IsraPagan.com

מה קבע שזו

"קהילה גם שלך"? וגם אם זו כן קהילה "גם שלי", איני רואה את האתר הנידון, או כל אתר אחר ופורום אחר, כמייצג את הקהילה. כשם שבית הכנסת הקרוב לביתך לא מייצג את כל הקהילה היהודית הרחבה, וכך גם לא כל מדינת ישראל. אנא ממך, אל תקבע עבורי מה ראוי ומה לא. הבחירה לא לשלם על אתר "הקהילה" (כינוי יומרני ביותר לדעתי) היא מכוונת, ולא בגלל שלא בא לי. כסף, תודה לאלים ולמעסיקיי, יש לי. לא אומר לאחרים מה לעשות עם כספם. לא אכפת לי מה אנשים אחרים עושים עם כספם. איני רואה את הפורום הזה כמייצג של הקהילה, כשם שאיני רואה את הפורום בוואלה ככזה, או את קהילת האתרים של מג'יק. כך גם בקשר לאתר. הרעיון הוא יומרני, חסר ביסוס ומנוגד משהו להלך הרוח הניאו-פגני.

wicca sphere

New member
אני רואה אחרת

גם אני כמוך בחרתי שלא לשלם לאתר "הקהילה" מסיבות שלא קשורות בכסף ולא אומר לאחרים מה לעשות בכספם, אך בניגוד אליך אני דווקא כן חושב שפורום זה הוא מייצג הקהילה. גם הפורום בוואלה מייצג את הקהילה לפי דעתי. (אתר ופורמי מג'יק לא נוגעים ליצוג הקהילה הפגאנית משום העובדה הפשוטה שאין שם פורום נאו-פגאניזם) מהסיבה הפשוטה ששם נמצאים ומדברים אנשים רבים מהקהילה. הם מייצגים את הקהילה מפני שחברי חברים בהם. חברי הקהילה רבים,פעילים נמצאים בו. בפורום מארגנים טקסים במקומות שונים ומפגשי פורומים נמצאים בו. האתר עצמו יכיל חומרים (מאמרים) שאנשים מהקהילה תרגמו, ערכו ו-או רשמו. הוא יפנה לפורומים שונים בארץ, ויעזור לקהילה. כרגע - הוא האתר היחיד למטרה זו ולכן ניתן לתת לו את התואר" האתר של הקהילה" או כמייצגה בין אם נרצה או לא נרצה כי הוא היחיד. במידה ויקומו עוד, הם יהיו האתרים ש"מייצגים את הקהילה". אך אני מסכים איתך מאוד בדבר מסוים: התמונה הממש לא קשורה של ג'סטין באתר. למה בשם כל האלים היא שם? איזה מן חוצפה יש לאדם שטוען שלקח כסף מכל הקהילה, וטוען שהוא בונה אתר לכל הקהילה, מפרסם לינק לאתר של הקהילה ומוצאים שם "אתר הסגידות לג'סטין". זה לא רק מעליב ומבזה את הקהילה, הרצינות שלה ואת האנשים שבה, זה גם פשוט מטומטם. וג'סטין? אין לך 5 דקות להשקיע בלהוריד את התמונה? על מי אתה עובד? אתה כל 30 דקות בממוצע נמצא על דפי הפורום כדי לגיב הודעה במידה ואתה רוצה. אין יום שאתה לא נמצא פה כדי להגיב על הודעות, לעצבן אנשים, לפרסם לינקים וכל מה שמתחשק לך. אז להוריד תמונה אין לך זמן? להוריד לינק ממקום התמונה לאחסון שלה בשרת? למחוק את קובץ הפתיח או את קובץ התמונה מהשרת? נו באמת......

wicca sphere

New member
תיקון (שונא שאי אפשר לערוך)

"למה בשם כל האלים היא שם? איזה מן חוצפה יש לאדם שטוען שלקח כסף מכל הקהילה *על מנת לממן את השרת 'כי אין דרך אחרת'*"

Justin Angel

New member
תודה על המחמאות :)

אני למעשה פה כל הזמן, ביום שעשיתי את הבגרות האחרונה בניתי תוכנה שמודיעה לי מתי יש הודעות חדשות ונותנות לי להגיב עליהן, ככה שאני פה כל הזמן, 24 שעות, 7 ימים בשבוע, 365 יום בשנה! איזה כיף :) אתמול ושלשום וביום לפני כן, אני הייתי את כל הזמן הער שלי (חוץ מטאי-צ'י ושומרי משקל) בעבודה על סדרת ההרצאות. ועדיין לא סיימתי, כרגע אני מתמרן בין ארבע משימות שונות ובכל פעם שנוחתת עליי הרוח להמשיך אחת מהן אני עושה כך. האתר הזמני של הקהילה שבתקווה יוצג עד למחרת בבוקר, צריך לכלול עיצוב, תוכן ומספר קישורים. לא היה לי זמן לעשות את זה אתמול והייתי צריך לבדוק שהרכיבים שבאו עם האתר פועלים, וזה קצת מסובך להגיד "היי! אולי כולכם תיכנסו לדף השחור הריק הזה לפחות פעם אחת כדי שאני אקח 30-50 נתונים וארשום אותם במסד נתונים?". במקום זה נתתי לאנשים משהו להביט עליו ואולי גם לצחוק, אם הבדיחה לא הובנה, חבל. וזה גם מה שאני חושב, כל מה שקיים, מייצג.

נתחיל דווקא מהסוף

זה כבר מיותר. את מה שנעשה אין להשיב. חוץ מזה - התמונה כבר הוסרה מהאתר, אז אין מה להתלונן. בקשר לחלק הראשון איני מסכים איתך. ישנם רבים אשר אינם משתתפים בפורום (וקולם, בשל כך, אינו נשמע) שכלל לא רואים את הדברים בצורה של "קהילה", ואיני מדבר רק על סוליטרים. אם אתה מדבר איתי על כך שתהיה קהילת וויקנים, למשל, אני יכול להבין את הרעיון. אך קהילת נאו-פגנים? איך הדבר הבא נשמע לך - "קהילת דתות אברהם* בהודו"? מופרך משהו, לא? ברגע שאתה טובע מושג של "קהילה", אתה יוצר מצב של "מתוך הקהילה" או "מחוץ לקהילה". איך אתה קובע מי בקהילה ומי לא? גם ביהדות מחליטים כי "מי שנולד לאמא יהודיה - יהודי!", ובשל כך, תהא אמונתו אשר תהיה, הוא צריך להיות יהודי. לדעתי, מי שרואה בקבוצה של אנשים שנפגשים פעם בחודש בבית קפה או בפיקניק - קהילה, קצת מתבלבל. זו לא קהילה. גם לא תיתכן קהילה כזו, לדעתי.

wicca sphere

New member
סליחה

אני הגבתי לפני שנתקלתי בשרשור בתחתית העמוד שג'סטין רשם שהוא הוריד כבר את התמונה. צודק, זה לא היה במקום. (איזה מזל שהוא הצליח למצוא זמן...)

Justin Angel

New member
חדשות טובות, תומר

אתה בונה את הדף הזמני. אתה יודע למה? כי אתה מניח שיש לי זמן לעשות את זה ואין לי. עוד שעתיים אני אמור כבר לדעת איך יהיה בנוי האתר האמיתי, ואין לי מושג. אז אתה היות שהראת כזה זלזול בוטה בהשקעה שלי, יכול להרגיש חופשי לבנות את הדף הזמני. אני - לא בונה אותו. להיתראות ותקפוץ לי ממש גבוה תינוק סורר.

wicca sphere

New member
בסדר.. אני התינוק הסורר

אני גם בוטה, יהיר, מתנפל על אנשים חדשים, שם תמונות שלי לסגידה באתר של כל הקהילה כדברי, אומר שאני לא אקלל יותר ומחר מתפרץ על מישהו חדש באיומים של הוצאת גפיים... אבל הכי חשוב שאתה מחובר למציאות

wicca sphere

New member
"זלזול בוטה בהשקעה שלי"

לשם תמונה שלך לאתר סגידות, לא יודע מה דעת שאר הקהילה לדעתי זה להשקיע במקום הלא נכון. מי נתן לך דד-ליין של שעתיים? ואם הדד-ליין אכן קיים.. לא נראה לך שכדאי שתשקיע את הזמן בלעבוד על האתר ולא בפורום? זמן זה דבר יקר.

L e s t a t

New member
הו גלטיים! מי התעה אתכם בכשפיו?

תומר - אתה בעצם תמכת בו כאן - אישרת את ההגדרה של העלת רקע, תמונה ומשפט אזהרה (הכל בגרפיקות עלובות למדי) "השקעה". איזו השקעה קיימת כאן בדיוק? ג'סטין - ההשקעה שלך באתר צריכה להיות בניית אתר שיגיע במינימום לקרסוליים של אתרים כמו מג'יק (האתר של תומר), וויצ'קראפט (האתר של כרמית) ו"שדים מתחת לכיור" (לא קשור) בכל הנוגע לגרפיקות, גם קצת תוכן לא יזיק ואז תקרא לזה "השקעה". אין לך זמן לעשות את זה ברגע זה? לא נורא, הזאבים עוד לא בלעו את השמש, יש לך זמן, קח אותו בקלות. אבל לא ביותר מדי קלות. אתה עמוס בעבודות? תבקש עזרה ממי שיכול לעזור לך (למה לא תומר או כרמית?) - אבל דגש על תבקש, לפחות כמו בן אדם ואל תזרוק להם בפרצוף "טוב, חדשות טובות - אתה עושה את זה". רוצה להעלות דף זמני? בבקשה. דף ריק שכתוב עליו "ברוכים הבאים לאתר הקהילה הפגנית הישראלית - האתר נמצא תחת בנייה כרגע" הוא לא דבר שקשה לעשות ולא יכול לקחת לך יותר מחצי דקה.

wicca sphere

New member
לא היה לי צורך

להכנס לפולמוס על האם הוא באמת השקיע ו-או כמה זמן לקח לו. אני נתתי לו את הקרדיט שאם הוא אמר שהוא השקיע, וכנראה שלקח לו מאמצים רבים וזמן יקר להעלות את הדף ההוא, שיבושם לו. אני התלוננתי על המעשה שהוא עשה בדף עצמו, לא על כמה הוא משקיע באתר שהוא מקים, זה לא מענייני - לא שילמתי.

Justin Angel

New member
למה להפסיק בזה?

האתר גם מזהם את הסביבה, תורם לגלובליזציה, הורס את שונית האלמוגים באילת ומתעלל בנשים, ילדים וחיות פרוותיות קטנות. האתר הוא לא אתר הקהילה מפאת שמספר אנשים פעילים ישבו ואמרו "אנו מכתירים אתר זה!", אלא משום שישבנו, הצגנו רעיון וקיבלנו תמיכה נרחבת בכך שאנשים הסכימו להיפרד מכספם וזה אומר הרבה. אני לא רואה אותך מייצג את הקהילה, ולכן דעותייך אינן מייצגות את הקהילה ולכן דעותייך שלך שטוענות לחוסר ייצוג של הקהילה בפורום זה והאתר החדש אינן מייצגות את הקהילה ובכך אינן תקפות. גם אני יכול לעשות הצהרות חסרות בסיס ונטולות אחיזה במציאות הקולקטיבית, אבל בבקשה אל תנסה לעשות נאומים מרהיבים שכאלו בלי ביסוס, פעם הבאה אני אסתור אותו קטגורית.

דמגוגיה פשוטה

מעולם לא הרתיע אותי. "חסרות בסיס ונטולות אחיזה" - 20 אנשים (בערך) שילמו לך, אולי אפילו פחות. זו הקהילה שלך? לבריאות. זו קהילה ככל קהילה אחרת, אך זו "קהילה נאו-פגנית ישראלית" ולא הקהילה הנאו-פגנית ישראלית.

L e s t a t

New member
תוריד את הבדיחה הזו תכף ומיד

אם מישהו שיגיע לשם בטעות יראה את זה, אני לא אדע איך לאכול אותך..

למעלה