ivf - ילד נוסף

2Bcontinued

New member
ivf - ילד נוסף

שלום לכולן,
אני אם יחידנית לשני מתוקים (3,5) ולאחר לבטים וחששות החלטתי לעשות את הצעד ולהביא ילד נוסף לעולם, בעיקר בעזרת זריקת עידוד ממקום לא צפוי, ואני שלמה לחלוטין עם ההחלטה.
אני אמורה להתחיל תהליך ivf לראשונה (ההריונות הקודמים הושגו בעזרת הורמונים והזרעות). קראתי לא מעט על התהליך ושמעתי מחברות שעברו.
ההתלבטות שלי היא אם לעשות את השאיבה עם הרדמה או ללא. אני יודעת שיש כאלו שמעדיפות הרדמה ואחרות שלא. הבעיה העיקרית היא התנהלות עם הילדים באותו היום. אין מי שיוציא אותם עבורי מהגנים (גם לא בייביסיטר) ומקריאת הודעות קודמות בנושא לא ממש הצלחתי להבין אם אני אוכל לעשות את זה בעצמי. אני יכולה לקחת מונית כמובן (הבנתי שלא מומלץ לנהוג אחרי הרדמה) כך שהתניידות היא לא בעיה. השאלה היא אם פיזית אוכל להוציא שני ילדים משני גנים (וגם לתפקד אח"כ). יש מישהי שעברה התלבטות דומה (אולי עם שני ילדים ומעלה) ותוכל להאיר את עיני?
תודה

נתנאלה2

New member
השאלות שלך תלויות במספר גורמים

ראשית כמות זקיקים
אם מדובר במספר חד ספרתי , יש אפשרות לעשות בלי הרדמה,
אם במספר שקרוב ל10 ומעבר , זה יהיה קשה מדיי ,
כמובן שצריך לקחת בחשבון שאם יש כמות גדולה של זקיקים ,
עשוי להיות מצב של גירוי יתר, שאוסר עלייך להתאמץ פיזית.
חלילה יכול גם לגרום לאשפוז.

דבר נוסף, תלוי כיצד תגיבי להרדמה,
יש כאלה שההרדמה לא ממש משפיעה על יומם, והן יכולות להמשיך לתפקד,
אני לדוגמא, תפקודית היטב גם אחרי הרדמות,
אם כי היו גם הרדמות שהרגשתי חולשה ובחילות כל היום,

גורם נוסף הוא שעת השאיבה,
לא יודעת היכן את מתעדת לעשות את הטיפול,
יש מקומות שהשאיבה מתקיימת בצהריים, אחרי הצהריים, בערב,
ומה אז?
אם שאיבה תהיה ב14.00-16.00?

בקיצור יקירה , את חייבת שתהיה לך עזרה, או מישהו בהיכון,
את לא יכולה לקחת את הסיכון .
ובמיוחד שזו פעם ראשונה שאת עוברת טיפול ואין לך מושג כיצד תגיבי .

anguly

New member
את חייבת גיבוי

בכל זאת זה הליך רפואי, את אף פעם לא יכולה לדעת איך את באופן אישי תגיבי, והאם יהיה בסדר או לא.
אני יכולה לומר לך מהניסיון שלי, מההרדמות לקח כ-3 שעות להתאושש (תמיד נשארתי אחרונה במחלקה).
אבל גם אחרי, וזה כבר לא קשור להרדמה, הייתי במצב של מיטה ולא במצב של תפקוד והתרוצצות.
אז האם תצליחי להסתדר בבית (אחרי שתאספי אותם)?
אפשר אולי לעשות יום כיף עם סרטים במיטה, להזמין פיצה ולהכין פופקורן, ובאותו יום לוותר על מקלחות - מין יום אחר שכזה...
אבל רק את יודעת אם הילדים שלך יזרמו אם פעילות שכזו (שלי היו זורמות, אבל אני מניחה שזה מאד אישי).

אל תקחי סיכון

אני הקאתי בבית אחרי השאיבה הראשונה
השניה היתה פחות קשה אבל היה לי קשה.
את חייבת גיבוי

למעלה