה לך זמן, לשים דבר ראוי ולא שטויות. עובדה, את המשפט אשר הצעתי בצחוק שמת כמעט מיד אחרי. באותה מידה, היה ניתן לשים משהו אחר. נקודה למחשבה. לך - ולאחרים.

מסכים עם הרוב.

מלבד עם הרעיון של "לא שילמתי אז לא אכפת לי". בכל זאת, זו קהילה גם שלך, וראוי שיהיה לך אכפת ממנה ומהאתר שמוקם עבורה, בין אם שילמת ובין אם לא.

Justin Angel

New member
"האתר"

נכתב אתמול שנסעתי באוטובוס, לא שהיה לי זמן והחלטתי שזה היה רעיון איכותי לשבת ולכתוב אתר עליי. הנסיעה הייתה משהו כמו 20 דקות וזה היה כל הזמן שהייתי יכול להקדיש אתמול ללבנות דף ראשי זמני. לא נשכח שגם לא היה לי חיבור אינטרנט כדי להשיג גרפיקה פאגאנית טובה, אז בכלל לא הייתי יכול לבנות דף אמיתי. בניתי את הדף הזה כדי לראות אם הוא פועל, וכמו כן למרות החזות הפשוטה שלו ניצלתי כל אחד מהמרכיבים ששילמנו עבורם כסף בשתיים וחצי דפים שלו. אחרי שהוא רץ עם 23 כניסות במהלך היום וראיתי שהכל פועל, אני יכול באופן תיאורטי להמשיך לבנות את האתר הזמני. מתי זה כבר סוגיה אחרת. ובקשר לזמן "הפנוי" שלי, אין לי. למה? כי אני יושב כבר חמישה ימים רצוף בלי לעשות שום דבר אחר על דברים של הקהילה. יש דברים שיותר חשובים מאיך אתר האינטרנט נראה לפני שאני בונה את דף הזמני.

למעלה