jחוזרת לרגל יום הולדת שנה

• פותח הנושא adse
  • פורסם בתאריך

adse

New member
jחוזרת לרגל יום הולדת שנה

אני עדיין מניקה את לביא כשהוא איתי בבית, אך בשבוע האחרון בקושי שאבתי לנווה כי לא יצא....
אתמול התחילו כאבים נוראיים רק בשד אחד.
מה זה יכול להיות? (אני לא מסוגלת להרים אותם מרוב כאב...)

כאבים

הי adse

מזל טוב ליומולדת שנה :)
לא מוצאת את האייקון של הנרות...

אני מניחה שהכאבים הם מהצטברות של חלב שלא יצא ו"נתקע" בשד.

חשוב שעזרי לו להשתחרר כדי שלא תיווצר דלקת.

שימי קומפרסים חמים על האיזור ואחרי זה- תעשי עיסוי מקום ותנסי לרכך את המקום. תדמייני שיש בו כמה גולות שאת צריכה להזיז ולשנות את מקומן.
אחרי זה- נסי להוציא חלב - בסחיטה ידנית או בשאיבה של כמה דקות.

בהצלחה
תרגישי טוב

ונוס 26

New member
אוי זה כואבבב! פתרון: עיסויים במקלחת

אכן, נשמע לי כמו חלב תקוע או צינורית סתומה.
בעקרון, יש דרך להבדיל בין גודש (שלדעתי מעולם לא היה לי) לבין צינורית סתומה (משהו שכל הזמן קרה לי), אם הבנתי נכון בגודש השד כולו מלא וחם, במקרה של צינורית סתומה (ונדמה לי שזה גם המקרה של חלב תקוע - תקני אותי הדר אם אני טועה) מדובר בגוש מקומי, לפעמים הגוש הוא של חצי או שלושת רבעי שד, אבל זה לא כל השד, וזה לא חם, רק גוש גדול וכואב בטירוף, בד"כ הגוש הזה ממוקם קרו ביותר לבית שחי, ולכן כל תנועה עם היד כואבת.
בכל מקרה, בהנחה שזו צינורית סתומה/חלב תקוע, הפתרון הוא שאיבות, הנקות ועיסויים. העיסויים עצמם כואבים מאד, אני שונאת לעשות אותם, אבל זה בהחלט הפתרון. זה יותר נעים מתחת למים חמים במקלחת, צריך לעסות את זה לכיוון הפטמה, ככה שהחלב יוכל להשתחרר, לפעמים עזר לי גם סחיטות ידניות, ומאד עזר לי לשאוב כמה שיותר, שאבתי רבע שעה או עשרים דקות מהשד הסתום, עשיתי עיסויים, הוספתי עוד שאיבה ובד"כ אחרי טיפול אינטנסיבי כזה, תוך שעות ספורות זה עבר. אבל זה בהחלט מאד מאד כואב.
תרגישי טוב

ומזל טוב - איזה כיף יומולדת שנה!

adse

New member
תודה רבה

כנראה צדקתן.
הכאב עבר.
בתחילה חששתי מדלקת, אבל עם כל הכאב הקפדתי להניק בעיקר בצד הזה....

שוב תודה.

ונוס 26

New member
איזה כיף.

אגב, נדמה לי שחששת בצדק, אם לא היית מטפלת בזה, ולא היית מניקה מהצד הזה בכלל, זה היה עלול להחמיר ולהפוך לדלקת.
העיקר שעכשיו טוב.

כשיש חשש לדלקת- חשוב להמשיך להניק

בהמשך למה שכתבתן-

רק להסביר שוב-כשיש חשש לדלקת (וגם אם החשש מתאמת וכבר יש דלקת) -

חשוב מאוד להמשיך ולהניק גם מהצד הכואב.
זאת כדי שהחלב לא ״יתקע״ בשד ויהפוך לדלקת או יחמיר דלקת שכבר התחילה. מדלקת יכול להתפתח אבסס
וזה כבר ממש ממש לא סימפטי (כן..גם דלקת זה לא נחמד)...
אז לשים לב-לשחרר חלב מהשד .

רק בריאות לכולן

למעלה