IUGR

דוּש

New member
IUGR

שלום אשתי מאושפזת במחלקה להריון בסיכון גבוה, עקב IUGR שהציב אותה באחוזון השלישי (שבוע 36 עם 1700-1800 גרם, כשבשבוע ה-34 היתה הערכת משקל בסביבות 1,700. היתה שבירת אחוזונים רצינית במהלך ההריון.). אשתי סובלת מדלקת כרונית במעי הגס, וסבלה במהלך ההריון מחוסר ברזל, שאוזן באמצעות הזרקת כדורי ברזל פעמים רבות. מבנה גופה קטן (משקל בסביבות 50, גובה 1.53). ברצוני לשאול - מה הסיכוי הסטטיסטי לבעיות בהתפתחות מנטליות ומוטוריות של העיבור, לעובר עם פיגור שכלי, ולעובר עם שיתוק מוחי במקרה של iugr, אם ידוע לכם. ככל שנשללות יותר סיבות כמו וירוסים, אי-מעבר דם בחבל הטבור, מיעוט מי-שפיר או רעלת הריון סמויה, נראה לי שהסיבות היחידות הנמצאות בשדה הדיון הן (א) הקשורות לאשתי ולמבנה גופה, (ב) הקשורות לעובר עצמו, ומעידות על בעיות בהתפתחות (אם כי לא עשינו דיקור מי שפיר). כיצד מטפלים בעובר מעין זה לאחר הלידה? בתודה מראש, רן

ettt

New member
קשה לענות

יש מקרים של IUGR שאינו מוסבר. יש מקרים של IUGR שמקורו אכן בבעיות כרומוזומליות (אבל אם לא עשיתם מי שפיר- לא תוכלו עכשיו לדעת). יכול להיות גם קשור לבעיה הכרונית שאישתך סובלת ממנה- לא מכירה את הבעיה ובטח שאני לא רופאה אם העובר נולד רק קטן ועושים בירור מלא והכל תקין- יכולות להיות בעיות התפתחותיות קלות אבל כל ילד ובעיותיו הוא....

סיבות יכולות להיות רבות ומגוונות

נכון לשבוע שבו אתם נמצאים, אפשר כבר ליילד, ולתת לילדון לגדול בחוץ...מטפלים בתינוק כבפג רגיל, סביר להניח שלא יימצא בסיכון, וינשום בכוחות עצמו. מאוד חשוב, כמובן, להשקיע כוחות בשאיבת חלב, כי זו התרופה הטובה ביותר לפג... שיהיה בהצלחה, בשעה טובה ובמזל טוב! (כאימא לשלושה IUGR-ים, אני יודעת שהם מתפתחים היטב בהמשך).

גלשני

New member
שווה לשאול גם בפורום הורים לפגים.

אם כי התשובות מגוונות וכל מקרה הרי לגופו. מאחלת לכם לידה קלה (מתי מתכננים לילד?) וממליצה לערוך בירור קרישיות יתר לאחר הלידה.

טאקית24

New member
מנסה לענות מתוך ניסיוני

אני ילדתי את הבן שלי בשבוע 36 במשקל של 2115 גרם, עם IUGR, התאשפזתי בשבוע 33 עם משקל של 1500 גר'. אחרי שבועיים של אשפוז הוא העלה קצת במשקל אולי כי נחתי הרבה ואכלתי כמו שצריך. עדיין הוא נולד קטנציק ואחרי שהמוניטורים התחילו קצת להראות סימנים קלים של מצוקה החליטו לנתח. עשו לי בשבוע 34 בדיקת פיש כדי לשלול תסמונת ולבדוק בשלות ריאתית. גם היועצת הגנטית בבית החולים אמרה שהיא לא חושדת שזה חלילה תסמונת כי זה נראה כמו מקרה קלאסי של IUGR, ושלרוב אין יותר מדי בעיות למעט עיכוב בהתפתחות , שאותו הם משלימים עם הזמן. מתוך דברים שקראתי (וקראתי המון מאמרים בנושא, תעשה חיפוש בגוגל), לא כל כך חששתי. לדעתי חשוב שיהיו עם האצבע על הדופק, שהיא תשים לב למיעוט אפילו הכי קל בתנועות, לעשות כמה מוניטורים ביום, לוודא שהם תקינים , ואם יש חשש לא להסס לעבור ניתוח כדי לא להקשות על העובר. (זה לא נורא מדי כל עוד הניתוח מוזמן). אצלי הוא היה גם במצב עכוז. אחרי ההריון גילו אצלי בעיות קרישיות שכנראה גרמו לבעיות בשיליה למרות שבכל הבדיקות זרימות שעשו לי במהלך האשפוז פעמיים בשבוע , הזרימות יצאו תקינות לגמרי. ניתחו אותי בשבוע 36, הוא נשם לבד, ירד ל1900 גרם אחרי יומיים, ואחרי שהתחלנו לתת לו מטרנה פגים בהמלצת האחיות (בנוסף לחלב שאוב שלי) הוא עלה ממש יפה במשקל. הוא נולד באחוזון 0 או 3 (לא זוכרת כבר) אבל תוך חודש בערך עלה לאחוזון 25 ושומר עליו יפה עד עכשיו. הוא בן 9 וחצי חודשים , קצת נמוך לגילו ושוקל רק 8 קילו, אבל אני ובעלי גבוהים וגם אני הייתי קטנטונת. הוא מתפתח יחסית מהר לגילו, עומד מגיל 8 חודשים, זוחל מ6 חודשים, ותינוק מאוד חכם. מה שכן המערכת החיסונית שלו לא הכי חזקה , כבר הספיק לחטוף דלקת ריאות וברונכיט ועוד כמה וירוסים, לכן חשוב להקפיד שבמיוחד ב3 חודשים הראשונים שלא להתקרב לאנשים חולים או מקוררים או להרשות לאנשים חולים להתקרב אל התינוק, אני ממליצה לך לקרוא קצת בפורום הורים לפגים, סיפורי לידה , יכולים לעזור לך. אבל פג במשקל 1800 (ויש סיכוי שמפספסים כמה עשרות או מאות גרמים בהערכת משקל, אצלי פספסו כ150 גרם) מדביק את הקצב יחסית מהר. שיהיה בהצלחה, ואם תרצה אתה מוזמן לשלוח מסר, מאחר ואני לא תמיד נכנסת לכאן.

למעלה