IVF סבב ראשון שאלות

IVF סבב ראשון שאלות

לאחר הפלה בתחילת ספטמבר (היריון שהגיע בדיוק כשהיינו אמורים להתחיל טיפולים), חזרתי ישר לטיפולי IVF. מחר בבוקר הולכת לשאיבה באלישע. ופוחדת, מבולבלת. פוחדת מהכאב, פוחדת שלא ילך,
שמעתי שקצת כואב מהרופאה, ומהקריאה בפורומים הבנתי שלחלק כואב יותר ולחלק פחות.
כבר הבנתי שלא הכל מסבירים לי, ולא הכל ברור.
אודה על טיפים איך להתארגן, אם צריך/כדאי להביא משהו? כמה זמן צריך להיות בבית חולים?
הבת נשארת עם אמא שלי, והבעל מלווה אותי. הוזמנתי ל- 7:00 בבוקר, האם נספיק לחזור לקחת את הילדה?
וכמובן עם יש גם הצעות לפני ההחזרה.

הי שוקולדמנטה

אני בסיום הסבב הראשון שלי ומניסיוני הדל אוכל לנדב לך שלי השאיבה כאבה יותר מלבנות האחרות שהיו איתי באותו יום.
למרות שהבנתי מהם שהכאבים שלהן הגיעו בערב, על כל אחת זה משפיע אחרת כמובן.
בכל מקרה יצאתי משם כבר בצהריים, גם אני התחלתי בשבע בבוקר (אני האחרונה שנשארתי), במשך יומיים ההרגשה די חלשה, תשתדלי לא לקבוע לוז צפוף וחשוב ליומיים שאחרי

בהצלחה

שולמיתי תודה על התגובה ועוד שאלות

האם כדאי לקחת כדור נגד כאבים לפני? והאם מותר בכלל?
האם יש דימום אחרי?
מבחינת העבודה קובעת למחרת יום בלי פגישות, כך שבמידת הצורך אוכל להשאר בבית.

me too

New member
למיטב הבנתי

בארץ מציעים לך הרדמה בזמן שאיבה.
לא הייתי לוקחת כלום בלי להתייעץ עם הצוות הרפואי.
לי אמרו לבוא בכלל בצום.
אחרי קצת כואב הבטן, כמ לפני מחזור, ביום שאחרי היה לי קשה לעמוד, אבל לא הסטרי.
אין לי מושג מתי הילדה מסיימת את הגן, ובאעזה שעה תכנסי, אבל אם לא מרדימים אותך, אז ההתאוששות אמורה להיות מהירה יותר
שיהיה בהצלחה, מחר

דנה אז

New member
גם לי אמרו צום לפני, אבל מותר לגימה קטנה

של מים. נראה לי שאלך על הרדמה, כי אני מהפחדניות.
הקטנה כבר בבית ספר מסיימת בארבע, צריך להביא אותה. הבעיה שיש לנו לפחות שעה פלוס נסיעה מחיפה כדי לקחת אותה.

me too

New member
שיהיה בהצלחה

אני מניחה שאם השאיבה בשבע עד ארבע תגיעו חזרה, אבל בכל מקרה תמיד כדי לדאוג לסדור, במקרה ו....
אני ויתרתי על ההרדמה בגלל שאני פחדנית

בהצלחה

שלגייה13

New member
היי

אני מאלה שכאב להן מעט מאוד אחרי שאיבות, אבל ליתר ביטחון תמיד לקחתי נרות משככי כאבים לפני. זה מה שמציעים באסותא (וולטרן נדמהל י), ממש לפני השאיבה. אסור לקחת כדורים, אפילו לא עם לגימה קטנה. הקיבה שלך אמורה להיות ריקה. אל תסתבכי עם זה, שהמרדים לא יחליט פתאום שהוא לא מוכן להרדים אותך כי בלעת כדורים קצת לפני
לא רואה סיבה שלא תהיו מוכנים לאסוף את הילדה (אנחנו תמיד היינו תוך שלוש שעות גג בחזרה בבית). ייתכן שאת תרצי/תצטרכי לנוח, בעיקר בגלל ההרדמה. וגם רצוי להימנע מהרמת ילדים כמה ימים אחרי (לא תמיד הצלחתי להימנע אבל משתדלים), אבל אני מבינה ששלך כבר גדולה אז זאת פחות בעיה.
והכי חשוב: שיהיה בהצלחה!!!!

לא לקחתי לפני משהו נגד כאבים

אחרי נתנו לי אופטלגין. ובאמת בעלי לקח את הילדה, אני לא זזתי מהספה היום.
לא ידעתי שאסור אחרי השאיבה, חשבתי שרק אחרי ההחזרה אסור. כמה זמן אחרי ההחזרה אסור להרים?
את שלי לא מרימה, אבל אחיינית שלי לא מוותרת על הפינוק שלה. ברור שלא מוכנה להסתכן בתהליך.

anguly

New member
איך היה?

אני מאלה שלא עברו את זה טוב באף אחת מ11 הפעמים, תמיד כאב לי וקיבלתי זריקה נגד כאבים. תמיד קיבלתי בחילה מההרדמה (זה דרך אגב קורה לא משנה למה בדיוק מרדימים אותי, אני מקיאה נפלא אחרי כל הרדמה). אבל אני מהחריגות, רוב הבנות מתייחסות להרדמה כמוי פאן...
מקווה שאת כמו הרוב ולא כמוני.

כואב

לא היו הקאות, אבל כן בחילות והכל כאב ועדיין די כואב. מהרגע שהגענו הביתה בקושי קמתי מהספה.
וברור שהעדפתי את ההרדמה, על האפשרות בלי הרדמה. כבר מהאיפוזיה צעקתי מכאב, אז נראה לך שהייתי עוברת את זה בלי הרדמה.

איך הצלחת לעבור 11 פעמים, אני בלחץ מהמחשבה שאולי אצטרך שוב.
יודעת שאני נשמעת מפונקת, ויודעת שאם אצטרך אמשיך, אין לי הרבה ברירות.
מודה עדיין קשה לי עם המחשבה שהגעתי לטיפולי IVF.

anguly

New member
הרצון דוחף להמשיך...

בבת הראשונה - זה היה טיפול אחד וישר הצלחתי.
לילד שני (שאצלי בסוף יצא שני ושלישי - יש לי תאומות), עשיתי 10 טיפולים ו4 החזרות מוקפאים עד שהצלחתי.
אבל כאמור אני מאד חריגה בתגובות.
את יודעת אפילו אחרי ההרדמה של הקיסרי - שזה ספינלית ולא כללית לא הצלחתי להפסיק להקיא במשך כמה שעות - זה התחיל ביציאה מחדר ניתוח , הקאתי בשכיבה במעלית ולא הפסקתי שעות.
בקיצור אני כבר יודעת שאני מאד מאד גרועה בזה, לרוב הוסיפי לי להרדמה משהו לבחילות, זה לא עוזר לגמרי, אבל זה בהחלט מקל בקצת...

ולא כתבת את החלק הכי חשוב - כמה שאבו?

שאבו 4 ו- 3 טובות להחזרה

הרופאה ריגשה אותי, שכבר ברבע לשמונה התקשרה ביוזמתה להגיד לי את המידע הזה.
מקווה שהכל יצליח מחר

anguly

New member
3 טובות זה משמח

איך היה היום?
איך את מרגישה באופן כללי?

הרופאה הייתה אופטימית

היו 4 תאים לכל הביציות. ולכן גם אני מנסה לשמור על אופטימיות.
אבל את יודעת המחשבות לא מפסיקות להתרוצץ

anguly

New member
4 תאים אחרי יומיים זה באמת מצוין!

בהחלט מקום להרבה אופטימיות
שיהיה בהצלחה

למעלה