J1 - Academic Training ויציאה מארה"ב

Taltush8

New member
J1 - Academic Training ויציאה מארה"ב

שלום!
אני נמצאת כרגע בארה"ב, על ויזת J1. סיימתי סמסטר של חילופי סטודנטים במסגרת לימודי ה-MBA. הויזה שלי הסתיימה לפני שבוע (כרגע אני ב-Grace period), אבל קיבלתי 4 חודשי Academic training a שבמהלכם אני רשאית לעבוד בארה"ב.
שאלתי היא: במידה ואני יוצאת מארה"ב לביקור בארץ. האם אוכל להוציא ויזת J1 חדשה וסטטוס הAcademic Training יישמר ל-4 חודשים? או שאאבד את זכאותי לAcademic Training?

תודה מראש!

John the Savage

New member
משהו לא ברור לי

בשביל לקבל academic training, חייבים לסדר את הכל לפני סיום הלימודים. וזה חייב להיות עבור מעסיק ספציפי. בדרך כלל כשנמצאים כבר ב-grace period מאוחר מידי להתחיל ב-AT.

האם כבר אישרו לך את ה-AT באופן רשמי? כלומר, האריכו את ה-DS2019?

אם האריכו לך את ה-DS2019 ויש לך חותמת נסיעות בתוקף, תוכלי להוציא ויזה J1 חדשה, לחזור לארה"ב ולעבוד עד תאריך הסיום ב-DS2019, אבל ה-4 חודשים יתחילו מרגע סיום הלימודים ולא בזמן בו את חוזרת לארה"ב (כלומר, הביקור בארץ יהיה גם על חשבון הזמן הזה).

אם עדיין לא האריכו לך את ה-DS2019, כניראה שכבר מאוחר מידי בכל מקרה.

Taltush8

New member
הבהרה :)

היי John the Savage, השאלה שלך במקום. מצטערת על אי הדיוק - לא מומחית ב-TERMS.
כן - סידרתי את הכל (יום) לפני סיום הלימודים ולפני שהתחילה Grace Period ויש לי מעסיק ספציפי.
כן - כבר אישרו לי את ה-DS2019 באופן רשמי, משמע האריכו את ה-DS2019.
מה הכוונה בחותמת נסיעות בתוקף? ה-ACADEMIC TRAINING כאמור אושר וטופס ה-DS2019 הוארך, אבל ויזת הסטודנט המקורית שלי הסתיימה ב-15.5.
הבנתי שאין בעיה להישאר בארה"ב ולעבוד במהלך 4 החודשים הללו, שלמעשה כפי שהסברת כבר התחילו. השאלה היא מה קורה אם אני נוסעת מחר לשבועיים לישראל (על חשבון 4 החודשים) ורוצה לחזור לפה? האם אוכל להוציא ויזת J1 חדשה או שאיבדתי את הזכות ל-Academic Training?
תודה רבה רבה,
טל

John the Savage

New member
אם כך

את זכאית להוציא ויזה חדשה כל עוד ה-DS2019 בתוקף, כך שעקרונית תוכלי לחזור לארה"ב ולהמשיך לעבוד עד התאריך שאושר לך. כמובן שכמו בכל קבלת ויזה בכל סיטואציה אחרת, קבלת הויזה החדשה נתונה לשיקול דעתו של הנציג בשגרירות, אבל בד"כ מאשרים.

חותמת הנסיעות זו החותמת בצד הימני התחתון של ה-DS2019, שתקפה לשנה (travel validation).

Taltush8

New member
תודה רבה רבה על ההסבר!

למעלה