ixmix...מזל"ט לשום לכולם!

v rossi

New member
ixmix...מזל"ט לשום לכולם!

אני משתתף בפורום השכן וקפצתי לאחל מזל טוב ובאותה הזדמנות גם להתייעץ. אני רוכב כבר כמה שנים והיו ברשותי כמה כלים שהאחרון הוא GS500. לצערי נאלצתי להיפרד ממנו בגלל הגיוס לצבא אבל נותרו לי 3 חודשים עד הגיוס (לא רציתי להתקע איתו אז פרסמתי כבר עכשיו). בקיצור חשבתי לרכוש קטנוע שישמש אותי למרחקים עירוניים יומיומיים של 5 ק"מ בערך. ועכשיו השאלות: האם להסתפק ב-50 סמ"ק או לרכוש קטנוע חזק יותר? האם לקנות כלי חדש או משומש? חשוב לציין שאני אהיה חייל קרבי ולא אשתמש בכלי במשך השירות. (האם למכור אותו עוד שלושה חודשים או לשמור אותו לסופי שבוע?) אין בעיה של כסף היות ומכרתי GS אבל השאיפה היא להשקיע כמה שפחות. פחות מ-10,000 נניח. תודה לכולם!

ixmix

New member
דעתי:

50 יכול לעשות את העבודה. אם באמת לא תשתמש בו כל השבוע, הרי הפרשי הביטוח משמעותיים מקטנוע גדול יותר (כמעט כפול) ולאור מיעוט השימוש לא הייתי הולך על גדול. מצד שני, ייתכן ובפז"מ מסוים תראה שאתה יכול להגיע איתו גם לבסיס, ואז קטנוע 150/250 יעשה גם את הדרך הזו. התקציב שציינת נאה מאד לקטנוע 50, כאשר ההתלבטות היא בין חדש למשומש. במקרה זה, הייתי הולך על משומש בן שנה+-, שנסע בין 6 ל 7 K ק"מ - למעשה זהו כלי במצב חדש, והיד הנוספת תהיה לא משמעותית עד לשחרור (במחשבה 2 היא לא משמעותית כבר מעכשיו). אישית - הייתי הולך על ספידפייט 2 של פז'ו, תוכל לקרוא עליו במאמרי הפורום (ישנם שני מאמרים, האחד של speedfight2 והשני שלי).

TheReverend

New member
../images/Emo45.gif מצטרף להמלצה על ה50 עם סייג קט

ה50 סמ"ק עדיף מטעמים הוצאות ביטוח ואחזקה אבל, אם אתה בחור גדול מימדים - ה50 סמ"ק לא יסחוב או לא ישרוד
ואז עדיף משהו יותר גדול. אם אתם בחור נורמלי ומטה - ה50 סמ"ק יעשו את העבודה

D.T

New member
ואל נשכח את הביטוח

הקפיצה בין 50 סמ"ק ל 125 ומעלה גדולה מאוד ביטוח 50 פחות או יותר נע על 1700 שקל לעומת 3200 ל125 ומעלה , ביטוח חובה כמובן בלבד !!!! ודווקא אני חושבת שאין קשר ל " גדול מימדים " קח לדוגמא את הג'נגל ( היו ימים :))) קטנוע 50 גדול יחסית

TheReverend

New member
פספסת קצת

אני התכוונתי למימדי הבחור לא הקטנוע. ולגבי הביטוח - רשמתי שיש קפיצה אבל הקפיצה לא רלוונטית אם הוא יאלץ ליסוע 40 קמ"ש בכל כביש בעל שיפוע של יותר מ4 מעלות.

למעלה