IVF והורות אחרי גיל 40

Natalie782

New member
IVF והורות אחרי גיל 40

שלום לכולן,
התחלתי במסע אל ההורות היחידנית בגיל 39 וחצי אצל רופאה פרטית.
למרות שהרופאה כבר "הספידה" אותי מפאת גילי נקלטתי בהפרייה הראשונה - הוכנסו שני עוברים אך נותר אחד. לצערי, לאחד שנשאר לא היה דופק בשבוע 9 ועברתי גרידה.
נשאר לי עובר אחד ואני מתכוננת להחזרתו בעוד חודש חודשיים.
שאלות -
1. האם מישהי נקלטה מעובר מוקפא אחד ונולד לה ילד ?
2. האם המסע הזה להיות אמא אחרי גיל 40 זהה אצל כל אחת?
הרופא שפחות מאמין בך כי את כבר "מבוגרת"...וכל דבר טוב שקורה לך הוא "בגדר נס" שלא באמת מגיע לך.
התחושה שאפילו שאת נראית צעירה ואפילו שאת משלמת המון כסף זה שאת מגיעה למרפאה בלי בעל קצת מפחית מהתקווה שנותנים בך?
3. האם יש מישהי שילדה ילדים (אפילו כמה) גם אחרי גיל 40?
4. האם נשים יחידניות זכאיות לפונדקאית ישראלית במידה והביציות שלה ואם כן לאן מומלץ לפנות?

אני מרגישה שאני מפספסת וקשה לי לחשוב חיובי ולהאמין בעצמי שוב...אני כועסת על עצמי שלא הייתי בשלה נפשית ופיזית להתחיל את המסע הזה בגיל 35.
אם למישהי יש סיפור עם סוף טוב שיפיח בי תקווה זה יהיה נפלא...
תודה

מרגנית2

New member
המסע שלי היה ארוך

שנתיים הייתי בטיפולי פוריות. בגיל 40.5 הריתי.
אני זוכרת את היאוש של הרופא. הוא אמר שזה אבוד. פגשתי אותו באקראי עם בטן הריונית ואמרתי לו: אתה רואה!?
אל תכעסי על עצמך. זה לא יעזור. תפנקי את עצמך אחרי כל טיפול ותנסי חשיבה חיובית. בכלל הכי טוב זה לחשוב על דברים אחרים ולצאת מהלחץ.
על השאלות הטכניות אני לא יודעת לענות. רק שיהיה בהצלחה!

ילדתי בגיל צעיר יותר

אבל - הייתי מחליפה רופאה.
יש רופאים שמתמחים בגילאים מבוגרים, ובהחלט מבוגרים משלך, ובפורום יש נשים לא מעטות שילדו אחרי גיל 40.
לא כתבת אם עברת הזרעות לפני ההפריה, אם יש קשיים ידועים מראש, ומה הנתונים האישיים שלך (FSH - ואולי בדיקות מתקדמות יותר - אני כבר לא מתמצאת). צריך לבדוק גם שנתוני הזרע מיטביים.
נדמה לי ששינו את חוקי הפונדקאות בארץ ואת זכאית לשירותי פונדקאית, אבל על יסוד מה את חושבת שהבעיה היא ביכולת שלך לשאת היריון ולא בביציות עצמן? בדר"כ נשים שלא מצליחות להרות פונות לאפיק של תרומת ביצית.
אם את חושבת על יותר מילד אחד, הייתי מתייעצת עם רופא מומחה על שאיבה נוספת עכשיו ושמירת העובר המוקפא להמשך.

אמאנחל

Member
מנהל
לא נשמע שזו רופאה מתאימה בשבילך

רופאי פריון מנוסים לא מתייחסים לגיל 40 כאל גיל מבוגר. יש הצלחות גם הרבה אחרי הגיל הזה.

ayala99

New member
אני ממליצה לך להירשם לד"ר בר חווה

גם אם לא תגיעי לתור (תור של חצי שנה) אז לפחות כדאי לך לבצע את הבדיקות שהוא שולח לעשות ברגע שנרשמים אליו. האם בצעת בד' קרישה?
התחלתי בגיל מבוגר ממך והוא לדעתי ה-מומחה.
אני מצטערת על האבידה, מקווה שתצליחי בקרוב מאוד.

jiminit2

New member
ממליצה בחום להחליף רופאה

לדעתי רוב האמהות הפעילות כאן ילדו אחרי גיל 40 , אני אישית ילדתי תאומים בגיל 40 ושבוע ואפילו לא הגעתי ל IVF אלא בהזרעות בלבד. ויש לי מכרות רבות שילדו גם בגילאים מבוגרים יותר. יש רופאי פריון שמתמחים בגילאים האלו ואם את כבר ממילא הולכת באופן פרטי, אז קחי רופא טוב שמאמין בך ובתהליך.
יכולה להמליץ על פרופסור זיידמן שהוא רופא מעולה ואדם מדהים ואחראי על שני הקסמים שיש לי בבית..

journe y

New member
הפרופיל ההורמונלי שלך היה טוב?

מנסה להבין אם פרופיל הורמונלי טוב בגיל 40+ זו אינדיקציה מסוימת שיכולה להעיד על הבאות, כלומר האם היא יכולה ללמד על סיכויי הצלחה גבוהים ליילוד במס׳ טיפולים מועט?

הפרופיל ההורמונלי שלי היה תקין

תשמעי, טיפולים והריון בכלל זה נס,
הפרופיל ההרומונלי שלי תקין גם עכשיו בגיל 44.5 אבל היריון אין
יש לי חברה שבגילי ילדה לא מזמן ...
&nbsp
לא יודעת להסביר למה אחת כן ואחת לא,
יש לי חברות שמעל גיל 40 שאבו להם כמויות יפות ביציות שהפכו להרבה מאוד עוברים..
&nbsp

journe y

New member
קראתי תוכן של פרופ׳ זיידמן ומשיח

זיידמן כותב שfsh נמוך (מתחת ל10) מעיד על רזרבה שחלתית טובה שמתייחסת לכמות הביציות ולא בהכרח לאיכותן. טוען, שלמרות שיש פרופיל הורמונלי תקין, הפרופיל בלבד לא יכול לנבא עבורינו את הצלחת הטיפולים, כי האיכות של הביציות בלתי ידועה עד הרגע שממש מתחילים לעקוב בטיפולים ואז יש מושג כלשהו. משיח כותב, שיותר מאשר ערכי הfsh והamh מה שבאמת קובע זו תגובת הגוף והשחלות לטיפולים. לפי משיח, מה שקובע הוא איך מטופלת מסוימת מגיבה לטיפול מסוים. זה מה שיקבע אם הטיפול יצליח או לא.
&nbsp
כנראה זה מסביר בדיוק מה שכתבת, איך זה שאחת כן מצליחה להשיג הריון ולידה ואחרת לא. לגמרי ניסים. גוף האדם זו בכלל נס גדול.

fsh שלי 9.1..

ועדיין, ביציות כמעט ואין.
&nbsp
אגב, אני לא מגיבה טוב להורמונים, מעולם לא היו לי יותר מ 4 זקיקים / 2-4 עוברים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

journe y

New member
למיטב הבנתי, הרופאים לא מעוניינים ביותר מ4 זקיקים

אחרת מדובר בגירוי מוגבר לשחלה ואז הם צריכים להפחית מינון התרופות. למעלה מ4 זקיקים זה לא מצב רצוי.

journe y

New member
מאחלת רק הצלחה ובמהרה

תחשבי גם על מה שכן הצלחת כבר להשיג, על מה שכבר קיים בבית ואולי זה ייתן לך תעצומות נפשיות בטיפולים הנוכחיים.

זה נכון
יש בבית. סוג של נס כנראה

למעלה