IUGR

IUGR

בננו נולד בסוף שבוע 36 בהשראת הריון לאחר שבדיקת אולטראסאונד גילתה IUGR ומיעוט מי שפיר. מדובר ב- IUGR א-סימטרי (מיעוט רקמות). אין שום פרט בהסטוריית ההריון ובבריאות האם שהיה יכול לרמוז על כך. מעקב ההריון היה תקין לגמרי עד השבוע ה- 32, ביצענו את כל הבדיקות האפשריות וכולן היו תקינות. אנחנו מבינים שהילוד בסיכון גבוה של SIDS, הפרעות נאורולוגיות, התפתחות וגדילה. רציתי לדעת האם יש רופאים המתמחים במעקב וטיפול בבעיב וכן מקורות מידע נוספים המומלצים. תודה מראש על תשובות.

IUGR

נראה לי שאתם בחרדה רצינית ולא בטוחה אני יש אומנם סיבות לכך . היתי מבקשת קצת יותר פרטים, כמו משקלו בלידה והיקף הראש, ציון האפגר שניתן לכל ילד לאחר הלידה, ופרטים על המהלך שבימים שלאחר הלידה . בסך הכל IUGR לא סימטרי הוא עדיף על סימטרי. לא בכל מיקרה יש אומנם סיכון מוגבר. מחכה לפרטים נוספים. דר' מילה ברק

המון תודות והנה פרטים נוספים

אכן מדי פעם אני תוהה האם אנחנו לא מחפשים בנרות חצי כוס ריקה. הלידה עברה ללא דופי, נולד לנו תינוק נהדר, יפהפה, ערני, מגיב היטב לסביבה, יונק בתיאבון בל יאמן ומתפתח מיום ליום, תרתי משמע. יחד עם זאת החומר שקראתי על סיכונים עתידיים מונע מאיתנו לשקוע בשאננות. משקלו בעת הלידה היה 2260 גר' והיקף הראש 31.5. הציון שקיבל היה 10 והוא שוחרר מבית החולים לאחר 48 שעות, כרגיל. הוא עבר מספר בדיקות יסודיות בבית החולים (מוניטור לב, אוורור וריאות, בדיקת אורטופד יסודית וכו') וכולן יצאו תקינות. הבדיקה העתידית היחידה עליה המליצו בעת השחרור היה אולטראסאונד לברכיים כעבור 6 שבועות. שוב תודה על תשובתך וממתינים להמשך.

תינוק חמוד ובריא

עכשיו אני באמת לא מבינה על מה הבהלה. התינוק שלכם נולד במשקל תקין, עם היקף ראש תקין, לא היווה כל בעיה לאחר הלידה ומתפתח באופן נומלי. אולי אומנם הוא לא בריון, אבל מימדיו שלאחר הלידה נמצאים בהחלט בתחום התקין.הוא עוד יכול להפתיע ולהתפתח לילד גדול מהממוצע, תלוי מאוד גם בגובה והמימדים שלכם ההורים. לגבי ההתפתחות השכלית לא רואה כל סיכון. תנסו להנות ממנו . בהצלחה! דר' מילה ברק

למעלה