Its the question that drives us

• פותח הנושא IC4
  • פורסם בתאריך

IC4

New member
Its the question that drives us

איזה משפט נחמד מה הוא אומר לכם?

Master Boo

New member
תזכיר לי באיזה סצינה זה נאמר?...

(סליחה, סליחה! לא ראיתי כבר הרבה זמן...) אבל זה פחות או יותר שאנחנו חיים כדי להבין את משמעות החיים. כן, מסובך, אבל זה הדבר הראשון שעלה לי...

Gevakumon

New member
אכן נחמד

הרצון לידע הוא מה שמניע אותנו, הצורך לדעת יותר ממה שאנחנו יודעים כעת, לברר למה מה שקורה קורה ולמה הוא קורה בצורה הזאת ולא אחרת הוא מה שמקדם אותנו, מה שמונע מאיתנו להיות סתם גושי בשר אפטים שחיים את חייהם בלי שום מטרה או התקדמות וגורם לנו לנסות להתפתח כמה שיותר כדי להשיג את מה שאנחנו מחפשים.

IC4

New member
אבל משהו קצת מוזר במה שאתה אומר

כי הרי כמה אנשים אתה מכיר שבאמת כאלה? לדעתי - וזה ברור מאליו לא אמור להיות נכון אבל עדיין זו השערתי נכון לעכשיו - רוב או לפחות הרבה מאד ה/אנשים לא פועלים בצורה כזאת כאילו יש שני סוגי בני אםד בענין זה חיות ובני אדם. החיות הם כמו כל חיה אחרת רק במקרה בפורמט של בני אדם ובעלי היכולת לתקשר בצורה מתוחכמת יותר (נגיד) מחיות אחרות עקב כך ובני האדם - האנשים שמנצלים את העובדה שהם בני אדם וחיים את החופש שבחיים האלה לחשוב כל מיני מחשבות ""משוגעות"".

Master Boo

New member
אבל אם אני לא טועה

יש למשפט שנאמר לפניו גם חשיבות. תצטט קצת מלפני המשפט ואחריו

Gevakumon

New member
אין לי מה לכתוב בכותרת

אז אנחנו מסכמים שאפשר לחלק את בני האדם לשתי קבוצות, קבוצה אחת של אנשים שמנצלים את העובדה שהם בני אדם ואת יכולותיהם האינטלקטואליות הנפלאות כדי להעשיר את חייהם דרך מחקר וחיפוש אחר ידע וכאלה שסתם התברכו במתת האינטיליגניצה ואינם מנצלים אותה. אבל החלוקה הזאת קצת קיצונית, מה שכן אפשר לומר הוא שחלק מבני אדם מנצלים את מוחם כדי לחקור את עולמם ואחרים מחפשים מטרות אחרות בחייהם, למשל, בוא סתם נגיד משהו כזה פתאום קופץ לי לראש, כסף? אז אולי אפשר לשנות את המשפט ל: It´s the money that drives us ואם אתה שואל אותי, זהו משפט שמשקף את אוכלוסיית העולם בצורה טובה הרבה יותר, אך לא את ניאו וחבריו החלוצים. גבע, שיש לו מתכונת בביולוגיה מחר והוא מזיין את השכל במקום ללמוד...

TerminalFrost

New member
ראיתי ת´קטע עם הכסף והייתי חייב

להגיב התפיסה שלי אומרת שבני-אדם מונעים משלושה מניעים בחיים שלהם: 1) הצורך באמצעים חומריים (כסף, רכוש וכו´) 2) הצורך בתחושת עליונות (אלימות, כבוד וכו´) 3) הצורך בסקס (פשוטו כמשמעו) פעם בכמה זמן נולד בנאדם (כמוני וכמו ניאו, למשל) שמתעלה מעל ליצרים האלה ופועל ממניעים על-אנושיים טהורים, ולמעשה הוא אינו אדם רגיל.

IC4

New member
טמטום רקורסיבי ../images/Emo98.gif../images/Emo35.gif

אתה מתעלה על הצורך להרגיש נעלה? אני כל כך אוהב את עצמי כרגע
!

למעלה