ivf לקראת סדרת טיפולים שנייה

מצב
הנושא נעול.

ששי3

New member

הי לכולן אני בעיקר משתתפת פסיבית,ומאד נהנת מהעידוד שאתן נותנות אחת לשניה.גם בפורום הזה וגם בפורומים השכנים. רציתי לקבל עצה לשם שינוי לא מפי רופא אלא מתוך נסיונכן האישי(שלפעמים הוא לא פחות חשוב).אנחנו עברנו סדרה ראשונה של ivf לצורך pgd (בידוד dna פגום והחזרת הdna הטובים).אין לנו בעיות פוריות,אך הומלץ לנו על תהליך זה בגלל בעיה גנטית שהתגלתה אצלי. שאבו לי 12 ביציות,כאשר רק 2 התפתחו ל-4 תאים,ולכן הרופאה שלנו לא המליצה על החזרתן.הוקפאו עוד 9 ביציות שהתפתחו רק ל-2 תאים. שאלתי היא, אם ידוע למישהי האם הסיכוי לקליטת הריון במצבי,גבוה יותר מאשר במצב רפואי אחר,או שהסיכויים הם אותו דבר? עליי לציין כי למרות שאין לנו בעיות פוריות ואני נקלטת בקלות,נאמר לנו כי הסיכוי להיקלט ב-ivf הוא אותו דבר כמו לכל אישה שעוברת ifv כלומר בין 25%-35% הצלחה. סליחה על המלל הרב, והרבה הצלחה לכולנו.

אין לי תשובה חד משמעית, ששי3

הי לכולן אני בעיקר משתתפת פסיבית,ומאד נהנת מהעידוד שאתן נותנות אחת לשניה.גם בפורום הזה וגם בפורומים השכנים. רציתי לקבל עצה לשם שינוי לא מפי רופא אלא מתוך נסיונכן האישי(שלפעמים הוא לא פחות חשוב).אנחנו עברנו סדרה ראשונה של ivf לצורך pgd (בידוד dna פגום והחזרת הdna הטובים).אין לנו בעיות פוריות,אך הומלץ לנו על תהליך זה בגלל בעיה גנטית שהתגלתה אצלי. שאבו לי 12 ביציות,כאשר רק 2 התפתחו ל-4 תאים,ולכן הרופאה שלנו לא המליצה על החזרתן.הוקפאו עוד 9 ביציות שהתפתחו רק ל-2 תאים. שאלתי היא, אם ידוע למישהי האם הסיכוי לקליטת הריון במצבי,גבוה יותר מאשר במצב רפואי אחר,או שהסיכויים הם אותו דבר? עליי לציין כי למרות שאין לנו בעיות פוריות ואני נקלטת בקלות,נאמר לנו כי הסיכוי להיקלט ב-ivf הוא אותו דבר כמו לכל אישה שעוברת ifv כלומר בין 25%-35% הצלחה. סליחה על המלל הרב, והרבה הצלחה לכולנו.
אין לי תשובה חד משמעית, ששי3
נראה לי שמה שנאמר לכם לגבי הסיכויים ב-IVF הוא די נכון. יש לא מעט אנשים שמגיעים ל-IVF למרות שלא מצאו שום סיבה לאי-הצלחתם להכנס להריון ("הבלתי מוסברים"), והסיכויים שלהם הם כמו שלכם. מאחלת לכם הרבה הצלחה בסיבוב השני, הלוואי שיהיה זה האחרון!

קודם כל ברוכה הבאה

קודם כל ברוכה הבאה
והייתי רוצה שתחלקי איתי עוד חוויות לגבי הPGD, אנחנו שוקלים לעשות טיפול כזה בעקבות בעיה כרומוזומלית אצל בעלי, אבל בינתיים משתמשים במוקפאים שיש לנו מהפעם הקודמת. אנחנו נזקקים לIVF בכל מקרה בגלל בעית זרע קשה. נאמר לי שPGD עולה 5000 ש"ח למחזור גם אם יש בעיה שמצדיקה את הטיפול, האמנם? שאלתי, האם הגעתם לטיפול עקב הפלות חוזרות? האם עקב הריונות לא תקינים? (סליחה אם זה כואב מידי לענות על שאלות אלה, לשיקולך כמובן). לגבי סיכוייך, כפי שלזוג ללא בעיות יש בכל מחזור כ25% סיכוי להקלט, כך לזוג שעובר IVF והושגו ביציות מופרות טובות להחזרה יש כ30% סיכוי להקלט, אני לא רואה סיבה שזה יהיה אחרת אצלכם. זה עדיין סיכוי יותר גבוה מהסיכוי להקלט טבעי, ואם את אומרת שאת נקלטת בקלות, אז אולי בכל זאת הסיכויים להשרשה אצלך באופן אישי הם גבוהים יותר ואז הסיכויים שלכם יותר גבוהים. בכל מקרה שיהיה בהצלחה, ומאחלת לך הריון תקין עם עובר בריא ובקרוב! רחל

מצב
הנושא נעול.
למעלה