Jóga

סריט

New member
Jóga

אלבום: Homogenic תאריך שחרור: ספטמבר 1997 אורך: 5:01 (גרסת אלבום), 4:03 (גרסת הקליפ) כותבים: ביורק וסיון (Sjón) מפיקים: ביורק ומארק בל all the accidents that happen follow the dot coincidence makes sense only with you you don't have to speak - I feel בשנת 1997 לאחר שני אלבומי סולו קופצניים וקלילים והצלחה אדירה בעולם, ביורק חוותה כמה ארועים כואבים, פרידה קשה מבן זוגה, ומעריץ מטורף ששלח לביתה פצצת נפץ והתאבד. בעקבות המשבר היא עברה לספרד ושם יצרה את אלבומה השלישי , האלקטרוני והקשה- Homogenic, עליו עבדה עם מארק בל ועם האווי בי. לאחר שהות ארוכה בלונדון, ביורק הרגישה צורך לחזור לשורשים, ואכן הומוגניק היה נסיון של ביורק להוות את צלילה של איסלנד ושל הטבע האיסלנדי, בעזרת שילוב של כלי מיתר וביטים אלקטרונים. Jóga הוא הסינגל הראשון ששוחרר מהאלבום. emotional landscapes they puzzle me then the riddle gets solved and you push me up to this שם השיר, יוגה, שלא מוזכר כלל בטקסט שכתב סיוֹן חברה של ביורק, הוא כינוייה של חברתה הטובה של ביורק, Jóhanna Jóhannsdóttir. השיר הוקדש לה, ולאיסלנד ארץ מולדתן. הקוטביות באלבום מגיעה לשיאה בשיר הזה, עם ביטים וולקאניים מעורבבים עם מיתרים רומנטיים. המלודיה, שמובילים אקורדים בלתי-צפויים של כלי מיתר, מדגימה הרמוניה ותיאום, ווירטואוזיות בכל השלבים של ההפקה, שעשתה שימוש בדגימות ועבודה טכנית, ויצרה את אחד השירים המרגשים בקריירה של ביורק. הצלילים המנוגדים מוציאים מהשיר הרבה אהבה וכאב, שמחה ועצב, אופטימיות ומלנכוליות, רגש ויופי. לפי ביורק, השיר הזה הוא הצליל של איסלנד. הכינורות מסמלים את היופי של פני השטח, ההרים המושלגים והעמקים הירוקים, והתופים בדיסטורשן מסמלים את הפעילות הגעשית של האי הלא-גמור. זה החזון שלה למה שהיא קוראת טכנו איסלנדי. הקליפ , שביים מישל גונדרי, ממחיש את היצירה האיסלנדית הקלאסית הזאת באופן מצויין. הקליפ צולם באיסלנד ובו ביורק מופיעה רק בהתחלה ולקראת הסוף, מראה את נופיה של איסלנד על כל שטחיה, ועושה שימוש באנימציות מחשב. בקליפ רעידת אדמה בוקעת את הארץ בקווים לא סימטריים, ומגלה לבה רותחת מתחת לאדמה. בסוף נראה כי כל האי שוכן בתוך חזה של ביורק. הגרסה של השיר בקליפ קצרה מן הגרסה המקורית, וחסרה את הבית השני. state of emergency how beautiful to be state of emergency is where I want to be לינקים: הקליפ: http://www.youtube.com/watch?v=aHVroArXwA4 יוגה לייב: http://www.youtube.com/watch?v=Z8Ol-7DiXCM ביצוע אקוסטי עוצר נשימה בקיימברידג': http://www.youtube.com/watch?v=VfUSLFBfDRY גרסת הבאס מהסיבוב הופעות הנוכחי בקולומביה: http://www.youtube.com/watch?v=Wkysjmyztyg Bjork making Joga המילים שונות לגמרי: http://www.youtube.com/watch?v=IVm0E5OUr1o רציתי לשים קאברים אבל כולם ממש מזעזעים אז תשארו עם הסימפול של טימבלנד בקליפ של מיסי אליוט Hit 'Em Wit Da Hee: http://www.youtube.com/watch?v=A7Oi0J2pgbs ספיישל יוגה בBjork.com: http://unit.bjork.com/specials/gh/SUB-04/index.htm עכשיו אתם מוזמנים להגיב ולכתוב מתי ואיך היתה הפעם הראשונה ששמעתם את השיר, מה התחושות שהוא מעביר בכם, איזו גרסה אתם הכי אוהבים ואיך אתם מנתחים אותו, שבת שלום!

Seasonal Beast

New member
../images/Emo41.gifפוקוס../images/Emo41.gif

תודה ענקית-ענקית לסריט על היוזמה, הכתיבה, איסוף הלינקים והזמן. שרית הרימה את הכפפה, ואנחנו נעשה מזה פרויקט שלם. בכל שבוע מישהו מהפורום[שיתנדב, בכח או ברצון
] יכתוב על שיר שהוא בוחר. אפשר להשתמש בפורמט ששרית עשתה, או להחליט על פורמט אחר משלכם. המטרה העיקרית היא, שבכל שבוע יעלה לדיון שיר אחר מהקריירה שלה. בסופו של דבר, זה יעלה למאמרים[וגם ניתוחים של שאר הכותבים]. מישהו מתנדב לשבוע הבא? *האמהיירלוםהאמ* [אני כבר נידבתי את עצמי לעוד שבועיים
]. שבת שלום

Pygmy puff

New member
אני

מתנדבת לכתוב על Oceania, אבל זה כנראה יהיה בעוד שנה שנתיים כי בתקופה הקרובה לא יהיו לי חיים. מתכונות וכאלה.
כלומר, לא שקודם היו לי חיים, אבל עדיין. בכל אופן, אני אשתדל לעשות את זה בקרוב, רק רציתי לשמור לעצמי את אושנייה.

Karma Killer

New member
פשוט גאונות צרופה.

השיר שלמעשה הכיר לי את ביורק והשיר הכי אהוב עליי שלה... אי שם בביה"ס היסודי זיפזפתי בין ערוצי הטלויזיה השונים ונפלתי על הקליפ הזה שהיפנט אותי מיידית, ומיד אחריו כבש אותי השיר עצמו. ניגשתי לאלבום ומצאתי אותו קצת קשה לעיכול, אבל מס' שנים אח"כ חזרתי אליו ובגדול - השיר האהוב עליי מתוך האלבום האהוב עליי של ביורק! וכמו שכבר אמרתי באחת ההודעות אתמול, אם היא תבצע אותו בהופעה בארץ ומיד אח"כ את declare אני פשוט אמות מוות איטי כואב ואכנס בתרועות לגיהינום :)

Karma Killer

New member
ועוד משהו קטן - תודה רבה סריט../images/Emo99.gif

סיקור מצויין וכתיבה מעולה. אולי גם אני אתנדב בשבועות הקרובים כשקצת ירד לי הלחץ מהצבא והלימודים :)

סריט

New member
יש לי הרגשה שהיא לא תעשה אותו בהדרן

יתכן מאוד שהיא תבצע אותו בסטליסט הרגיל, אבל בהדרן אני מאמינה שיהיה משהו יותר TOAH שכזה....או שהיא תעשה בפעם הראשונה בטור את אנג'וי
ואז כולנו נעשה ביחד בור גדול באדמה ובסוף ההופעה יכסו אותנו וישימו שלט "קבר אחים" ולַעולם שלום.

קוֹבּ

New member
מושלם.

לפני הכל - אהה! את כותבת מהמם. זהו. ____ יוגה. אוקיי. את הדיסק קנו לי ליומולדת 10, בערך חצי שנה אחרי שהוא יצא אם אני לא טועה. ידוע במשפחה שאני אוהב את ביורק, אז חשבו "מה נקנה לו ליומולדת" והיה הגיוני שדיסק חדש של ביורק. מסיבה לא ברורה אני זוכר שאת Bachelorette שמעתי וראיתי כבר בטלוויזיה, אבל את יוגה לא, ורק בדיסק התוודעתי אליו לראשונה. אני זוכר שבעיקר התהפנטתי מהכינורות שהרגישו לי ממש דומיננטיים, ומהסוף של השיר (שבעיני הוא אחד החלקים הכי יפים בדיסק). היום אני גם מעריך ממש את היכולת של השיר להתפתח, ואיך שהסאונד הופך ליותר ויותר עשיר בסוף. אפילו אמא שלי אוהבת את השיר.
. הוא מעביר בי תחושות לא ברורות של זרות. אני זוכר שבאותה התקופה גם עברנו דירה והיה לי ממש רע ולא מוכר, והדיסק הזה ליווה אותי תמיד בתוך הדיסקמן בדרך לביה"ס
שני השירים ששמעתי הכי הרבה היו יוגה, 5 שנים וimatture. הביצוע האהוב עלי הוא בדיסק.
. אני אוהב איך שזה גם סתם שיר אהבה, בבתים. וגם את זה שהמילה state היא גם "מצב". זהו. [זה כיף!].

קוֹבּ

New member
דווקא זה עזר לי לפרוק את הכאב שהצטבר

עקב אכזריותם נטולת הגבולות של ילדים קטנים וחדי לשון
.

ZIV E

New member
תודה רבה סריט ../images/Emo13.gif

JOGA הוא אחד השירים שאני הכי אוהב של ביורק והוא גם השיר הכי מושמע אצלי בפלייליסט.

plants and rags

New member
אין לי בעיה להתנדב

אני מניח שגם אם הייתה לי זה לא היה משנה. עכשיו בקשר ליוגה. אני מניח ששמעתי אותו בפעם הראשונה ששמעתי את הומוג'ניק, לא הכרתי אותו לפני. אני כן זוכר שנורא התלהבתי ממנו וייתכן מאוד שהוא היה הפייבוריט שלי בהומוג'ניק, שמעתי אותו מלאנתלפים פעמים אני מניח, אבל האמת שקצת ירדה ההתלהבות שלי ממנו עכשיו. זאת אומרת, הוא עדיין שיר מעולה וללא ספק אחד מהטובים של B אבל אם לבחור פייבוריט בהומוג'ניק זה יהיה אנראבל או AIFOL או האנטר או פלוטו. אז אחלה בחירה, סריט, אהבתי. מהן התחושות שיוגה מעביר בי? לא יודע, אני לא אוהב לדבר על תחושות. המיתרים שם נורא יפים, השירה של B נורא גזעית וחזקה ויש שם הרגשה כזאת של אינטנסיביות שתואמת לסטייט אוף אימרג'נסי, והערבוב הזה, הו הערבוב, יש שם תחושה נורא כזאת על זמנית שכזאת, לא יודע איך להסביר, כאילו משהו בשיר ובאווירה שמוציא אותך מאיפה שאתה נמצא באותו הרגע ולוקח אותך ללנדסקייפס האלו של איסלנד. לגמרי המנון איסלנדי שכזה. אני מסתפק בגרסת האלבום, גם הסינגל של יוגה ממש מעולה, עם סו ברוקן וסוד אוף והגרסה הגזעית לאימאצ'ור כך שאני משמיע אותו יחסית הרבה לשאר הסינגלים. אני מתפתה לבחור את דה אנקור סונג.

Pygmy puff

New member
זה אחד השירים

הכי טובים שלה, ללא ספק. זה די בנאלי, אני מניחה שיש קונצנזוס לגבי יוגה, אבל המ לעשות, הוא פשוט יפהפה. את השיר שמעתי לראשונה, איך לא, בקליפ, והתאהבתי בו מיידית. עד היום הקליפ הזה הוא האסוציאציה הראשונה שלי ל"איך נראית איסלנד". (זה, ולאחרונה גם Heima, הסרט התיעודי של סיגור רוס
שיצא בשנה שעברה). יחד עם Bachelorette, יוגה הוא אחת הרצועות שהכי מייצגות את הומוג'ניק לדעתי, הסאונד של המיתרים לעומת הביטים האלקטרוניים והתופים (וכו', אני סתם אביך את עצמי עם כל מיני מושגים) בשילוב הווקאלס המדהימים (נו מה). אני אוהבת את הניגוד בקול שלה, בין העצבני לצווחני לשברירי, לבן הרגעים האלה שממש אפשר לשמוע שהיא מחייכת. הקטע ההוא שמתחיל בביורקית לקראת הסוף ונמשך באנגלית, כשהקול שלה נשמע קצת מעורפל כשהביטים נספקים ושומעים רק את המיתרים ברקע- מדהים. [/סוף התפלספות]

סריט

New member
HEIMA יצא לפני חודש, לא? ../images/Emo12.gif

את אוהבת מוזיקה איסלנדית?

Pygmy puff

New member
הוא יצא בספטמבר.

וכן! כלומר, אני לא בקיאה עד כדי כך, אבל כן.

למעלה